Såld

Stilsäker bostad i toppskick med balkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

De Geersgatan 8

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 982 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 43 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1955
Adress:
De Geersgatan 8,
416 57 Göteborg

Beskrivning

Till er som söker en riktigt cool och stilsäker bostad med fantastiskt ljusinsläpp samt balkong har vi nu denna att erbjuda. Hjärtligt välkomna till De Geersgatan 8 i mysiga Lunden! Här erbjuds ni väldisponerade kvadratmeter och tidlösa materialval. Genomgående ljusa och inbjudande ytskikt med stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Ni erbjuds ett väldisponerat vardagsrum där en cool industrivägg delar av och skapar separat sovrum med plats för dubbelsäng. Från denna del har ni även balkongen med förmiddagssol. Ett renoverat kök från 2017 där ni har plats för minst 6 sittande gäster runt matbordet. Sist men inte minst erbjuds ni ett helkaklat badrum som renoverades i samband med stambyte under 2015, förberett för tvättmaskin. Här är det bara till att flytta in och njuta!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av mysiga butiker, mataffärer, caféer, konditori och inte minst stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Bostadens 43 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Bostaden är registrerad som 1 rok enligt lägenhetsregistret.

Ta klivet in i denna ljusa och välkomnade hall. Direkt till vänster i hallen finner ni plats för ytterkläderna och för ytterligare förvaring har ni en stor skjutdörrsgarderob intill. Hallen är möblerbar med mindre avlastningsmöbel för den som önskar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger praktiskt klinker i svart/vitt.

I direkt anslutning till hallen finner ni bostadens inbjudande kök. God förvaring för köksredskapen i både över – och underskåp tillsammans med god arbetsyta. Inredningen går i en tidlös och stilrent design med släta köksluckor i vitt tillsammans med vitt kakel ovan bänk, grå bänkskiva i laminat och svarta läderhandtag. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl/frys i vitt. Ett matbord med fyra stolar har en självklar plats invid väggen. Det stora fönsterpartiet bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger vitbetsat laminat i ek-imitation.

Bostadens vardagsrum har delats av med en cool industrivägg i glas och svarta detaljer. Ger mycket karaktär till hela bostaden och går i enlighet med övriga inredningsdetaljer. Bakom industriväggen ges det plats för en dubbelsäng tillsammans med förvaringsmöbler. Vardagsrumsdelen ger plats för att möblera med en soffa, bord och tv-möbel. Från denna del av bostaden når ni även den härliga balkongen med förmiddagssol. Vardagsrummet har härligt ljusinsläpp från fönsterpartier i två väderstreck tack vare trevlig gavel, vilket ger en trevlig rymd till rummet. Vitmålade väggar och vitbetsad laminat i ek-imitation ligger även här på golv.

Tidlöst helkaklat badrum som renoverades i samband med stambyte 2015. På golvet har ni grått klinker tillsammans med vitt kakel på väggarna med avbrott för ett fondparti som matchar klinkergolvet. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegelskåp med undersittande spotlights, handdukstork, duschhörna med dörrar i klarglas, samt ett praktiskt fönster som även bidrar med ljusinsläpp i rummet. Förberett för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 982 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,54252%. Andel av årsavgift är 0,54252%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss.

Byggår: 1955.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 43 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Bilplats: Föreningen har 61 garage och 72 parkeringsplatser för uthyrning. Alla garage och parkeringsplatser är just nu uthyrda, kötid ungefär några månader.
För att ställa sig i kö, eller säga upp sin plats maila parkering@degeersgatan.se.
Parkeringsplats/garage överlåts inte i samband med försäljning. Uppsägningstiden är 1 kalendermånad och görs till styrelsen.
Parkering framför garageportar är inte tillåtet, på gatan är parkering begränsad till 10 minuter.
Ansvarig för parkering är Sofia Knutsson i styrelsen parkering@degeersgatan.se alt 0705 68 71 86.

Energideklaration: Energiprestanda 172 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2008-12-03.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd. I föreningen finns det tvättstuga i varje hus utom 7:ans hus, slöjdlokal/hobbyrum, bastu, träningslokal samt barnvagnsrum.

Information Förening

Förening: Brf De Geersgatan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Fastigheterna på De Geersgatan 2-22 och 7-9 byggdes av Riksbyggen och var inflyttningsklara på hösten 1955. Idag finns 143 lägenheter samt 3 lokaler i denna mycket välskötta och lågt belånade förening. Marken innehas med tomträtt. Föreningen hette tidigare Riksbyggen Brf Göteborgshus 18.

Se även föreningens hemsida för mer info på www.degeersgatan.se.

Gemensamma utrymmen: Det finns träningslokal, tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källarförråd, vindsförråd och bastu.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Bredablick förvaltning AB. Föreningens ekonomi är solid, och genom att spara till större underhåll istället för att låna, har medlemsavgifterna genom åren kunnat hållas nere. Inga planerade avgiftsförändring inplanerade, kontrollerat med föreningen 20190121.

Försäkring: Fastigheten är fullförsäkrad via Folksam.

Kommande/gjorda renoveringar: Fyra stora underhållsarbeten har gjorts sedan 1997:
1997: Samtliga fönster och balkongdörrar byttes ut.
2000: Alla balkonger renoverades.
2003: Alla uppgångar renoverades och fick nya färger, dämpningsplattor i taken för att minska störande ljud, energisnål armatur samt säkerhetsdörrar och dörr-ramar i stål. Samtliga portar byttes även ut (och fick därmed ett mer ursprungligt utseende) och portlås med porttelefon installerades.
2010: Arbetet med renovering av yttertaken på samtliga fem fastigheter blev klart under sommaren.
2014: Påbörjade stambyte.
2016: Stambyte avslutas.
2018: Miljöhuset stod klart.
2018: Energiprojekt.
2018: Nytt låssystem till samtliga dörrar i föreningen
2018: Underhåll av garage och parkeringsplatser.

Parkering: Föreningen har 61 garage och 72 parkeringsplatser för uthyrning. Alla garage och parkeringsplatser är just nu uthyrda, kötid ungefär några månader.
För att ställa sig i kö, eller säga upp sin plats maila parkering@degeersgatan.se.
Parkeringsplats/garage överlåts inte i samband med försäljning. Uppsägningstiden är 1 kalendermånad och görs till styrelsen.
Parkering framför garageportar är inte tillåtet, på gatan är parkering begränsad till 10 minuter.
Ansvarig för parkering är Sofia Knutsson i styrelsen parkering@degeersgatan.se alt 0705 68 71 86.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Comhem och deras basutbud av kanaler ingår i avgiften.
Comhems lägsta hastighet (2016, 50Mbit/s) ingår i avgiften.
Vill du ha högre hastighet betalar du själv mellanskillnaden till Comhem.

Övrigt: Föreningen ser gärna att de som köper skall ha för avsikt att bo i bostaden.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning