Snart till salu

Högst upp i huset med solig söderbalkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Virginsgatan 6B

2:a Kålltorp

Kortfakta

Avgift:
2 426 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 45 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1934
Adress:
Virginsgatan 6B,
416 54 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Högst upp i huset ligger denna insynsskyddade tvåa med genomgående ljusflöde från fönster i två väderstreck och fri utsikt över de rofyllda omgivningarna. Mysigt vardagsrum med generöst fönsterparti och utgång till lägenhetens soliga balkong som har ett eftertraktat söderläge. Välplanerat kök med köksinredning i klassisk ek samt utrustning i rostfritt och integrerat utförande. Lägenheten erbjuder även ett sovrum med plats för dubbelsäng, bra förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober samt badrum med duschhörna. Goda förvaringsmöjligheter finns även i det tillhörande vindsförrådet som ligger endast en trappa upp. Föreningen har en mysig gemensam trädgård med trädäck, platsbyggd grill och lekplats.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan och evenemangstråk lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och dess utbud med bland annat matbutik, apotek, grönsakshandlare och bank samt till Munkebäcksmotet med ICA Kvantum, fiskbil och systembolag. De mysiga kvarterskrogarna Ölstugan Tullen och Glenn lockar de flesta Kålltorpsborna med sina menyer och trevliga uteserveringar. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats. Från Virginsgatan går både spårvagn 3 och 5 som tar er in till stan på endast 9 minuter!

Lägenhetens 45 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. Ekparkett och ljus bredrandig tapet. Hallen ligger mitt i lägenheten och binder samma alla rum. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Ljust vardagsrum med generöst fönsterparti och utgång till lägenhetens soliga balkong som har ett eftertraktat söderläge. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Ekparkett och ljusgråa målade väggar.

Välplanerat kök med köksinredning i klassisk ek, bänkytor i mörkgrått och vitt kakel i halvförband. Den maskinella utrustningen har rostfritt och integrerat utförande och utgörs av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro (installerad 2016), integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Ljus och trevlig matplats invid fönstret. Ekparkett och vitmålade väggar.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ekparkett och ljus tapet. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp och grönskande utsikt.

Badrummet har ljus våtrumsmatta och ljust sandfärgat kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, duschhörna med rundade vikdörrar i grått glas samt både handdusch och taksil.

Information Ekonomi

Avgift: 2 426 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och tv. Ett obligatoriskt tillägg för fiberbredband tillkommer om 169 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 6,56%. Andel av årsavgift är 7,37%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 374 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 229 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 47:17, 47:27.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 9/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Byggår: 1934.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 45 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Telenor.
Internet: Tv och fiberbredband via Telenor. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 169 kr/mån.

Bilplats: Föreningen har 4 garageplatser som kostar ca 550kr/mån. Separat kö och låg omsättning. I området råder fri parkering på gatorna.

Energideklaration: Energiprestanda 145 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-10-17. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Virginsgatan 6. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 11 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 5 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Virginsgatan 6 äger och förvaltar sedan 2007 fastigheterna Kålltorp 47:1 och Kålltorp 47:27 med adresserna Virginsgatan 6 och Kallkällegatan 46. Fastigheterna omfattar 11 lägenheter samt fem lokaler. Lokalerna är idag studentrum och hyrs ut av föreningen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen. Föreningen innehar en hyresrätt och 5 lokaler som genererar intäkter. Den 1 april 2019 höjdes avgifterna med 2%. Föreningen räknar med att höja avgifterna ca 2% per år för att följa den allmänna prisutvecklingen (2019-06-18).

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: I dagsläget pågår byte av källarfönster. Framöver planerar man att renovera badrummet i hyresrättslägenheten samt att se över ventilationen.
Utförda renoveringar:
2019 OVK utförd.
2018 byggdes balkongerna i nedre plan om.
2017 byttes alla fönster på norra sidan ut.
2016 renoverades trappuppgångarna.
2014 Har garaget, garageportar samt vissa fönster målats om. Man har även installerat en ny fläkt samt en avfuktare nere vid tvättstugan för en effektivare torkning. Föreningen har också byggt en cykelparkering med tak där det finns plats för ca 20 cyklar.
2013 Utbyte av termostater och värmeväxlare samt installation av bredband via fiber till samtliga lägenheter.
2012 Relining av samtliga avloppsstammar, byte av garageportar samt dränering av fastigheten.
2011 Omläggning av tak.
2010 Renovering av balkonger på våning två.
2009 Byte av samtliga entrédörrar.

Parkering: Föreningen har 4 garageplatser som kostar ca 550kr/mån. Separat kö och låg omsättning. I området råder fri parkering på gatorna.

TV och bredband: TV och fiberbredband via Telenor. Ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 169 kr/mån avser fiberbredbandet. TV-utbudet via Telenor köps till separat om så önskas.

Gårdsplats: Föreningen har en mysig gemensam trädgård med trädäck, platsbyggd grill och lekplats.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter