Såld

Två friliggande villor på stor tomt om en hektar

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ellesbovägen 100

Hisings Kärra

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
10 rum
Boarea:
ca 273 kvm
Biarea:
ca 122 kvm
Byggår:
1937
Tomtarea:
ca 10 025 kvm
Adress:
Ellesbovägen 100,
425 65 Hisings kärra

Beskrivning

Unik möjlighet att förvärva en stor tomt om ca en hektar med två fristående villor.

Fastigheterna på tomten byggdes under tidigt 1900-tal och har många bevarade tidstypiska detaljer. Med en slottskänsla som sällan tidigare skådats har ni här en fantastisk möjlighet att skapa ert drömboende.

På ett insynsskyddat och tyst läge med rik grönska omkring husen är de belägna i ett idylliskt läge.
Med en över 10.000 kvadratmeter stor tomt där endast 5 % av marken är bebyggd har ni här en gyllene möjlighet att låta fantasin flöda. Vare sig drömmen är att köpa för att samla familjen på ett ställe, investera eller någonting annat är detta en unik möjlighet som sällan ges.

Den huvudsakliga villan är en oslipad diamant olikt någonting annat i området, med en slående vacker fasad sticker den ut som bara fastigheter från början på sekelskiftet kan.

Fastighetens andra hus är i dagsläget fördelat över två plan där entréplan är en 3:a och övre plan är en 1:a. Dessa våningar går med enkelhet att antingen hyra ut eller slå samman till ett större boende.

Hisings Kärra är ett växande område som med sitt fantastiska läge ligger med bekväm närhet till båda Göteborg och Kungälv. Bra kommunikationer till stan i form av en busshållplats ett stenkast från husen är detta ett drömboende för den stora familjen.

Välkomna på visning, och välkomna hem!

Hus 1 ( Vita huset):


Disponerat över två plan rymmer detta drömhus ett stort kök i en kombination av klassiskt sekelskiftes-stuk och modern utrustning. Charmiga detaljer som mathiss och äldre vedspis som trots sin ålder ser nästan oanvänd ut. Här ryms enkelt ett större matbord med plats för 8 personer. Smakfullt avskärmande glasvägg i originalutförande som ger en öppen och ljus känsla.


En enorm salong med hög takhöjd som rymmer de stora sällskapen ger huset en karaktär som sällan skådas. En eldstad som är en naturlig plats att samla familjen framför under kommande juletider. Med ett golv i vackert fiskbensparkett under tak med bevarad stuckatur har ni en salong värdig nobelmiddagar.


Badrum i bra skick utrustat med alla förnödenheter för den stora familjen finner ni på entréplan. Genomgående ljust tema men med smakfullt utvalda förvaringsmöbler i mörka toner. Badrummet är utöver alla förnödenheter även utrustat med ett badkar som är en fridfull plats att koppla av på efter att man hängt i bastun som är benäget en våning ner.


Stor matsal som rymmer ett matbord för minst 12 personer i direkt anslutning till husets stora altan. En given plats att samla vänner och familj för trevliga middagar. Öppna upp altanen och låt barnen leka på den stora trädgården medans de vuxna med full uppsyn kan njuta av sin middag.


I direkt anslutning till matsalen finner ni även en mindre toalett med alla förnödenheter.


Allrum som även kan göras om till ett sovrum vid behov, rymmer enkelt soffgrupp och TV-möbel eller en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord.


Ta trappan en våning upp till övre plan där hemmets sovrum är benägna. Här har ytorna optimerats och fördelats över tre rymliga sovrum samt en WC.


Övervåningens master bedroom är ett sovrum som är som taget ur en inredningstidning. Stort och väldisponerat med en utsikt över grönska. Här ryms enkelt en större dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt kontorshörna. I direkt anslutning till rummet har ni en egen klädkammare.


Sovrum 2 och 3 är båda väldisponerade och rymmer enkelt en större enkelsäng samt skrivbord eller annan möbel. Till båda rummen hör varsin klädkammare som underlättar vardagen.


Hus 2 ( Gula huset ) :


Rymlig tvåplansvilla som i dagsläget är fördelat som två separata bostäder.
Entréplan ( 3,5:a ca 50 kvm )

Ni välkomnas in genom huvudingången rätt in i den stora sällskapsytan med en vacker eldstad. I allrummet ryms med enkelhet en soffgrupp samt matbord med plats för 6 personer.

Större sovrum som enkelt rymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang.

Köksvrå som är utrustat med alla förnödenheter.

Mindre sovrum med platsbyggd våningssäng i anslutning till ett mindre rum som kan nyttjas som sovrum. I anslutning till detta rum finns även badrum.

Övre plan (2:a ca 50 kvm )

Väldisponerad och rymlig etta som enkelt kan göras om till en tvåa eller slås samman med nedre plan. Tillhörande balkong samt kök och badrum.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 109 000 kr varav byggnadsvärde 2 567 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 53 368 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 25 392 kr/år, försäkring 13 576 kr/år, och vatten/avlopp 14 400 kr/år.
Renhållning samt VA kostar totalt ca 14.400/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Avloppsledning, 14-SÄE-337.1
Förmån: Officialservitut Väg, 14-SÄE-337.3. Rättigheter-last: Last: Officialservitut Vattenledning, 14-SÄE-337.2.
Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (1999-01-18).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kärra 11:20.

Byggnadstyp: Villor 1plans/2plans.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1937.

Storlek: Boarea ca 273 m², biarea ca 122 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 10 rum.

Byggnadssätt: Stomme: Trä. Fasad: Puts. Fönster: 2-glasfönster.
Kommunalt VA.

Ventilation:

Energideklaration: Energiklass C.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-09-10.

TV- och internetanslutning: TV: ADSL. Internet: ADSL.

Tomt: Tomtarea 10 025 m².

Hisings Kärra

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra beläget i vidsträckt, vacker natur. Här kombineras lantliv och storstadsliv på ett okomplicerat sätt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med ängs- och betesmarker, skogspartier, bondgårdar samt fristående villor.

Kärra centrum erbjuder god service i närområdet med bland annat butiker, bibliotek, apotek och vårdcentral. Vid Backaplan och i Bäckebol finns ett flertal stormarknader. Göteborgs stadskärna nås lätt med buss eller bil.

Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF och Kärra KIF är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området.

Närheten till naturen är en stor tillgång för de boende i Hisings Kärra. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte långt.

Hisings Kärra inbjuder till ett behagligt, stadsnära boende i lantlig miljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Vita huset entréplan
Vita huset entréplan