Snart till salu

Generös sekelskifteslägenhet med gårdsbalkong

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Erik Dahlbergsgatan 28A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Avgift:
2 772 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 48 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1886
Adress:
Erik Dahlbergsgatan 28A,
411 26 Göteborg
Intresserad av denna bostad - Haris
Intresserad av denna bostad - Haris

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på haris.pipic@lundin.se.

I en av Vasastadens gedigna stenfastigheter anno 1886 ligger denna generösa två om 48 kvm med stor balkong mot innergården. Lägenheten har ett ostört läge högt upp i huset och präglas av en härlig takhöjd, fina stuckaturer och listverk. Här bor man med närhet till allt och det är lätt att hitta parkering trots att man bor mitt i stan.

I Vasastaden bor man med både grönska och stadskärnan inom gångavstånd. Perfekt beläget med närhet till såväl Avenyn, Haga och Linné. På bekvämt avstånd ligger även Handelshögskolan, Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola. Fina rekreationsområden vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och Slottsskogen. Goda kommunikationer från närliggande Vasaplatsen. På Landala torg finns matbutik, gym, bageri, apotek, systembolag och torghandel i form av fisk och skaldjur, blommor, frukt och grönt.

Information Ekonomi

Avgift: 2 772 kr/mån. I avgiften ingår, värme, vatten, kabel-tv samt obligatoriskt balkongtillägg på 50kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,37627%. Andel av årsavgift är 1,37972%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 120 kr och hushållsel 330 kr.
Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0203.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1886.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 48 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem.
Internet: Bredbandsbolaget.

Uteplats: Balkong.

Energideklaration: Energiprestanda 104 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övrigt: Lägenhet har även ett tillhörande vindsförråd på ca 10 kvm.

Information Förening

Förening: Brf Vasafyran.

Allmänt om föreningen: Brf Vasafyran förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:7, 17:8, 17:11 och 17:12 2003 med adresserna Aschebergsgatan 11-13 samt Erik Dahlbergsgatan 26-28. Föreningen består av 50 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt. Brf Vasafyran är en stor, trygg och populär förening med god teknisk status.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi genom avtal med Service Entreprenören. Föreningens ekonomi bedöms som god. Då avgifterna har hållt en låg nivå och det kommer en del underhållsåtgärder framöver så höjdes avgifterna med 5% efter styrelsen beslut from april 2018.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplanen som upprättades 2017 och sträcker sig fram till år 2035.
Framöver planeras bland annat underhåll av fönster, ev relining av stammar från lgh till bottenplattan, målning av tak samt byte av entrédörrar mot gården.
Gjorda renoveringar:
För detaljerad info kring renoveringar se utförlig beskrivning i årsredovisningen. ROT renovering gjordes 1979 och från 2004 och framåt har bl.a. fönster, tak, fasader, hissar, portar, trapphus, badrum och tvättstuga renoverats, byggnation av nya balkonger, spolning och filmning av avloppsrör samt euroborbehandling (grundbevarande åtgärd) utförts.

Övrigt: För mer utförlig information, se årsredovisningen alternativt föreningens hemsida; www.vasafyran.se.

Counter