Såld

Eftertraktat radhus i mycket gott skick och med ett lugnt, bilfritt läge

Såld

Stora Gårda 17

Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 117 kvm
Biarea:
ca 48 kvm
Byggår:
1974
Tomtarea:
ca 96 kvm
Adress:
Stora Gårda 17,
412 70 Göteborg

Beskrivning

Eftertraktat radhus i klassisk brittisk stil belägen med ett attraktivt läge i det bilfria och barnvänliga Stora Gårda-området. Huset har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och är i ett mycket gott skick.
Här bjuds en funktionell och trivsam disposition med öppna sociala ytor på entrévåningen. Totalt tre sovrum samt ett nyrenoverat (2015) badrum på övervåningen. Vindsvåningen är inredd med ett rymligt sovrum/allrum. I källarvåningen finner vi ett stort allrum, badrum och en tvättstuga.
Stora Gårda erbjuder ett väldigt lättskött och bekvämt boende med bl.a. parkering i det gemensamma garaget endast några meter ifrån källarentrén.

Här finns allt man behöver på behagligt avstånd med bl.a. skola, förskola, buss- och spårvagnshållplats samt servicebutik m.m. Dessutom är det ett utmärkt pendlarläge med nära ut till både riksväg 40 och E20. Det underbara Delsjöområdet med sina vackra natur, badsjöar och oändliga promenadvägar ligger bara ett stenkast bort.

Innanför entrén, som ligger insynsskyddad och angränsande till en härlig skogsdunge, finner vi gott om plats för avhängning av ytterkläder o.d. i en platsbyggd garderob. I den inre hallen finner vi en fräsch toalett. I både hall och toalett ligger ett schackrutigt klinkergolv med skön golvvärme och väggarna är vitmålade. Längre fram i höjd med köket finner vi en platsbyggd bänk med förvaring mot trappräcket.
I anslutning till den inre hallen hittar vi det fräscha och välplanerade köket som erbjuder gott om både arbetsytor och förvaring. Den maskinella utrustningen lämnar inte heller något i övrigt att önska. Öppet ut mot den inre hallen med en kökshalvö, vilket skapar en skön känsla av ljus och rymd. Skåp och luckor i vitt liksom väggarna, ljusa, mönstrade bänkskivor och ett gråbrunt Marrakech-kakel som stänkskydd på väggen vid spishällen. Ett klinkergolv i en ljusgrå nyans med golvvärme.
Direkt utanför köksdelen finner vi en trivsam matplats och vidare in så väntar den ljusa vardagsrumsdelen med dubbla utgångar till terrassen. Här ryms en rejäl soffgrupp med tillhörande bord, TV-möbel samt diverse övrigt möblemang. En läcker detalj är den platsbyggda, öppna bokhyllan mellan vardagsrummet och trappan, lika snyggt som praktiskt. En modern ekparkett pryder golvet och väggarna är målade i en behaglig grå ton.
På den mysiga terrassen får man sol från tidig morgon till eftermiddag, vid entrén finns ytterligare en uteplats.

Övervåningen nås via den vitmålade trappan från hallen. Här finner vi tre sovrum av varierande storlek samt ett badrum. Dessa fyra rum förbinds samtliga av ett möblerbart allrum, idag inredd med en bra garderobsvägg.
Sovrum 1 är det största av de tre med gott om plats för både säng och ett skrivbord e.d. 2 inbyggda garderober. Modern ekparkett och en mellangrå nyans på väggarna. Sovrum 2 rymmer även det både säng och skrivbord utan problem. Väggarna i detta rum är målade i en sober grön ton och även här finner vi en modern ekparkett. Det tredje sovrummet lämpar sig utmärkt för de yngsta barnen eller som gästrum, kontor e.d. Vitmålade väggar och ekparkett. I badrummet finns en duschhörna, handfatskommod och wc, helkaklat med både grått och vitt kakel och klinker i en matchande ljusgrå nyans. För extra komfort finns här både handdukstork och golvvärme.

Från övervåningens allrum nås vindsvåningen som är inredd med ett rum. Här finns ett litet och två större takfönster skänker ett härligt ljus till detta rum, lämpligt som master bedroom, ateljé eller liknande. Här finns en rejäl garderob intill trappan samt två stickvindar för diverse förvaring. Väggar och innertak pryds av vitmålad panel förutom en fondvägg med en lilamönstrad tapet, modern ekparkett på golvet.

Källarvåningen nås dels ifrån entrévåningens inre hall men även utifrån det underjordiska garaget där parkeringen är endast ett tiotal meter från källarentrén. Den generösa takhöjden gör att även detta plan är funktionellt och går utmärkt att nyttja till det vardagliga livet. Här hittar vi bl.a. ett stort allrum vilket med fördel kan användas som TV-rum, lekrum, hemmakontor e.d. allt efter behov. Golvet i allrum och den nedre hallen renoverades 2014 med bl.a. fuktskydd och ventilerade golvlister, ovanpå detta lades sedan en ekparkett. I samband med denna renovering så platsbyggdes en garderob under trappan och väggarna målades vita. Badrummet renoverades 2010 och är helkaklat med ett ljusgrått klinker och vitt kakel med en läcker mosaik i duschhörnan. I tvättstugan finns förutom tvättmaskin och torktumlare även tvättställsbänk samt en varmvattenberedare. Vit vävtapet och en blå våtrumsmatta. I slussen ut till det gemensamma garaget finns flera garderober och skåp. Samma fina schackrutiga klinker som i entréhallen. Utanför källarentrén finns ytterligare förrådsutrymme.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 370 000 kr varav byggnadsvärde 2 143 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 63 027 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 6 600 kr/år, vatten/avlopp 1 500 kr/år, renhållning 2 603 kr/år, hushållsel 23 000 kr/år, och samfällighet 29 324 kr/år.
I samfällighetensavgiften ingår parkering i garage, basutbud TV, vatten, skötsel, städning och snöröjning av gemensamma ytor.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Avtalsservitut: Tillträde, 14-IM1-73/10997.1. Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Tillträde, 14-IM1-73/10996.1
Last: Avtalsservitut: Tillträde, 14-IM1-73/10998.1.
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Tillträde(2 st).
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bö GA:20.
Planbestämmelser: Stadsplan (1972-12-01).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 107:11.

Byggnadstyp: Radhus. 2-plan med inredd källare & inredd vind.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1974.

Senaste renovering/ombyggnad: 2018 - Byggnation av garderob i hall Markplan, byte av matta i trappa, målning invändigt av hela huset inklusive trappa
2016 - Byte av VV-beredare, nytt lås ytterdörr, inköp av ny torktumlare, byte golv Överplan i ett sovrum
2015 -Renovering av badrum Övervåning (utfört av fackmän)
2014 - Renovering av Källare (golv och garderob), Renovering av Vind (målning, golv och garderob), inköp av ny tvättmaskin
2013 - Uteplats - bygge av altan
2011 - Byte av yttertak (papp och läkt), målning ytterfönster, ytterdörr och altandörrar, byggnation av hylla och förvaring Markplan
2010 - Renovering av viss el för de delar av huset som renoverades(jordfelsbrytare finns), renovering av kök - Ballingslöv inkl vitvaror, ugn och spis häll, renovering av badrum Källare (utfört av fackmän), målning hela huset inne, byte golv i Markplan och alla rum på Övre plan, installering av luftvärmepump.

Storlek: Boarea ca 117 m², biarea ca 48 m². Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Stomme: Trä/Betong. Bjälklag: Betong/Trä. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 2-glas/3-glas/Isolerglas.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 117 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-12-11.

TV- och internetanslutning: TV: Basutbud TV erbjuds genom Gemensamhetsanläggningen. Internet: Ansluten till Gbg Stads fibernät GothNet (anslutning via husens TV-uttag drift genom Seths Open Network).

Tomt: Tomtarea 96 m².

Övrigt: Den angivna arean är ej uppmätt utan bedömd. Den taxerade arean är 100+48 kvm.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning