Såld

Familjevilla om två plan med både balkong och uteplats i grönskande trädgård

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se
Martin Hasselblad
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Trollvägen 4

Grimmered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 186 kvm
Biarea:
ca 82 kvm
Byggår:
1987
Tomtarea:
ca 1 841 kvm
Adress:
Trollvägen 4,
426 69 Västra Frölunda

Beskrivning

KÄNSLAN AV ATT BO PÅ LANDET VÄLDIGT NÄRA STAN. Till er som söker en villa, lite på höjden med en underbar, grönskande och insynsskyddad trädgård och plats för hela familjen har vi nu denna att erbjuda. Hjärtligt välkomna till Trollvägen 4! Hela bostaden har ljusa genomgående ytskikt tillsammans med vackra fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Stora sociala sällskapsytor där familj och vänner kan samlas vid större tillställningar. En trevlig braskamin är det centrala på övre plan, utmärkt som värmekälla på vintern. Bostaden erbjuder både en balkong och uteplats på baksidan. Ni finner allrummet, det generösa köket med utrustning från Gaggenau och Miele, två av bostadens fyra sovrum tillsammans med ett kaklat badrum med bubbelbadkar på våning två. Entréplan erbjuder ett allrum, två sovrum, tvättstuga, vinkällare och badrum med spaavdelning samt bastu. En bostad där ni kan flytta in och njuta av tillvaron!

Varmt välkomna på visning!

Här bor ni med närhet till butiker, caféer, matbutik och restauranger med goda kommunikationer till Göteborgs olika stadsdelar och till Göteborg centrum, inom gångavstånd från bostaden. Med sina femton busslinjer och tre spårvagnslinjer är Frölunda Torg den största knutpunkten i västra Göteborg. På cykel tar ni er snabbt och lätt ut till Saltholmen och dess sköna atmosfär, där kan ni ta någon av skärgårdsbåtarna för utflykt till de södra öarna, salta bad med sandstränder och klipphällar likväl som in till Slottsskogen, Botaniska Trädgården och Änggårdsbergen. Vackra strövområden, välsorterade mataffärer, skolor (låg-, mellan- och högstadie), förskolor och annan bekvämlighet finns nära till hands.

Bostadens 186 + 82 (biarea) kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna att kliva in på entréplan. Hallen är ljus och ger mycket med plats för ytterkläderna längst väggen via en klassisk hatthylla. Fönsterpartiet ger ett naturligt ljusflöde. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger carreramarmor med vackra kantbårder.

Till vänster från hallen finner ni ett stort allrum där ni kan möblera med soffgrupp, bord och tv-möbel för att kunna sitta ned hela familjen och ha myskväll. Fönsterpartierna bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint. Väggarna är tapetserade i mörkblått och på golv ligger ekparkett.

Mitt emot allrummet finner ni ett av bostadens fyra sovrum. Generöst tilltaget med plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljus. Väggarna har en randig tapet i ljusblå och vitt. På golvet ligger ekparkett.

Ytterligare ett rum på entréplan som antingen kan disponeras som barnrum, kontor eller gästrum för den som önskar. Ett mindre fönster släpper in ljuset. I anslutning till groventrén finner ni tvättstugan. Utrustad med tvättmaskin och torktumlare tillsammans med förvaringsskåp och diskbänk.

En spaavdelning med bastu och helkaklat badrum ger lite extra lyx. Perfekt under höst – och vinterns kalla månader. Badrummet är inrett med WC, handfat med förvaringsskåp och spegelskåp ovan samt en duschhörna med glasväggar.

En sak som verkligen förhöjer detta plan är vinkällaren där man har goda ytor för vinförvaring samt ett kylaggregat som gör att rummet håller perfekt temperatur.

Låt trapporna ta er upp till våning två och ni möts av ett stort allrum där både familj och vänner kan samlas vid större kalas och tillställningar. Stora vackra fönsterpartier med spröjs låter ljuset flöda fritt. Det centrala här är den fina braskaminen, inte bara mysig under höstens mörker utan också en trevlig värmekälla. I allrummet kan ni möblera med en större soffgrupp, bord och tv-möbel samt ett större matsalsbord som tar uppåt 12 gäster. Från denna del av bostaden når ni även den stora balkongen med fri vy över dalen och härligt soligt läge från morgon till strax efter lunch. På baksidan ligger den helt fantastiska uteplatsen/altanen som går runt huset i två väderstreck. Den unika placeringen av tomten ger ett exklusivt läge i området och erbjuder allt en kan önska om man gillar att få vara privat och kunna odla, leka och har en önskan om en lummig och uppvuxen trädgård. Gräsmatta, bärbuskar, fina planteringar, fruktträd och vackra syrénbuskar pryder tomten. Även odlingsmöjligheterna är många - här finns bland annat ett sparrisland. Allmänning och skog omger tomten och det växer blåbärsbuskar uppe på kullen. Här bor man mitt i stan, med känslan av att vara ute på landet. På uteplatsen kan ni ha allt från solsängar till matbord för att kunna sitta ned och njuta under sommarkvällarna.

Tar ni klivet in från baksidan av huset kommer ni in i anslutning till bostadens kök. Väl tilltaget Kvänumkök med mycket goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i ljus lönn med köksluckor i spegel tillsammans med bänkskiva i sten och stilfullt Skeppsholm i ek. Köket är stort - hela 30 kvm - med separerade avdelningar för matlagning och disk och köks-ön som central samlingsplats. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd mikro och ugn i bra arbetshöjd, integrerad diskmaskin och två fullstor kylar och frysar i rostfritt. Pricken över i:et kan vara den uppskattade ång-ugnen med vatten framdraget till och från. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Plats för matbord även här i det utbyggda burspråket, med känslan att komma nära trädgården.

Master bedroom ligger på gavel i huset och har fönsterpartier som bjuder på trevligt ljus. Rummet ger plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler och förvaringen av kläder och skor sker bäst via en garderobsvägg med skjutdörrar. Ljusgrå tapet på vägg och golv i ljus lönn.

Fjärde sovrummet är aningen mindre men här finner ni också plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Ljusa tapeter på vägg och ljus träimiterande laminat på golv. Från detta rum har ni även en dörr ut till balkongen.

Det andra badrummet finner ni på övervåningen. Helkaklat i naturliga nyanser och med en skön lyxig känsla. Badrummet har marmor med inläggningar på väggarna och svart klinker på golvet. Dubbla handfat och marmorskiva. Bänk i teak där materialet kommer från gamla indonesiska båtar. Inredningen består av WC, specialbyggd kommod med bra förvaring och ovansittande spegel och ett komfortabelt bubbelbadkar.

Dubbelgaraget är på hela 37 kvm och är inkluderad i BIA.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 6 770 000 kr varav byggnadsvärde 3 540 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 36 100 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 6 500 kr/år, vatten/avlopp 5 500 kr/år, renhållning 1 500 kr/år, sotning 600 kr/år, och hushållsel 22 000 kr/år.
El avser både uppvärmning samt hushållsel.
TIPS: Enligt energibesiktningen som är gjord kan man spara ca 40% av uppvärmningskostnaden genom att installera en luft/vattenvärmepump.
Larm finns idag installerat och tillkommer utöver den vanliga driften på ca 3000kr/år om man önskar fortsätta med abonnemanget. Ej inräknat i driftkostnaden ovan.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning (1974-07-02) Stadsplan (1972-08-29).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Rud 82:7.

Byggnadstyp: Friliggande villa.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1987.

Senaste renovering/ombyggnad: Utbyggnad ink nytt kök på 30 kvm 2005
Målning av fasad 2017
Trägolv i vardagsrum 2018
Badrum våning två renoverat 2005
Fristående dubbelgaraget byggdes år 2000.

Storlek: Boarea ca 186 m², biarea ca 82 m². Areauppgifter enligt mätning. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts samt träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glas.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: El (vattenburen) och ved.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 154 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-05-09.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber finns indraget till fastigheten.

Övriga byggnader: Garage för två bilar.

Tomt: En helt gudomligt härlig och lekfull tomt med odlingsmöjligheter, skog, gräsmatta och plats för både studsmatta samt vattenkana en varm sommardag.

Övrigt: Det är ett riktigt guldkorn, detta hus. Fördelarna är många men läget är ändå kanske det bästa. Högt beläget med skogen som närmsta granne, lekplats precis i anslutning till fastigheten, man bor i princip mitt i stan med många möjliga kommunikationsmöjligheter. Bussen tar man snabbt in till stan, Frölunda torg och Hisingen. Hållplatsen finns ca 400 m från bostaden. Förskola inom behagligt promenadavstånd (ca 200 m), Dalaskolan finns 2 km bort och inom ytterligare en kort radie finns ett par skolor till. Grimmereds krog med ett bra utbud samt en närbutik finns ca 400 m bort. En drömtomt, helt klart värt ett besök. Kanske blir du förälskad? Kom på visning, så får vi se!

Grimmered

Grimmered inbjuder till ett behagligt boende där ett lugnt liv kombineras med det moderna storstadslivet. Detta trivsamma och charmiga villaområde har sitt ursprung i Grimmereds by. Byn omnämns redan på 1500-talet och delar av den finns bevarade än idag.

Bebyggelsen är en blandning från olika epoker och i olika stilar. Radhus, kedjehus och fristående villor bildar tillsammans en helhet och skapar en gemytlig atmosfär. Trädgårdar, gröna ytor och skogen ger en lummig inramning till området.

I Grimmered och dess grannområden hittar man god närservice. Vid Frölunda Torg ligger ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Grimmered är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och en grundskola, Dalaskolan, med anor från 1884. Det finns också flera föreningar med verksamheter inom idrott, musik och kultur.

Här bor man både med skogen och havet nära till hands. Grimmered gränsar till Ruddalens stora grönområde. I denna lummiga skog finner man motionsslingor, vandringsleder och rastplatser. Här ligger också Ruddalens idrottscentrum. Uppifrån Ingegerdsberget kan man blicka ut mot havet. Till de härliga badvikarna och småbåtshamnarna i Önnered, Fiskebäck eller Långedrag är avståndet inte långt.

I Grimmered lever man storstadsliv i mysig miljö nära hav och grönska. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning