Såld

Ljus gavellägenhet med inglasad balkong i soligt läge & fin älvutsikt

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 100

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 448 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
61 kvm
Våning:
8/8, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Monsungatan 100,
417 66 Göteborg
Inglasad balkong i västerläge
Inglasad balkong i västerläge

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

På bästa läge, vid Göteborgs hamninlopp, får man ett guldkantat boende med saltstänk från havet. Med ljust och soligt läge högst upp i huset ligger denna välplanerade gaveltvåa med generösa fönsterpartier i två väderstreck, stor inglasad sydvästbalkong med många soltimmar samt utsikt över älven och hamninloppet. Modern och genomtänkt lägenhet med hög standard och flera bekvämligheter. Trevliga sällskapsytor, stilrent Marbodalkök med kvalitativa vitvaror från Siemens, stort sovrum, goda förvaringsmöjligheter i två skjutdörrsgarderober med Elfa-system samt modernt badrum med tvättavdelning.

Brf Flaggskeppet ligger i utkanten av Eriksberg mitt emellan Bockkranen och Älvsborgsbron. Husen är lågenergihus med hög miljöklassningsnivå där miljövänliga material är genomgående valda med omsorg för de boende.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. Ny busshållplats 2-3 minuters promenad från Kajpromenaden, vid Bockkranens fotfäste. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers.

Rumsbeskrivning:
Lägenhetens 61 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med Elfa-system och dörrar i spegelglas. Lägenheten har genomgående askparkett som var ett extra tillval samt vitmålade väggar.

Välplanerat Marbodalkök som erbjuder gott om förvaring. Köket har klassiska materialval som slät köksinredning i vitt, bänkskiva i mörkgrått och stänkskydd i härdat glas. Överskåpen har touchfunktion som tillval. Utrustningen består av glaskeramikhäll, rostfri fläkt, rostfri inbyggnadsugn, rostfri inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt rostfri kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom fläkten som är från Franke. Ljus matplats invid fönstret. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrummet.

Ljust och luftigt vardagsrum med härligt gavelläge som ger ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Härifrån nås lägenhetens stora inglasade balkong i sydvästläge med många soltimmar och fin utsikt mot vattnet. Balkongen har trätrall och infravärme och blir som ett extra rum.

Lägenhetens sovrum präglas av väggar målade i en grå nyans som ger en ombonad känsla. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med Elfa-system och delvis dörrar i spegelglas. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Stilrent badrum med mörkgrått klinkergolv och vita stora kakelplattor. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning samt duschhörna med raka vikdörrar i klarglas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta och överskåp samt uppgraderade tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Lägenheten har genomgående fina fönsterbänkar i natursten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 448 kr/månad. I avgiften ingår värme, kallvatten samt ett obligatoriskt tillägg om 220kr/mån för Telia triple play. Varmvatten tillkommer efter faktisk förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,2807%. Andel av årsavgift är 1,28069%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Monsungatan 100, 417 66 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2016

Lägenhetsnummer: 11702/1702

Våningsplan: Våningsplan 8 av 8. Hiss finns. Våningsplan 8 av 8.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 61 kvm.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong i sydvästläge med fin älvutsikt. Balkongen har trätrall och infravärme och blir som ett extra rum. Balkongen är 10 kvm enligt säljarnas uppmätning.

Tillträdesdag: 2019-07-19 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Flaggskeppet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 71 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Flaggskeppet består av två hus på åtta respektive nio våningar, med totalt 71 lägenheter och ett trapphus i vardera byggnad. Föreningen äger marken med fastighetsbeteckning Sannegården 70:3. Det södra huset ligger direkt mot kajkanten medan det norra huset ligger vid foten av Färjenäsparken och Kvarnberget.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en god ekonomi. Föreningens lån/kvm är 10 972 kr. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-04-29).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Renoveringar: 2017-2018 slutbesiktning och garantiåtgärder.
Energideklaration görs ca 2 år efter slutbesiktningen.

TV och bredband: Telia Triple Play (TV, bredband & IP-telefoni) ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 220kr/mån. TV: Telia Triple Play (TV, bredband & IP-telefoni) ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 220kr/mån.

Parkering: Föreningen har 51 garageplatser till en kostnad om ca 1200 kr/mån. Föreningen tillämpar kösystem och kön varierar i längd och kötid. Det finns även andra parkeringsalternativ i området.
Föreningen har 51 garageplatser till en kostnad om ca 1200 kr/mån. Föreningen tillämpar kösystem. Det finns även andra parkeringsalternativ i området.

Gemensamma utrymmen: Lägenhetsförråd finns i källaren. Cykelförråd, barnvagns- och rullstolsförråd finns i båda husen samt en gästlägenhet i det norra huset.
Två upphöjda innergårdar med sand och betongyta, buskar och sittplatser.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning