Såld

Nyproduktion vars arkitektur flirtar med Kvibergs kaserner

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Anna Branzells Gata 22

2:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 658 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 46 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
2018-2019
Adress:
Anna Branzells Gata 22,
415 26 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Mitt mellan Kvibergs kaserner och grönskande Säveån ligger bästa läget för ett bekvämt stadsliv. Här nyproduceras Brf Kvibergs Esplanad vars arkitektur flirtar med vackra Kviberg kaserner.

Yteffektiv lägenhet som har öppet samband mellan kök och vardagsrum, noga utvald inredning, goda förvaringsmöjligheter i dubbla skjutdörrsgarderober samt stor balkong i söderläge. Lägenheten har en sober bas med genomgående snygg och tålig trestavsparkett i ek som kombineras med vitmålade väggar och fönsterbänkar i finslipad natursten. Klassiskt kök från Marbodal med energisnåla vitvaror av hög klass från Siemens. Rymligt sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med tvättmöjlighet.

Tanken bakom Kvibergsstaden är en stadsdel som smälter in bland både Kvibergs regementsbyggnader, industrier och villor. Kvarteret har ett stilrent, modernt uttryck och kopplingar till Kvibergs historia. På bara 10 minuter är du inne i stans nöjesutbud men Gamlestaden bjuder även på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen. Kviberg ligger med bekvämt avstånd till Göteborgs centrum och det finns flera buss- och spårvagnslinjer i området. Det är också ett område som ligger väldigt nära vacker natur och har Kvibergs kasern som ett landmärke. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp.

Lägenhetens 46 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas, Elfa-inredning och inbyggd städskåpsdel. Lägenheten har genomgående mattlackad trestavsparkett i ek som kombineras med vitmålade väggar och fönsterbänkar i finslipad natursten.

Trivsamma sällskapsytor i öppet samband som kan inredas med soffhörna, matplats och övrigt möblemang. Fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti samt utgång till lägenhetens generösa balkong i söderläge.

Klassiskt kök från Marbodal med köksinredning i kritvitt, bänkytor i svart laminat med underlimmad diskho och vitt matt kakel. LED-list under väggskåp belyser arbetsytorna. Köket har rostfria vitvaror av hög klass från Siemens som utgörs av induktionshäll, ugn, spiskåpa, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Vitvarorna är självklart energisnåla men kan även spara din tid. Ställ in timern och disken är klar tills du kommer hem.

Rymligt sovrum som erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob med Elfa-inredning. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Modernt badrum med mörkgrå Lerhamn klinker och helkaklade väggar i vitt blankt kakel. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod och spegel från Svedbergs, duschhörna med vikväggar i klarglas samt blandare från Tapwell. Här finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens med väggskåp ovan som tillsammans med den smarta torkställningen John gör badrummet till en välfungerande tvättstuga. Badrummet har komfortvärmegolv som tillval vilket är ett extra plus!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 658 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för tv, bredband och IP-telefoni om 220 kr/mån. Varmvatten debiteras separat efter individuell förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,738%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31103.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns.

Byggår: 2018-2019.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 46 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburna radiatorer.

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

Uteplats: Stor balkong i söderläge.

Energideklaration: Status: Energideklaration behövs ej.

Information Förening

Förening: Brf Kvibergs Esplanad. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 108 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Kvibergs Esplanad består av tre flerbostadshus med sammanlagt 108 lägenheter. Byggnadsprojektet har genomförts med totalentreprenad av JM. Inflyttning med början under andra kvartalet 2019. Föreningens adress är Anna Branzells gata 14-24.
För vidare information, vänligen se ekonomisk plan.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör ett förråd märkt med lägenhetsnummer. I föreningen finns barnvagns- och rullstolsförråd, cykelförråd i källaren och i separat cykelförråd på gården samt miljöhus för källsortering av avfall.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av JM de första två alternativt tre åren.
I avgiften ingår värme och kallvatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för tv, bredband och IP-telefoni om 220 kr/mån. Varmvatten debiteras separat efter individuell förbrukning.

Parkering: Föreningen förfogar över 74 parkeringsplatser varav 11 har laddmöjlighet. Kostnad för att hyra en plats är 700 kr/mån respektive 900 kr/mån för plats med laddmöjlighet. Ingen kommer att ha en bestämd plats utan det kommer finnas 74 tillstånd att hyra och man kan stå på olika platser beroende på vad som är fritt när man kommer. Svårt att säga kötid innan alla lägenheter är tillträdda.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till Telia Triple play som erbjuder tv, bredband och IP-telefoni. Tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till avgiften 220 kr/mån.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning