Såld

Fantastiskt läge med vidsträckt utsikt & sydvästbalkong

Såld

Fallströmsgatan 12B

3:a Toltorpsdalen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 958 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 81 kvm
Våning:
2/3, hiss
Byggår:
1993
Adress:
Fallströmsgatan 12B,
431 41 Mölndal
Välkommen till Fallströmsgatan 12B!
Välkommen till Fallströmsgatan 12B!

Beskrivning

Parkeringsplats i garage och bredband ingår i avgiften! Välkomna till Fallströmsgatan 12B som ligger lugnt beläget på en höjd i Toltorpsdalen omgivet av villor och med direkt närhet till Safjällets naturreservat. Lägenheten har ett insynsskyddat gavelläge där både fönstren och balkongen bjuder på vidsträckt vy över hustak och grönskande omgivningar. Stor och härlig balkong i sydvästläge med en fin rund form. Trevliga sällskapsytor i delvis öppen planlösning med utrymme för en stor matplats invid ett generöst fönsterparti i vinkel. Två stora sovrum med gavelfönster samt badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Här har ni möjligheten att skapa ert personliga drömboende!

Här bor man bekvämt med hiss i huset och varmgarage som ingår i avgiften. Som boende i föreningen har man även tillgång till gemensam terrass, samlingslokal, bastu, motionsrum och gästlägenhet.

Lugnt och trivsamt område sydväst om Safjällets naturreservat med närhet till naturen, motionsspår samt fina strövområden. Det är även nära till Mölndals centrum med nya Mölndal galleria och dess utbud av både butiker och caféer samt Åbys simhall, ishall och travbana. Området är även beläget så det är smidigt att ta sig ut på de stora lederna samt väldigt bra kommunikationer med buss som lätt tar er in till centrala Göteborg. Vid Mölndals bro har ni, förutom spårvagnarna, även pendeltåg Göteborg-Kungsbacka vilket underlättar för er som pendlar.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en garderob, ett städskåp samt en klädkammare. Lägenheten har genomgående parkettgolv i alla rum förutom köket som har ljus plastmatta.

Trivsamma sällskapsytor med vardagsrum, matplats och kök i delvis öppen planlösning. Ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i tre väderstreck samt utgång till en stor balkong med vidsträckt vy över hustak och grönskande omgivningar.

Välplanerat kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köksinredning i vitt med trähandtag och laminatbänkskiva. Köket är utrustat med spis med keramikhäll, kyl och frys från Cylinda (2019) samt diskmaskin. Intill köket finns utrymme för en stor matplats invid ett generöst fönsterparti i vinkel.

Lägenheten har två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i garderober. Båda sovrummen har fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i vinkel.

Badrummet har ljusblå plastmatta och helkaklade väggar i vitt med en blå bård. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp samt duschhörna. Här finns även en tvättavdelning med vask, förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Bosch (installerad 2007). Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 958 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband 100Mbit/s, IP-telefoni samt parkeringsplats i garage.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,85431%. Andel av årsavgift är 2,85431%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 519 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 119 kr/mån, och hushållsel 400 kr/mån.
I angiven driftskostnad för två personers hushåll (två vuxna) ingår hushållsel cirka 400 kr/mån och försäkring cirka 119 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 36/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, hiss finns. Bostaden är belägen i det övre huset.

Byggår: 1993.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 81 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Varje lgh har eget fläktsystem m. värmeåtervinning.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 131 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-10-22.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Wennerberg i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 38 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Wennerberg i Mölndal äger fastigheten Wennerberg 43, som byggdes 1993. Föreningen upplåter 38 lägenheter med bostadsrätt. Föreningens adresser är Fallströmsgatan 12,14 och 16.

Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har kostnadsfritt tillgång till bastu, samlingslokal, barnvagnsrum, cykelrum, källarförråd och gemensam tvättstuga. Det finns även tillgång till en gästlägenhet (100 kr/natt).

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Mölndal. Styrelsen har målmedvetet arbetat med ekonomin de senaste åren. Samtliga avtal har gåtts igenom och upphandlingar gjorts vilket lett till lägre kostnader. Därmed har föreningen kunnat höja amorteringstakten av lånen vilket stärkt ekonomin. Månadsavgiften sänktes 2016 och var innan dess oförändrad sen 2009. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar (2019-05-20).

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en 20-årig underhållsplan som uppdateras löpande och årligen reserveras ett belopp till den yttre underhållsfonden. Föreningen utför löpande underhåll och inom de närmaste åren planeras bland annat renovering av hissar, fortsatt utbyte av lägenheternas ventilationsaggregat, byte av passagesystem samt underhållsarbete på fasaden.
2008 Energideklaration upprättades.
2009 Översyn av föreningens gräsytor och stensättningar gjordes.
2010 En garageport byttes ut.
2011 Stammarna spolades och en mindre reparation av hissen på 12A utfördes.
2011-2012 Perlatorerna i alla vattenkranar byttes ut vilket leder till vattenbesparingar och mindre kostnader för föreningen.
2012 Ett avtal med en ny entreprenör för gräsklippning, trappstädning m.m upphandlades. Detta året målades även alla plåtarbeten på taken om.
2013 Avfrostningselement i köksfläktarna byttes ut.
2013-2014 En del fasadunderhåll har utförts och termostater på elementen byttes ut.
2015 Byte av styrutrustning för värme och varmvatten.
2016-2020 Löpande utbyte av lägenheternas ventilationsaggregat.
2016 Spolning av samtliga avlopp i fastigheten.

Parkering: Till föreningen hör 48 parkeringsplatser i varmgarage varav 10 är gästparkeringar. Dessutom finns 2 gästparkeringar utomhus vid entrén. Till alla lägenheter hör en garageplats som ingår i avgiften.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal gällande TV, bredband och IP-telefoni från Comhem. Kostnaden ingår i avgiften.

Mölndal Toltorpsdalen

Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E6-an.

Planritning