Såld

Välplanerad tvåa med balkong & grönskande utsikt

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lövgatan 2G

2:a Mölndal Enerbacken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 673 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 61,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1963
Adress:
Lövgatan 2G,
431 35 Mölndal

Beskrivning

Högst upp i huset ligger denna välplanerade genomgångslägenhet med fönster i två väderstreck samt grönskande utsikt och balkong. Lägenheten har ett generöst utformat vardagsrum, trivsamt kök med utgång till balkongen, rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten renoverades under 2017. Ett extra plus är att det finns en inre reparationsfond om ca 5 000 kr!

Här bor ni i en välskött HSB-förening med flertalet gemensamhetsutrymmen som t.ex. festlokal, gästlägenhet, motionsrum och bastu. Attraktivt område för er som vill bo med närhet till fina naturområden, badsjö samt gångavstånd till Mölndals Centrum.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. Lägenheten renoverades under 2017. Golven kläs genomgående av ekparkett.

Generöst utformat vardagsrum som kan inredas med både soffa och matsalsbord. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och grönskande utsikt.

Trivsamt kök med utgång till balkongen som har grönskande utsikt. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Invid fönstret ryms en matplats.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob som sträcker sig längs ena väggen. Även här vetter fönstret mot grönskande omgivningar.

Badrummet är inrett med wc, handfat och badkar. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 673 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, TV, bredband och avsättning till inre reparationsfond.
Inre reparationsfond är 4 919 kr. Andel i föreningen är 0,38653%. Andel av årsavgift är 0,38271%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 206/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1963.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 61,5 m². Lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Bredbandsbolaget. Internet: Bredbandsbolaget.

Bilplats: I föreningen finns kallgarage samt parkeringsplatser med och utan el. Garageplats kostar ca 480 kr/mån, parkeringsplats med eluttag kostar ca 330 kr/mån och vanlig parkeringsplats kostar ca 230 kr/mån. Till parkeringsplatserna och garage tillämpas kösystem.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 141 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-12-28.

Information Förening

Förening: HSB:s Brf Enerbacken . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 224 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Pensén 1, Pensén 2 och Pensén 3. Byggnadsår är 1963. Föreningens byggnad består av 222 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 2 hyresrätter. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 16 606 kvm, hyreslägenheterna upptar 147 kvm därav.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Mölndal.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en 30-årig underhållsplan upprättad som årligen uppdateras av styrelsen för att bevara fastigheterna i gott skick. I dagsläget pågår ett omfattande arbete av ventilationen för att förbättra inomhusklimatet i fastigheterna för att klara myndigheternas krav. Arbetet förväntas vara färdigt andra halvan av 2020.
Utförda renoveringar:
1987: Byte till treglasfönster.
2001-2003: Relining av avloppsstammarna.
2005: Byte från oljepannan till fjärrvärme som uppvärmningssystem.
2005-2009: Fasadrenovering och hydrofobering av fasaderna.
2009: Installation av joniseringsaggregat och filter i värmeledningssystemet.
2011-2013: Relining av tappvattenledningarna.
2015: Under våren avslutades arbetet med studien om att energieffektivisera föreningens fastigheter. Värmesystem på Lövgatan 2 balanserades och radiatorventiler byttes.
2016: Balanserades även värmesystemen på Lövgatan 4 och 6 samt Delbancogatan 9 och 11. Radiatorventilerna byttes till termostatventiler.
2017: Hydrofobering av fasaderna.

Parkering: I föreningen finns kallgarage samt parkeringsplatser med och utan el. Kostnad för parkeringsplats är ca 230kr/månad för vanlig och ca 330kr/månad för plats med el. Garage kostar ca 480 kr/månaden. Varje lägenhet kan få tillgång till en parkeringsplats eller en garageplats per lägenhet. Överskjutande parkerings- och garageplatser tilldelas efter ett ordnat kösystem som handläggs av föreningen. Föreningen förbereder p-platser med laddstolpar för elbilar.

Gårdsplats: Mycket välskötta gårdar i Brf-Enerbacken. Här finns mysiga grillplatser, lekytor, lekplatser och fina grönområden.

Övrigt: Föreningen har trevliga aktiviteter för alla åldrar som bland annat föreläsningar, whiskeyprovning, pubkvällar med musikquiz, grillfest, sportevent på storbild, qigong, tomten kommer på besök och påskharen på besök. För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/molndal/brf/enerbacken/.

För att bli medlem i föreningen krävs även medlemskap i HSB Mölndal.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Planritning