Såld

Ljus & yteffektiv tvåa med västerbalkong mot innergården

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Pärlstickaregatan 8

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 967 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 47 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
2000
Adress:
Pärlstickaregatan 8,
416 58 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en yteffektiv tvåa med fint ljusinsläpp från flera fönsterpartier och balkong i västerläge med utsikt över den grönskande innergården. Lägenheten har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket ger härliga sällskapsytor. Välplanerat kök med fina materialval samt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter. Helkaklat badrum med duschhörna och egen tvättavdelning. Lugn och fin miljö med en underbar grönskande innergård.

I Lunden bor ni i ett lummigt bostadsområde med trevliga gator och charmiga hus. Huvudgatan Danska vägen kantas av diverse mysiga butiker som mataffärer, café, konditori, möbelbutik och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. En kort promenad bort ligger även Olskrokstorget och Redbergsplatsen med allehanda daglig service, levande torghandel samt goda kommunikationer som snabbt och smidigt tar dig in till city. Lockar skön natur och motion kan man promenera till Delsjöområdet på cirka 15 minuter.

Lägenhetens 47 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Lägenheten har genomgående ekparkett och ljusa väggar.

Ljusa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som har generöst ljusinsläpp från flera fönsterpartier samt utgång till lägenhetens balkong. Den härliga balkongen har ett soligt västerläge med utsikt över den fina grönskande innergården. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matplats.

Välplanerat kök som har köksinredning i grått med svarta handtag, bänkskiva i vit laminat och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och utgörs av hällspis, fläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys.

Lägenhetens sovrum har plats för dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Rymligt badrum med ljust klinkergolv och helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel samt duschhörna med raka vikväggar i klarglas. Här finns även en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsyta samt hyllplan. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 967 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 656 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 710 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,18%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Kostnader enligt schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lunden 25:27.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 112/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns.

Byggår: 2000.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 47 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem, ingår i avgiften. Internet: Bredband via Comhem.

Bilplats: Föreningen förfogar över 17 garageplatser i anslutning till fastigheten. Kostnad för att hyra en plats är 700kr/månad.

På återvändsgatan, bakom huset finns garageplats att hyra för ca 700kr/månad av KAB Fastigheter.

Man kan även hyra garageplats via Ernst Rosén som har garage på Danska vägen.

Boendeparkering kan ansökas hos Gbg Stad, tfn 031-613665. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information.

I området finns även två timmars gratis parkering.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 98 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-10-05.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd. Gemensamt cykelförråd utomhus samt ett soprum med avfallssortering. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har egen tvättutrustning.

Information Förening

Förening: Brf Vävlagaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 66 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Vävlagaren bildades strax innan fastigheten byggdes år 2000 och är belägen på Pärlstickaregatan 6-8 och Torkelsgatan 3-9 i stadsdelen Lunden i Göteborg. Föreningens fastighet består av fem sammanbyggda huskroppar som omringar en mycket trivsam innergård ihop med ett antal äldre fastigheter. Totalt finns 66 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Totalytan uppgår till 4 282 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd att hyra (separat kösystem), gemensamt cykelförråd utomhus samt ett soprum med avfallssortering. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo Hem och Fastighet AB. Under 2016 ökade föreningen sina amorteringar och man gjorde även omläggning av lån som bidrog till bättre villkor och ränta.

Försäkring: Fastigheten är försäkrad i Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Löpande underhåll sker enligt underhållsplan med anpassningar till behov och verkliga förhållanden. Inga betydande renoveringar är planerade de närmsta två åren.
2019-2020 planerar föreningen att genomföra lagstadgad energideklaration, injustering av filter och ventilation samt OVK. Solpaneler på föreningens tak ska ses över för eventuell investering. Föreningen planerar även att se över fjärrvärmen samt värmeförlust fönster och isolering.
Gjorda renoveringar:
2008- Energideklaration gjordes.
2009 - Nytt fjärrsystem i garageporten samt att sophus och kulvertar målades.
2010 - Soprum renoverades samt installation av sophantering. Delar av fasad målades.
2012 - OVK besiktning.
2012-2015 - Renovering av innergården samt nya dräneringsrör utanför fastigheten.
2015 - Fläktsystemet har renoverats och justerats samt avloppsstammar och avloppsgrenar har spolats. Samma år tvättades samtliga fasader rena från algbeläggning och nedre delen av fasaderna mot Torkelsgatan
och Pärlstickaregatan har lagats och målats.
2016 - Ytterportar har slipats och lackerats, ny LED-belysning i alla gemensamma utrymmen samt nya postlådor på Torkelsgatan 7 och Pärlstickaregatan 6. Under året utfördes även en omfattande teknisk besiktning av hela fastigheten och en ny uppdaterad underhållsplan togs fram.
2018 utfördes ventilationsförbättringar.

Parkering: Föreningen förfogar över 17 garageplatser i anslutning till fastigheten. 6 av platserna har laddstolpar för elbilar. Kostnad för att hyra en plats är 700kr/månad. Till platserna är det kö.
På återvändsgatan, bakom huset finns garageplats att hyra för ca 700kr/månad av KAB Fastigheter.
Man kan även hyra garageplats via Ernst Rosén som har garage på Danska vägen.
I området finns även två timmars gratis parkering.

TV och bredband: Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband via Comhem. Föreningen tittar på och ska snart ta beslut om de ska dra in fiber.

Gårdsplats: I föreningen finns en trevlig lummig gårdsmiljö med uteplats samt gemensamma fruktträd och bärbuskar.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning