Såld

Sekelskiftespärla med rofyllt läge mitt i stan

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Chalmersgatan 27D

2:a Vasastaden / Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 330 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 77 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1898
Adress:
Chalmersgatan 27D,
411 35 Göteborg

Beskrivning

I ett vackert sekelskifteshus på en lugn gata i Vasastaden finner vi denna stora och rymliga sekelskiftestvåa med generös takhöjd och stilrena materialval. Underbara pardörrar mellan vardagsrum och hall för tankarna tillbaka till förra seklets början. Den höga standarden i boendet kombinerat med stora fönster och den generösa takhöjden skapar härligt luftig atmosfär. Populärt område med närhet till det mesta så som restauranger, kommunikationer, och affärer.

Föreningen har fått beviljat bygglov för balkongbygge mot gården. Balkongbygget kommer att påbörjas redan nu till sommaren 2019 och kostnaden för balkongbygget budgeteras till ca 127 500 KR plus eventuella tillvall. OBS. Denna kostnad kan underskridas eller överskridas. Denna kostnad kommer att läggas till fullo på köparen. Möjlighet kommer att finnas för ny köparen att påverka tillvallen, beroende på överenskommen tillträde. Se publicerad offert från Balcona. Väderstreck sydöst. Mått ca 3000x1400mm. Se alternativ planritning.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Den ljusa hallen, med fönster mot innergården har gott om utrymme. Brädgolvet är framtaget och väggarna är målade i vitt. Ytterdörren och de tillhörande listerna är målade i svart.

Rymligt vardagsrum med gott om ljusinsläpp från de stora fönstren. Rummet har härliga vinklar och här kan man möblera med både soffgrupp som matsalsbord om så önskas. Välskött parkettgolv, vita väggar och stuckaturer med takrosett i tak.

Köket har rejält med bänkyta och förvaring. Takhöjden tar till vara genom dubbla rader överskåp. Skåpen har vita släta luckor medans bänkskivan och stänkskydden är i mörkgrått laminat från Marbodal. Köket är utrustat med diskmaskin från Cylinda och diskhon, kökskranen, kylen/frysen från Siemens. Induktionshällen, ugnen (Siemens) och den rymliga vinkylen är från Bosch. Vid den karaktärsfullt rundade väggen mot trapphuset har man låtit platsbygga ett matbord. Fönstervrån har inretts som en mysig sittplats med utsikt över den lugna innergården. Kökets väggar är vitmålade och golvet beläget med stora grafitgrå klinkerplattor.

Sovrummet som nås från både hallen och serveringsgången, rymmer utan problem en dubbelsäng med nattduksbord. Tack vare det rofyllda gårdsläget sover man gott om natten. Brädgolvet är framtaget och väggarna är målade i en grålila nyans. Från detta rum kommer man nu även att kunna gå ut på den nya projekterade balkongen.

Det exklusiva badrummet totalrenoverades under 2012. Inrymmer badkar, handfat, kommod, handdukstork, WC och spegel med belysning. Golvet är beläget med stora bruna klinkerplattor och väggarna helkaklade i en ljusbeige nyans med bruna stavmosaik som dekorativ inslag.

En serveringsgång binder samman lägenheten och härifrån når man vardagsrummet, sovrummet och badrummet. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av klädkammare och platsbyggda originalgarderober med automatisk belysning. Brädgolvet är framtaget och väggarna målade i vitt. Taket har infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 330 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, sophantering och ett vindsförråd.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,77%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 355 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 135 kr/mån, och hushållsel 220 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lorensberg 59:3.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 217.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss.

Byggår: 1898.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 77 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: ComHem.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-06-14.

Information Förening

Förening: Brf Chalmersgatan i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 51 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 13 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Chalmersgatan förvärvade år 2004 fastigheterna Lorensberg 59:2, Lorensberg 59:3 samt Lorensberg 59:4. Fastigheterna är bebyggda med tre flerbostadshus i fyra våningar med inredd vind och källare. Föreningen består av 50 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt 13 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbeskedet är 5 197 kvm, varav 4 111 kvm utgör lägenhetsyta och 1 086 kvm utgör lokalyta.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har gemensamma cykelparkeringar under tak samt tre tvättstugor som nås via resp. gårdstrapphus. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torkskåp och mangel. Just nu pågår renovering av 27:ans och 29:ans innergårdar. Dessa beräknas vara klara vid årsskiftet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastighetspartner AB. Avgiften sänktes med 10% vid årskiftet 2017/2018. Under sommaren 2018 såldes två av föreningens hyresrätter vilket frigjorde kapital. Föreningen sänkte avgifterna med 15% den 1 januari 2019. Inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat 20200130.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig till 2025.
Föreningen har inga större renoveringar inplanerade i dagsläget.

Gjorda renoveringar:
1978 Byttes samtliga V/A-stammar samt el-stigare på Chalmersgatan 27 & 29.
1995 Helrenoverades Chalmersgatan 25 och i samband med detta byttes samtliga V/A-stammarna samt el-stigarna, Chalmersggatan 25:s trappuppgång målades om.
2005 Lades taket om, trappuppgången på Chalmersgatan 27 och 29 målades om.
2005-2007 Nyinstallation hiss och renovering.
2006-2007 Åtgärdat putsskada av gårdsmuren
2008 Renovering av balkonger samt byte av hissen på Chalmersgatan 27.
2009 Kitt och målning av fönster .
2010 Bytte föreningen portarna på 27:an och 29:an till träportar.
2011 Gjordes en grundmätning, det installerades nytt porttelefonsystem på 27:an, omfogning av gårdsfasaden utfördes.
2013/2014 Utfördes en sättningsmätning samt att det utfördes en OVK-besktning och i samband med detta åtgärdades fel och brister som kom fram från denna.
2014 Spolning och filmning av stammar, det byggdes 12 balkonger på Chalmersgatan 29 som varje medlem själva bekostade.
2015-2016 En omfattande grundförstärkning av Chalmersgatan 25, 27 och 29 avslutades under 2016.
2019 Totalrenovering av innergårdarna på Chalmersgatan 27 & 29.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv via Comhem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Telia (FiberLan) eller Comhem.

Gårdsplats: Föreningen har gemensamma innergårdar med plattor och nyrenoverat sophus samt nya cykelställ. Blomsterlådor till våren.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.
För mer information se föreningens hemsida: www.chalmersgatan.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning