Såld

Nära stad och natur

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se
Poya Sondosi
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Virvelvindsgatan 2

4:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 302 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 89 kvm
Våning:
2/10, hiss
Byggår:
1959
Adress:
Virvelvindsgatan 2,
417 02 Göteborg
I området finns många gröna parker att tillgå
I området finns många gröna parker att tillgå
Vackert året om!
Vackert året om!
Kville Saluhall
Kville Saluhall

Beskrivning

Välkomna till en ytterst välplanerad bostad i ett expansivt område! Lagom högt upp i huset med fritt insynsskyddat läge ligger denna ljusa fyra som präglas av stora fönsterpartier med vidsträckt utsikt över Kvillebäcken och en del av Göteborg. Stor härlig inglasad balkong som blir som ett extra rum att njuta av året om. Välplanerat kök renoverat 2010 där man installerat moderna vitvaror från Siemens. Tre bra sovrum samt goda förvaringsmöjligheter i generösa garderober som är placerade i hallen. Totalrenoverat badrum från 2017 där arbetet utförts fackmannamässigt och våtrumscertifikat finns. Till lägenheten hör det även förråd och tvättstugan ligger i samma hus.

Här bor man i ett trevligt område med närhet till både vardaglig service och natursköna omgivningar som Ramberget och Keillers Park, Göteborgs finaste utsiktsplats. En kort promenad från huset ligger Wieselgrensplatsen, Vågmästareplatsen samt Kville Saluhall som lockar med de bästa delikatesserna från världens alla hörn. I närområdet ligger även Backaplan där det inom de närmaste åren planeras nya bostäder samt ett nytt och modernt köpcenter. Det är även nära till Norra Älvstranden där natur och stad förenas: älven möter restauranger, butiker och kaféer och man kan även ta båten över till centrum. Från Vågmästareplatsen går fyra spårvagnar (5,6,10,13) och ett flertal bussar, däribland direktbussar till Lindholmen. Lockar stadspulsen tar du dig enkelt till Brunnsparken på sex minuter med spårvagn.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 302 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel TV och IP-telefoni (samtalstaxa ej inkluderat) från ComHem. Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,34673%. Andel av årsavgift är 0,34471%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 209/1205.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 10, hiss finns.

Byggår: 1959.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 89 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har ett ComHem-avtal för Bredband, TV och IP-telefoni, började att
gälla den 1 mars 2018. Ingår i avgiften. Internet: Föreningen har ett ComHem-avtal för Bredband, TV och IP-telefoni, började att
gälla den 1 mars 2018. Ingår i avgiften.

Uteplats: Stor inglasad balkong.

Bilplats: Parkering kostar ca 280 kr/månaden. Kötiden är ca 1-1,5 år för närvarande. Hör med angränsande fastighetsägare om det finns ledig plats att hyra. Balder, parkeringshuset vid Willys m.fl. är några alternativ. Det finns även bilpooler i området. Finns platser vid Hallegatan 13-15 som hyrs av Balder 700 kr/mån, kontakt Martin Nilbo, 031-109937.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år.

Övrigt: Inne i bostaden möts man av en hall med praktiskt klinkergolv och plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i tre garderober.

Trevligt kök med ekparkett och vitmålade väggar. Köket renoverades ca 2010. Köksinredningen går i vitt och ovan bänkskivan, i grått laminat, sitter ett vitt kakel. Köksutrustningen består av en varmluftsugn, en diskmaskin, en kombinerad kyl/frys, en induktionshäll, en fläkt samt en inbyggd micro. Samtliga vitvaror är av märket Siemens. Framför fönstret ryms en matplats för 4-5 personer.

Från hallen når vi även bostadens gästtoalett som har mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns en wc, handfat med kommod, spotlights i taket samt en infälld spegel med spotlights ovan.

Lättmöblerat vardagsrum med stort fönster. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Fiskbensparkett som slipats och lackats under 2016. Väggarna är målade i ljus lattefärgad nyans. Bostadens inglasade balkong nås härifrån och rymmer bord och stolar. Fina glasdörrar finns tillgängliga och ingår för öppningen mellan stora hallen och vardagsrummet.

Bostadens första sovrum nås från hallen och där finner vi parkettgolv och ljusmålade väggar. Här finns plats för säng och arbetshörna och på ena väggen finns tre garderober.

Badrummet renoverades 2017 och har blåtonad marockanskt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, dusch, spegel med LED belysning samt spotlights i tak. dusch, tvättmaskin, handdukstork, förvaringsskåp och en bänkskiva. Ett öppningsbart fönster bidrar med dagsljus. Badrummet renoverades av fackmän.

Sovrum två är rymligt med bra ljusinsläpp. Ekparkett, inbyggd garderob med skjutdörrar och ljust målade väggar med en dekorativ fondvägg. Här ryms en dubbelsäng, eller en enkelsäng och arbetshörna.

Även i sovrum tre hittar vi ekparkett och ljust målade väggar med bra ljusinsläpp och även här rymts en dubbelsäng med arbetshörna om så önskas.

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Det finns även två nybyggda cykelhus utanför med ladduttag och låsbara förvaringsboxar.

Det finns möjlighet att hyra extra mindre förråd i källaren om det behövs.

I varje hus finns en tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum och ett mangelrum.

I varje hus finns också gemensamt barnvagnsrum och cykelförråd.

Odlingslotter finns tillgängliga utanför. Kösystem används.

Föreningens fritidslokal har två rum och kök samt hall och hyrs ut i sin helhet. Det finns ett gemensamt kök med kyl/frys, ugn, spisplattor, mikro, kaffebryggare och diskmaskin. Det finns även en basuppsättnng av stekpannor, kastruller, skålar, porslin, bestick samt glas. Max antal personer som får vistas i hela lokalen samtidigt är 30 personer.

Det finns även en gästlägenhet med badrum samt ett pentry med kylskåp och vattenkokare.

Föreningen har sopnedkast med separata rör för restavfall och organiskt avfall. För resterande avfall finns sophus med sopsortering.

Information Förening

Förening: HSB Ekemarken.

Allmänt om föreningen: HSB Ekemarken består av 379 lägenheter, 3 lokaler med bostadsrätt, 2 lokaler med hyresrätt, en fritidslokal och en gästlägenhet. Adresserna är Virvelvindsgatan 2, 4, 6, 8 och Hallegatan 13 samt 15. Byggnaderna är uppförda 1959 och det var då bostadsrättsföreningen bildades. Marken är upplåten med tomträtt för fem olika fastigheter. Tre av tomträttsavtalen omförhandlades 2017 och löper på 10 år, de två resterande omförhandlades 2018. Detta påverkar inte avgifterna.

Området där föreningen ligger är under utveckling och det har under senaste tiden skett nybyggnation av både bostadsrätter och hyresrätter samt en ny saluhall som blivit mycket populär. Föreningens läge och väl underhållna och välskötta hus kommer innebära att Ekemarken blir en än mer attraktiv bostadsrättsförening i framtiden.

Informationen är hämtad från föreningens hemsida och senaste årsredovisning. Gå gärna in på deras hemsida och läs mer: www.ekemarken.se.

Gemensamma utrymmen:

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar för kommande verksamhetsår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följen en god underhållsplan. Denna plan sträcker sig över trettio år och revideras varje år. För mer utförlig information läs på deras hemsida.
2018-2019 planeras översyn av avloppstammar samt målning av trapphus, cykelrum, källare och barnvagnsrum.
2019-2020 planeras renovering av värmekulvert, betongplattor samt byte av dörrar i trapphus och källare.

Gjorda renoveringar:
2002 - Nya färskvattenstammar.
2006 - Renovering av avloppsstammar genom relining, nya brandvarnare.
2008 - Nya tvättmaskiner i samtliga tvättstugor.
2008-2011 - Renovering av hustak, fasader samt fönsterbyte.
2010-2011 - Renovering av husgrunder och socklar.
2011-2012 - Renovering av trädgården.
2011/2012 Relining avlopp.
2012-2013 - utbyte av porttelefoner, nya amaturer rörelsevakter trapphus, lekplats m.m.
2013-2014 - renovering av hissar.
2014 - byte av balkongdörrar och de fönster som vetter ut mot balkongerna.
2014 Byte av fönster och dörrar innanför inglasningen.
2015-2017 Renovering av tvättstugor.
2016 Fastighetsskötarlokalen och gästlägenheten har omvandlas till två lägenheter och expeditionslokalen har byggts om till gästlägenhet.
2016-2017 OVK samt rensning av ventilationskanaler.

Övrigt: Har du frågor till styrelsen? Kontakta då föreningen via e-mail styrelsen@ekemarken.se.

Hisingen centralt

Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Vid Wieselgrensplatsen ligger Lundby sjukhus och ett köpcentrum med apotek. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är
det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och
restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!