Såld

Ljus och välplanerad hörnlägenhet på populär adress

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karl Gustavsgatan 31

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 897 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1971
Adress:
Karl Gustavsgatan 31,
411 25 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av gemytliga Vasastaden finner ni denna mycket hemtrevliga tvåa belägen på omtyckta Karl Gustavsgatan!
Lägenheten har ett härligt hörnläge högt upp i huset med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Här bor ni bekvämt med både hiss och garage! Genomgående stilrena materialval med ekparkett och ljusa ytskikt. Öppen, mycket trevlig planlösning med bra matplats, lättmöblerat sovrum med generös förvaring samt ett helkaklat badrum. De många fönstren i bostaden bidrar till ett behagligt ljusinsläpp och bidrar till känslan av rymd.

Välkomna på visning!

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Till minne av Kung Karl X Gustav, som särskilt omhuldade Göteborg, har Karl Gustavsgatan fått sitt namn.

Det centrala läget har allt. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Höga doser av mysigt mitt i storstadspulsen!

Bostadens 52 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus hall med ett fint parkettgolv och vitmålade väggar. Till höger om entrén finns fri avhängning för jackor och skor. Hallen erbjuder även generös förvaring i en stor skjutdörrsgarderob med spegelglas.

Ta er vidare till den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som bjuder in till social samvaro och gemenskap. Gott om svängrum och den öppna planlösningen tillsammans med flertalet fönster bidrar till en känsla av rymd. Vardagsrummet fullkomligt badar i sol och ger ett härligt ljusinsläpp till hela lägenheten. Parkettgolvet från hallen fortlöper tröskelfritt in till vardagsrum och kök och väggarna är vitmålade. Vardagsrumsdelen har gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande bord samt tv-möbel. Det finns även utrymme för en mysig läshörna om så önskas.

Köksdelen har bra förvaring i vit skåpsinredning med rostfria beslag. Bra arbetsyta vid matlagning och ovan köksbänken sitter ett grått kakel. Köksutrustningen består av spis, ugn, köksfläkt samt kyl/frys. Matbordet har sin givna placering intill fönstret. Här finns plats att duka med långbord och ha stora middagssällskap. Det finns även ett barbord/serveringsyta att tillgå vid behov.

Rymligt och ljust sovrum med vita väggar och laminatgolv. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå. Bra förvaring i flertalet garderober med överskåp för kläder och dyligt. Stort fönsterparti erbjuder ett behagligt ljusflöde i rummet.

Tidlöst helkaklat badrum som nyligen rustats upp med nytt porslin. Badrummet har grå klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod -17, spegelskåp -17 samt duschhörna -17.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 897 kr/mån. I månadsavgiften tillkommer en elavgift på 220 kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,39613%. Andel av årsavgift är 0,39613%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 130 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 130 kr/mån.
Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Vasastaden 14:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 289/1303.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 1971.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 52 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via ComHem. Internet: Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Bilplats: Garaget som ligger i samma fastighet som föreningen ägs av Ivar Kjellberg Fastigheter AB. Se gärna deras hemsida för aktuell status på lediga platser.

Föreningen äger parkeringsplatserna på Thorlidgatan men där betalar man via betalautomat.

Energideklaration: Energiprestanda 137 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I föreningen finns det även tvättstuga, cykelförråd samt ett övernattningsrum.

Information Förening

Förening: Brf Askungen 1.

Allmänt om föreningen: Brf Askungen 1 ligger i hjärtat av Vasastaden i Göteborg. Nära stadens kommersiella centrum, men ändå inte mer än en kvarts promenad till Slottsskogens grönska.

Föreningen innehar tomträtten på fastigheten Vasastaden 14:2 sedan år 2002, totalt ryms 204 lägenheter varav ca 21 upplåts med hyresrätt samt 6 kommersiella lokaler för uthyrning. Tomträttsavgälden gäller tom år 2020 och omförhandling pågår. En höjning av månadsavgiften kan bli aktuell för framtida år.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd.
Två gemensamma tvättstugor belägna i källaren utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och två torkrum. Separat mangelrum med gedigna stenmanglar.
Cykelrum.
Gästrum som går att boka för boende och deras gäster. Avgiften är ca 200 kr/dygn för veckodagar och ca 300 kr/dygn för helger, fredag - söndag. Rummet har plats för fyra gäster. I anslutning till rummet finns ett badrum med dusch och toalett.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen gör avsättningar varje år för att klara framtida underhåll. Föreningen planerar att under 2019 konvertera ca 400 kvm lokalyta på Föreningsgatan 18 A-C till bostäder vilket kommer medföra ökat kapital som ska användas för att finansiera kommande renoveringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en framtagen underhållsplan och i den föreligger renoveringar av olika dignitet. Renovering av fasad inkl. tak och fönster ska ses över i framöver. Hissarna på Viktoriagatan 32-40 har bytts ut 2019. Stamrenovering planeras att utföras i framtiden, troligtvis inom några år, en förstudie kommer att göras inför val av lämpligast metod. Renoveringarna kommer att finansieras av försäljningarna av de nya lägenheterna.

Gjorda renoveringar:
2008 Besiktning av fasad, installation av nytt styr- och reglersystem för värme- och ventilationssystemen samt installations av värmeåtervinningsaggregat för ventilationsluften i en av föreningens största kontorslokaler.
2009 Utfördes en OVK.
2010 Nya takterrasser samt ombyggnad av soprum till återvinningsrum.
2011 Nya entrépartier samt ommålning av stora delar av fasaderna i markplan.
2012 Spolning av avloppsledningar, renovering av hyresrätter, byte av fönster i universitetets lokaler samt åtgärder av brister i ventilationssystemet.
2013 Fortsatt konvertering av lokaler till bostäder samt införande av värmeåtervinning på ventilationssystemet.
2014 Färdigställdes två nya lägenheter i bottenplan på Karl Gustavsgatan.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renovering av garaget, terrassrenovering samt injustering av värmen på Föreningsgatan och Karl Gustavsgatan.
2017 Injustering av värmesystemet.

Parkering: Garaget som ligger i samma fastighet som föreningen ägs av Ivar Kjellberg Fastigheter AB. Se gärna deras hemsida för aktuell status på lediga platser. Dessutom är man som boende berättigad till boendeparkering.

TV och bredband: I föreningen finns två bredbandsnät, Com Hem och Telenor. Till Com Hem ansluter du dig via antennuttaget för TV:n. Till Telenor ansluter du via datauttaget i hallen.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.brfaskungen1.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning