Såld

Social trea med härlig balkong i sydvästläge

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennifer Bäck
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stabbegatan 16

3:a Björkekärr

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 850 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1957
Adress:
Stabbegatan 16,
416 80 Göteborg

Beskrivning

Med bekvämt läge på första våningen men ändå insynsskyddat finner ni denna genomtänkta trea med social planlösning, grönskande utsikt och fint ljusinsläpp året om. Lägenheten har en härlig balkong i sydvästläge som bjuder på många soltimmar och utsikt över lugna omgivningar. Ljust kök med köksinredning i lantlig stil som är delvis renoverat 2016. Två rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum med kombimaskin. Lägenheten präglas av fina golv där vardagsrummet har originalparkett i holländskt mönster och sovrummen såpade lamellgolv i furu. Stabil förening med god gemenskap och trevliga grannar!

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. I närområdet finns flera mysiga torg som Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, vilka bjuder på bra vardaglig service. Stabbetorget har även egen vårdcentral och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här bor ni även nära det stora Delsjöreservatet som innefattar vacker natur med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar samt Skatås Motionscentral. Några favoriter som säljaren rekommenderar är helgpromenader till Bertilssons stuga och middagar på uteserveringen Tullen i Kålltorp.

Lägenhetens 62 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober med dörrar från Picky living. Ekparkett och vitmålade väggar med en grågrön fondvägg.

Vardagsrummet erbjuder generösa sällskapsytor i öppen planlösning med köket. Fint ljusinsläpp från flera fönsterpartier samt utgång till den härliga balkongen i sydvästläge. Balkongen har fin utsikt över de lugna grönskande omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och matplats. Fint bevarad originalparkett i holländsk läggning och vitmålad tapet.

Ljust kök med vit köksinredning i lantlig stil, bänkytor i massiv ek och stänkskydd i vitt kakel. Köket är renoverat 2003 och delvis 2016. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll (Gorenje, 2003), frånluftsfläkt (Ikea, 2019), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Bosch, 2018), diskmaskin (Siemens, 2014) samt kyl med frys (Hotpoint, 2012). Köket är genomtänkt utformat med bra förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Praktiskt grått klinkergolv och vitmålad tapet.

I lägenhetens största sovrum ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och här finns även riktigt bra förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober med skjutdörrar från Lumi. Såpat lamellgolv i furu och vitmålade väggar. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet har plats för säng och skrivbord eller lekhörna. Goda förvaringsmöjligheter i två stilrena fristående dubbelgarderober (kan ingå om köparen vill). Även här kläs golvet av såpat lamellgolv i furu och väggarna är målade i vitt. Fint ljusinsläpp från ett fönster.

Helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel och inredning i ek. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfat, skåpinredning från Mirro, handdukstork, duschhörna med avskiljande glasdörrar från Svedbergs samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Hoover, 2011). Badrummet renoverades 2006. Ett fönster ger vädringsmöjlighet och dagsljus.

Till lägenheten hör ett källarförråd samt en matkällare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 850 kr/mån. I avgiften ingår vatten och värme.
Ett obligatoriskt tillägg för tv/bredband om 229 kr/mån tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,29398%. Andel av årsavgift är 0,294%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 574 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 177 kr/mån, och hushållsel 397 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 207/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1957.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong i sydvästläge.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 186 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-08-16.

Information Förening

Förening: Brf Göteborgshus Nr 20. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 340 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Göteborgshus nr 20 är beläget på Stabbegatan 10-46 och 39-99 i Björkekärr med direkt närhet till skog och vacker natur samt badplatsen vid Härlanda tjärn. Föreningen äger fastigheterna Sävenäs 107:1, 108:1, 109:1, 110:3 och 111:1 samt stadsägorna Sävenäs 747:101. 747:104 och 747:105 i Göteborgs kommun. Föreningen består av 340 bostadsrättslägenheter och 36 lokaler. Den totala bostadsarean är 20 904 kvm och den totala lokalarean är 1 380 kvm. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Göteborgs kommun. Avtalet gäller oförändrat i 20 år t.o.m. 2035/2036.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum, festlokal, träningslokal, bastu, hobbylokal och övernattningslägenhet. Det finns även en gemensam tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torktrum, centrifug och stenmangel.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. God ekonomi. Väldigt låg lånebild med ca 3 000 kr i lån per kvadratmeter. Föreningen brukar göra en indexhöjning av avgiften varje år. Beslut om avgiftsförändringar tas på budgetmöte i april varje år inför kommande verksamhetsår som stäcker sig från 1/7 - 30/6 nästkommande år. Föreningen höjde avgifterna med 3% i juli 2019.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen.

Kommande/gjorda renoveringar: 2019/2020 planeras översyn av fasader.
2020 kommer styrelsen undersöka möjligheten att renovera balkonger och offerter kommer begäras in.
Med bakgrund av de utredningar som gjorts, har styrelsen beslutat att föreslå till medlemmarna ett traditionellt stambyte med våtrumsrenovering, för fastigheten och föreningens bästa på lång sikt.
Uppskattningsvis behövs en avgiftshöjning på 5% per år under 4 år för att tillsammans med upptagande av nya lån finansiera projektet. Medlemmarna får rösta ja eller nej till stamrenovering på en extrastämma våren 2021.
Om det går igenom beräknas produktionsstart till 2022. Genomförandet beräknas pågå i ca 2-2,5 år.

Utförda renoveringar:
2010 upprättades en underhållsplan.
2012 rensning av ventilation och OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2012-2013 genomfördes ett större värmeprojekt i föreningen som innefattade värmebesparande åtgårder som bland annat kulvertbyte, värmeinjustering och dränering.
2014 uppgradering av el i tvättstugorna samt totalrenovering av bastun.
2015 har man bytt ut elcentraler samt installerat trefasuttag i alla elrum.
2014-2015 Ombyggnation av carportar.
2015 byte av ventilationssystem från självdrag till mekanisk frånluft.
2015 Uppgradering/nyinstallation av belysning i källargångar och på husens baksidor
2015/2016 Balkonger tvättas och fräschas upp. Under en femårsperiod planeras samtliga balkonger att renoveras.
2016 Genomgripande ventilationsprojekt där ventilationssystemen byggdes om från självdrag till mekanisk frånluft för att sänka radonvärdena i lägenheterna. Projektet avslutades nu under sensommar/hösten 2017.
2017 Fastigheten genomgick ett ventilationsprojektet och ligger nu under gränsen för radonvärden.
2018 utfördes en energideklaration som beräknas vara klar under 2019.
2019 utfördes renovering av trapphusen samt nya entrépartier och nytt låssystem. Man installerade även Telia tv, bredband och IP-telefoni med fiberkabel.
För mer information, se föreningens årsredovisning.

Parkering: I föreningen finns det tillgång till både P-platser och garage samt ett antal MC-platser i delat garage. P-plats kan ibland fås direkt eller inom några månader, carport har en kötid på några månader upp till ett år beroende på omsättning och garage har historiskt varit flera års väntetid på.

Priser:
P-plats ca 200 kr/mån
Carport ca 300 kr/mån
MC-plats ca 125 kr/mån
MCG-plats ca 190 kr/mån (plats i delat garage)
Varmgarage ca 560 kr/mån
Kallgarage ca 475 kr/mån

Om man vill ha mer information, kanske säga upp sin plats eller ställa sig i kö, kontaktar man Riksbyggen 0771-860860.

TV och bredband: Tv, bredband och IP-telefoni via Telia Fiber.

Gårdsplats: Grönskande omgivningar med grillplatser, lekplatser och boulebana.

Björkekärr

skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och en grundskola, Rosendalsskolan. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning