Väl tilltagen bostad med balkong i söderläge

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beryllgatan 32

4:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
2 600 000 kr
Avgift:
5 575 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 95,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1968-69
Adress:
Beryllgatan 32,
426 59 Västra Frölunda
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Välkomna till en stor och ljus lägenhet som är centralt belägen på Beryllgatan där det bara är till att flytta in. Ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall med säkerhetsdörr och gott om förvaringsmöjligheter. Ni har ett väl tilltaget vardagsrum med plats för stor soffgrupp samt tillhörande möblemang. Köket går i vitt och ger plats för ett matbord intill fönsterpartiet. Från köket nås även bostadens balkong med bästa söderläge och utsikt över innergården. Bostaden erbjuder tre sovrum i varierad storlek som kan inredas efter behov. Helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Det sobra ytskikten i lägenheten gör det enkelt för er att sätta en egen prägel i bostaden med möbler och textiler.

Parkeringsplats ingår i avgiften.

Välkomna på visning!

Föreningen har ett bra läge med närhet till flertalet badplatser, båthamnar, strövområden, idrottsanläggningar, affärscentrum, skolor, förskola, dagis och med bra kommunikationer till hjärtat av Göteborg. Ica Fiskebäck ligger med gångavstånd till lägenheten. Exempelvis stannar 50-bussen precis utanför och tar en in till City via Järntorget, Brunnsparken och vidare förbi Korsvägen. Ett par hållplatser åt andra hållet finner vi köpcentrumet Frölunda Torg.

Bostaden 95,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Öppna upp ytterdörren och ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall. Ni har goda avhängningsmöjligheter samt plats för förvaring via två garderober samt klassisk hatthylla. På golvet har ni parkett och väggarna är vita.

Vidare in i bostaden har ni vardagsrummet. Ett väl tilltaget rum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Det ryms även en mindre matsalsmöbel om så önskas, alternativt en förvaringsmöbel. På golvet ser ni en fin ekparkett och väggarna går i en vit ton.

Ljust kök där köksluckor är vita och en rostfri och vit bänkskiva. Ovanför arbetsytorna ser ni blått kakel och resterande väggar är målade i vitt, på golvet återfinns parkett. Utrustningen består av spishäll med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin samt hel kyl och frys. Matbordet har sin givna plats intill fönstret och rymmer sex sittande middagsgäster. Från köket når ni även lägenhetens balkong i bästa söderläge med plats för cafégrupp.

Bostaden erbjuder tre sovrum i varierad storlek.

I anslutning till köket har vi bostadens första sovrum. Ett väl tilltaget sovrum som går att möblera utefter behov. Önskas en eller flera enkelsängar och plats för kontorshörna alternativt en läshörna eller får det plats. Alternativt istället en dubbelsäng samt förvaringsmöbel går även det bra. Parkett på golvet och ljusgröna väggar.

Master bedroom är väl tilltaget med gott om förvaringsmöjligheter i fem platsbyggda garderober med överskåp. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ekparkett på golvet och ljusa väggar i vitt och grå fondvägg med ett härligt ljusinsläpp ifrån det stora fönsterpartiet.

Bostadens andra sovrum har plats för säng/sängar med tillhörande sängbord samt stor förvaringsmöbel. Härligt ljusinsläpp får ni från fönstret. Parkett på golv och väggar i vitt tillsammans med grå fondvägg.

Tidlöst badrum med blå klinkers på golvet och stora vita kakelplattor på väggarna. Inredningen består av WC, vit handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschhörna med dörrar i klarglas samt lyxen att ha egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 600 000 kr

Avgift: 5 575 kr/mån. Individuell debitering av varmvatten och el.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,27948%. Andel av årsavgift är 0,27948%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 1 183 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, vatten/avlopp 520 kr/mån, och hushållsel 518 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Tynnered 25:5.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 116/1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1968-69.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 95,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 143 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-07-06.

Information Förening

Förening: HSB Brf Grevegården. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 444 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Grevegården är en stor förening om 444 lägenheter samt en hyreslokal fördelat på sex stycken flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 33 654 kvm och total lokalyta är ca 53 kvm. Föreningens adress är Beryllgatan 2-73. Byggnationen skedde åren 1968-1969. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två samlingslokaler, gym, boulebana, keramikverkstad, lekrum, odlingslotter, tvättstuga och cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.
I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Pågående arbete/renovering i dagsläget:
Montering av solcellspaneler på taken, byte av äldre takfläktar och hängrännor, montering av nya uppstigningsluckor och landgångar vid taknock samt snörasskydd ovanför entréerna, byte/renovering av defekta tak- och rökluckor samt nytt lager takpapp läggs.
Urval av utförda renoveringar:
Ca 2010-2012 utfördes stambyte, renovering av badrum samt byte av elinstallationer och energisparande åtgärder.
Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.
2017-2018 genomfört åtgärder efter garantibesiktning av stambyte och nya badrum samt injustering av värme- och ventilationssystem.
2019 utfördes garagerenovering.

Parkering: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget. Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

TV och bredband: Tv via Comhem ingår i avgiften. I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Föreningen har inget gruppavtal om bredband så du väljer själv leverantör, det finns ca 16 stycken via fibernätet.

Gårdsplats: Fina gröna innergårdar med sittgrupper och lekytor för barnen.

Övrigt: Öppettider: Expedition. Helgfria måndagar 18.30-19.30 Tel: 031-29 40 57

Bra med kommunikationsmöjligheter till bland annat Frölunda Torg dit du tar dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Direktbuss 50 till Brunnsparken, ca 15 min. Vardagar på dagen är det täta avgångar, minst var 15:e minut.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning