Såld

Välplanerad trea med balkong i soligt läge

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kavaljersgatan 26

3:a Hisings Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 494 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1971
Adress:
Kavaljersgatan 26,
422 48 Hisings Backa

Beskrivning

Med bekvämt läge en trappa upp i huset ligger denna ljusa genomgångslägenhet med fönster i två väderstreck och härlig balkong. Lägenheten har ett generöst vardagsrum med stort fönsterparti i insynsskyddat läge med grönskande utsikt samt modernt renoverat kök med matplatsdel. Två rymliga sovrum varav ett med goda förvaringsmöjligheter samt ett större badrum och en mindre toalett.

Här bor man i en välskött HSB-förening som under de senaste åren gjort stora renoveringar så fastigheterna är i väldigt gott skick. Området ligger med närhet till naturen samt promenadavstånd till både Selma Lagerlöfs torg, förskolor och skolor. Nära till goda bussförbindelser.

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter. Mörkt vinylgolv och vita väggar.

Modernt renoverat kök med köksinredning med ljust tema. Köket erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, integrerad diskmaskin, ugn, samt kyl och frys. Mörkt vinylgolv och vita väggar. I köket ryms en matplats för fyra till sex personer. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med insynsskyddat läge. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Original parkettgolv och vita väggar.

I lägenhetens största sovrum ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna. Laminatgolv och vita väggar. Goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. Ett generöst fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det andra sovrummet är också generöst utformat med plats för dubbelsäng alternativt säng och arbetshörna. Laminatgolv och vita väggar. Stort fönsterparti bidrar med rikligt ljusinsläpp.

Stort helkaklat badrum med genomgående ljust tema. Ljust klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med skjutdörr samt tvättmaskin. Ett frostat fönster bidrar med ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 494 kr/mån. Planerad avgiftshöjning om 2 % träder i kraft 1 juli 2019
ca 110 kr ökning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 3 658 kr. Andel i föreningen är 0,11483%. Andel av årsavgift är 0,11483%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 380 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 80 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Backa 72:a.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 22-2101-4-351/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1971.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Internet: Bredband levereras via Net at Once, gruppanslutning tecknad via föreningen, 100/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Bilplats: Till varje lägenhet finns en parkeringsplats.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 117 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-01-14.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm, denna är belägen i samma trappuppgång.

Tvättstuga utrustad med 2 maskiner, torktumlare och torkrum är beläget i samma trappuppgång.

Föreningen har även flertalet lekplatser och grillplatser som är belägna på området.

Information Förening

Förening: HSB Brf Backadalen i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 971 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Backadalen består av totalt 971 lägenheter. Föreningen har 41 bostadsfastigheter varav 30 är lamellhus i tre våningsplan och 11 är loftgångshus i fyra våningar. Loftgångshusen har hissar. Fastigheten är upplåten med tomträtt och bebyggdes 1969-1971.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen använder en 75-årig progressiv avskrivning av byggnaderna och en 40-årig på stamrenoveringen.
Enligt årsredovisningen 2017/2018 så uppgår de långfristiga skulderna till ca 246.000.000kr och taxeringsvärdet uppgick till drygt 712.000.000kr.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan vilken årligen uppdateras.
2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum.
2012/2013 utbyte av utfackningsväggar och balkongpartier.
2014: OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har genomförts.
2014: Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planteringar.
2015: Utfördes PCB-sanering av fogar i entrépartierna. Föreningen har också installerat bergvärme och fräschat upp uthyrningslägenheten.
2016: Bytes termostat- och radiatorsbyte i den del av föreningen som har konverterat till bergvärme. 2017: byte av låssystem för entré- och källardörrar. Fönster i loftgångarna byttes.
2018: Installation av nya porttelefoner.
Byte av porttelefon, säkerhetsdörrar samt lås till lägenhetsdörrar har påbörjats i föreningen.

Parkering: Till varje lägenhet finns en parkeringsplats.

TV och bredband: TV via Comhem.

BREDBAND
Från den 1 april 2015 har samtliga medlemmar i HSB Backadalen gratis tillgång till 100/100 mbit/s bredband och IP-telefoni. Föreningen står för kostnaden för bredbandet, men självfallet inte för telefonsamtalen. Men med IP-telefoni ringer man till ett billigare pris, jämfört med fast telefoni.
Alla lägenheter är utrustade med minst ett bredbandsuttag. Detta sitter i anslutning till första ingående telefonjack. Oftast i hallen. Föreningen är ansluten till "Net at Once", som är bredbandsleverantör. Föreningen har egen ingående fiberkabel, även områdesnätet är i fiber. Kapaciteten uppgår till 1000/1000 mbit/s.

Övrigt: Till varje lägenhet finns en parkeringsplats.

Besök gärna föreningens hemsida på www.hsb.se/goteborg/brf/backadalen.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning