Såld

Suverän lägenhet med både sovalkov och balkong

Gunilla Jansson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordostpassagen 22

1;5:a Nordostpassagen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 523 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 39 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1967
Adress:
Nordostpassagen 22,
413 11 Göteborg

Beskrivning

Här erbjuds en fantastiskt fin ett och en halva som ståtar med både sovalkov och balkong i västerläge. Varje kvadratmeter är väl utnyttjade så här bor man likaväl en som två personer. Dessutom finns här ovanligt gott om förvaring. Sovalkoven är avskiljt från övriga lägenheten och här ryms en större säng. Vardagsrummet har gott om plats att umgås på och ett stort fönsterparti släpper in massor med ljus. Köket har plats för ett mindre matbord. Badrummet är halvkaklat med badkar.
Läget i stan måste anses som ett av det mest attraktiva med Linnéstadens härligt sjudande folkliv några minuter bort. För motion och rekreation når man Slottsskogen lika snabbt.

Hela lägenheten är fräscht nymålad avseende tak, väggar, lister och dörrfoder och ger ett underbart ljust och trevligt intryck. Det snygga vitlaserade golvet förstärker den känslan.
Hallen har hela sex garderober varav mittpartiet med spegeldörrar. På väggen mitt emot finns en snygg murad fond med spegelinslag.
Rakt fram finns vardagsrummet och man slås av rymden och allt ljus det stora fönsterpartiet släpper in. Här finns utgång till den mysiga balkongen i soligt västerläge.
Vardagsrummet har en fantastiskt härlig avskärmad sovalkov med plats för en större säng.
Köket är mycket fint och hemtrevligt med vita köksluckor, vit mosaik som stänkskydd och gedigna bänkskivor av ek. Vitvarorna består av svart induktionshäll och ugn, vit fläkt och integrerad diskmaskin och kyl/frys. En vit diskho ger en extra karaktär till köket. Här finns plats för ett matbord för ca tre personer.
Badrummet har vita klinkerplattor på golvet 5x5 cm och halvkaklade grå väggar. Badkar, wc och kommod.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 523 kr/mån. inklusive värme, vatten, kabel Tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,28%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 240/1302.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1967.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 39 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel Tv via Com Hem.
Internet: Bredband via Ownit.

Bilplats: Föreningen förfogar över totalt 150 garageplatser varav 12 st. (4 per garage) är laddplatser för elbilar. Det finns för närvarande ingen kö till garageplatser. Priset för medlemmar är 740:- /månad för en vanlig plats, och 1000:- /månad för en laddplats. Föreningen hyr även ut platser till extern part i mån av ledig plats.

Energideklaration: Energiprestanda 123 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Nordosten. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 198 st lägenheter varav 28 st hyresrätter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Fastigheten Göteborg Olivedal 5:24 bebyggdes år 1967-1968. Föreningen förvärvade fastigheten år 2006 och består utav 190 st. lägenheter som upplåtes med bostadsrätt, 28 st. lägenheter och 6 st. lokaler som upplåtes med hyresrätt. Totalytan enligt taxeringsbeskedet är ca 17257kvm varav 14606kvm utgör lägenhetsyta och 2651kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Primär fastighetsförvaltning AB.

Kommande/gjorda renoveringar: Styrelsen har fastställt en underhållsplan som sträcker sig till 2024. Renovering av avloppsstammar, s.k. relining, är i stort sett helt genomfört i föreningens tre hus. Några enstaka speciella insatser återstår att utföra.

Målning av trapphus och källargångar pågår för fullt i föreningens hus. Hus K (NOP 8-14) är klart. Arbetet pågår f.n. (190502) i hus J som beräknas vara klart v.20. Därefter påbörjas hus N (NOP 33-37) som beräknas vara klart innan midsommar. Efter midsommar och fram till mitten av Juli kommer cykelrum mm. att målas.

Alla pågående och planerade renoveringar är fullt finansierade.

Föreningen har även erhållit bygglov för inglasning av balkonger, de övre terrasserna samt för takterrasserna. Föreningen fick inte bygglov för de nedre terrasserna mot Vegagatan. Bygglovet föreskriver en enhetlighet för inglasningen, därför undersöker styrelsen vilken leverantör som kan leverera enligt bygglovet. Detta arbete pågår nu. När detta arbete är klart, kommer varje enskild bostadsrättsinnehavare att själv få skriva kontrakt med leverantören och bekosta inglasningen själv.


Utförda renoveringar:
2008: Rörstamspolning. Rengöring och filmning av spillvattenledningarna. Stammarna var enligt uppgift i gott skick och ev. Relining föreslogs kunna anstå om cirka 10 år.
2009-2011: Fasadöversyn.
2009-2012: Tvättstugor, reparation av maskiner och ytskikt.
2009-2012: OVK- besiktning.
2010-2015: Hissrenovering/byte 2013.
2015: Byggt om samtliga entréer och installerat nytt lås och portkodssystem.
2015: Renoverat samtliga tvättstugor. Nytt digitalt system för bokning har installerats.
2016: Nyupplåtelse av två hyresrätter till bostadsrätter.
2017: Ommålning av fönsterkarmar, byte av terrassräcken tillika balkongräcken.

Parkering: Föreningen förfogar över totalt 150 garageplatser varav 12 st. (4 per garage) är laddplatser för elbilar. Det finns för närvarande ingen kö till garageplatser. Priset för medlemmar är 740:- /månad för en vanlig plats, och 1000:- /månad för en laddplats. Föreningen hyr även ut platser till extern part i mån av ledig plats.

Övrigt: Föreningen är medlem i Fridhem-Johannedal samfällighetsförening och Vegastadens sopsug samfällighetsförening. Föreningens andel är 35,84%. Samfälligheten förvaltar mark och garageytor/sopsug där Brf Nordosten har 13,22%.

Nordostpassagen

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter