Såld

Gavelläge med fantastisk utsikt & inglasad balkong i sydväst

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 61

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 600 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 80 kvm
Våning:
6/14, hiss
Byggår:
2009
Adress:
Monsungatan 61,
417 66 Göteborg

Beskrivning

På bästa läge alldeles intill Göteborgs hamninlopp ligger denna fina gaveltrea på våning sex i en av områdets bättre föreningar. Här bor man i ett högt, fritt och insynsskyddat gavelläge med fantastisk utsikt samt inglasad balkong i sydvästläge med sol hela dagen. Ljus, effektiv och modern planlösning med generösa sällskapsytor i öppet samband. Kök med moderna materialval och kvalitativa vitvaror från Electrolux. Två bra sovrum, goda förvaringsmöjligheter, badrum med tvättavdelning samt gästtoalett. HSB Brf Malö är en populär förening med fin spa-avdelning med bastu och jacuzzi samt stadens mest hänförande vy från husets takterrass.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs kajpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. Ny busshållplats direkt utanför dörren, intill Bockkranen. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. Klippan och Röda Sten med konsthall och restauranger, fik mm ligger tvärs över älven bara en hållplats bort.

Lägenhetens 79,6 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en möblerar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob. Ekparkett och ljusa väggar.

Härliga sällskapsytor i gavelläge med vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Genomgående ekparkett och ljusa väggar som bryts av med en vacker blommönstrad tapet. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck och utgång till en inglasad balkong i sydvästläge med fin utsikt mot vattnet. Glaset är fullt öppningsbart runt om hela balkongen från golv till tak.

Köket har köksinredning från Myresjökök i klassiskt vitt som kombineras med bänkytor och kakel i svart. Vitvaror från Electrolux som utgörs av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Fläkt från Franke. I köket ryms en matplats för större middagssällskap.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare. Ekparkett och ljusa väggar som bryts av med en randig fondtapet. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot älven.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och skrivbord. Ekparkett och tapetserade väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot parken.

Modernt helkaklat badrum med svart klinkergolv och vitt kakel med en svart fondvägg. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Lägenheten har även en helkaklad gästtoalett med grått klinkergolv och vitt kakel. Här finns wc, handfatskommod samt spegel med belysning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 600 kr/mån. I avgiften ingår värme. Avgiften är uppdelad i en kapitaldel och en driftdel som är 1236 kr/mån respektive 1364 kr/mån. Obligatoriskt tillägg om 212 kr/mån tillkommer för Telia triple play. Individuell mätning och debitering av vatten och el tillkommer efter faktisk förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,09983%. Då avgiften är uppdelad på en kapitaldel och en driftdel så är andel av årsavgift 4,11712 % och 2,36639.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 601/1501.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 14, hiss finns.

Byggår: 2009.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 80 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har tecknat avtal med Telia om kombinationspaket för bredband, tv och bredbandstelefoni.

Bilplats: Föreningen förfogar över 44 garageplatser för personbil som kan hyras för en kostnad om ca 1 000kr/månad. I dagsläget är det ingen kö men det finns inte heller någon ledig plats (2019-05-20). Dessutom finns två platser för moped eller motorcykel för ca 400kr/månad. Till dessa platser är det kö. Kön administreras av Jessica Lernhede på HSB, 010-442 22 46. På gatan utanför huset finns parkeringsplatser där man kan stå gratis i två timmar. Det finns även 24-timmars betalparkering.

Energideklaration: Energiprestanda 92 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-05-05.

Information Förening

Förening: HSB Brf Malö i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 45 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Malö i Göteborg består av 45 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och en lokal som upplåts med hyresrätt. Byggnaden uppfördes under år 2009. Fastighetens beteckning är Göteborg Sannegården 72:2 (föreningen äger fastigheten) och adressen Monsungatan 61.

Gemensamma utrymmen: Samtliga lägenheter har ett förråd på entréplan. I föreningen finns gästlägenhet, tvättstuga, relaxavdelning och jacuzzi.

Föreningens ekonomi: Förenings ekonomi är god och förvaltning sköts av HSB. Föreningen har differentierade insatser och därmed har varje bostadsrätt två andelstal; ett andelstal för föreningens drift och ett andelstal som avser räntekostander och amorteringar av föreningens ursprungliga lån. Avgiften är uppdelad i en kapitaldel och en driftdel. Individuell mätning och debitering av vatten och el tillkommer på månadsavgiften. 2016 sänktes driftsavgiften med 10% och kapitalavgiften med 20%. 2017 sänktes driftsavgiften med 15% och de tre första månaderna tog föreningen inte ut någon kapitalavgift. Avgifterna kommer vara oförändrade under 2019. Beslut om avgifterna för 2020 tas i samband med budgetmöte i november. Kontrollerat med föreningen 2019-05-21.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen. Besiktning av fastigheten sker en gång per år.
Inga stora underhåll är planerade inom de närmaste 10-15 åren.
Under 2019 installerades laddstolpar till 15 platser i garaget.
2016 utfördes en OVK.

Parkering: Föreningen förfogar över 44 garageplatser för personbil samt två platser för moped eller motorcykel. Kostnad för att hyra en garageplats är ca 1 000 kr/månad och moped/motorcykelplats är ca 400 kr/mån. I garaget finns 15 st laddstolpar. I dagsläget är det ingen kö till garageplatserna men det finns inte heller någon ledig plats. Grundprincipen är en garageplats per lägenhet. Till moped/motorcykelplatserna är det kö. Kön administreras av Jessica Lernhede på HSB, 010-442 22 46. På gatan utanför huset finns parkeringsplatser där man kan stå gratis i två timmar. Det finns även 24-timmars betalparkering.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät och bredband med fiber/lan. Föreningen har tecknat avtal med Telia om kombinationspaket vilket innebär att abonnemang för bredband, tv och bredbandstelefoni ingår i månadsavgiften. För den som önskar finns möjlighet att mot merkostnad hos Telia välja utökat kanalpaket för TV samt snabbare bredbandshastighet.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida; www.hsb.se/goteborg/brf/malo.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning