Såld

Modern trea med balkong

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Generalsgatan 4

3:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 603 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 67 kvm
Våning:
2/10, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Generalsgatan 4,
415 28 Göteborg
Balkong 4
Balkong 4
Balkong 1
Balkong 1

Beskrivning

Välkomna till Kvibergsstaden och Brf Kvibergs Entré som är vackert beläget vid Kvibergs park och Säveån. Husen har hög miljöklassningsnivå med låg energiförbrukning och lägenheterna har genomtänkta planlösningar med hög inredningskvalitet och komfort.

Modern lägenhet med rikligt ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt balkong i soligt sydvästläge med slående utsikt över trädtopparna. Lägenheten har genomgående parkettgolv och tidlöst ljust målade väggar. Klassiskt kök från Marbodal, två sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med tvättavdelning.

Tanken bakom Kvibergsstaden är en stadsdel som smälter in både bland Kvibergs regementsbyggnader, industrier och villor. Kvarteret har ett stilrent, modernt uttryck och kopplingar till Kvibergs historia. På bara 10 minuter är du inne i stans nöjesutbud men Gamlestaden bjuder även på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen. Kviberg ligger med bekvämt avstånd till Göteborgs centrum och det finns flera buss- och spårvagnslinjer i området. Det är också ett område som ligger väldigt nära vacker natur och har Kvibergs kasern som ett landmärke. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp.

Hall: Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Lägenheten har genomgående parkett och ljusa väggar.

Vardagsrum: Härliga sällskapsytor i gavelläge med öppen planlösning, fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till en stor möblerbar balkong.

Kök: Stilrent kök med vit inredning. Köket är utrustat med induktionshäll, fläktkåpa, ugn, integrerad mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Invid fönstret ryms en matplats för större sällskap.

Sovrum 1: Lägenhetens största sovrum har gott om plats för en dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Dimbar takbelysning. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Sovrum 2: Det mindre sovrummet kan inredas med säng och har goda förvaringsmöjligheter i två garderober. Dimbar takbelysning. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrum: Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vitt blankt kakel. Inredningen består av wc, dusch, handfatskommod och spegelskåp. Här finns en tvättavdelning med arbetsyta, väggskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 603 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG KVIBERG 741:175.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31103/1103.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 10, hiss finns.

Byggår: 2016.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 67 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via Bredbandsbolaget. Grundutbudet av tv-kanaler ingår i avgiften, bostadsrättsinnehavaren kan välja att köpa till Bredbandsbolagets olika Tv-paket. Internet: Föreningen har avtal med Telenor, som har en fiberanslutning till fastigheten. Alla lägenheter har 250/100 Mbit/s som ingår i årsavgiften, det går som enskild medlem att betala för högre hastighet. Kontakta Bredbandsbolaget direkt för utbud och kostnader.

Uteplats: Möblerbar balkong i sydväst läge.

Bilplats: Föreningen disponerar över ett garage med med 57 parkeringsplatser.

På Rustmästaregatan finns nu en bilpool med plats för två bilar. Poolen är den tredje i närområdet som Sunfleet har.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Kvibergs Entré. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Kvibergs Entré består 133 miljösmarta lägenheter och två lokaler i tre flerbostadshus. Föreningens adress är Rustmästaregatan 3, 5, 7 samt Generalsgatan 4, 6, 8 och 10. Hus 1 och 2 är fem våningar och hus 3 är tio våningar högt. Byggnadsprojektet genomfördes med totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Modernt och stilren arkitektur med miljö och hållbar utveckling i fokus.

Gemensamma utrymmen: Cyklar parkeras i cykelrum under höghuset (hus 3) och cykelställ i garaget under hus 2, alternativ korttidsparkering utomhus i cykelställ. Vagn- och rullstolsrum finns i de olika husen. Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra till sina gäster. I övrigt finns det inte några gemensamma lokaler i föreningen.

Det finns inte någon allmän tvättstuga i föreningen, alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen kommer inte göra några avgiftsförändringar under 2020, enligt deras hemsida och kontrollerat med styrelsen 20200416.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa, inkl bostadsrättstilläggsförsäkring för samtliga bostadsrätter som ingår i årsavgiften. Hemförsäkring är den enskilde bostadsrättshavaren skyldig att själv teckna.

Parkering: Det finns 57 garageplatser med ett separat kösystem, kostnad 1000 kr/månad. 4 av dessa är utrustade med elladdning, ytterligare 3 är förberedda. Det finns även 3 MC-platser, kostnad, 500kr/ månad. Gästparkering finns på Generalsgatan och Rustmästaregatan. Sunfleet har bilpooler i området. För mer information gå in på Sunfleets hemsida.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Telenor, som har en fiberanslutning till fastigheten. Alla lägenheter har 250/100 Mbit/s som ingår i årsavgiften, det går som enskild medlem att betala för högre hastighet. Kontakta Bredbandsbolaget direkt för utbud och kostnader.

Övrigt: Varje lägenhet har ett förråd, antingen på balkong, terass/uteplats eller i källare/vind.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning