Såld

Klassisk funkisvilla med ett mycket attraktivt läge i Örgryte

Såld

Skårsgatan 73

Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
11 rum
Boarea:
ca 216 kvm
Biarea:
ca 108 kvm
Byggår:
1945
Tomtarea:
ca 794 kvm
Adress:
Skårsgatan 73,
412 69 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Vi har glädjen att presentera en välhållen tvåfamiljsvilla i klassisk funkisstil belägen på den mytomspunna Skårsgatan. Detta är en mycket attraktiv adress i hjärtat av Örgryte med bekvämt avstånd till förskolor, skolor, servicebutik, busshållplats m.m. Här finns allt man behöver på behagligt avstånd, dessutom ett utmärkt pendlarläge med nära ut till både riksväg 40 och E20. Det underbara Delsjöområdet med sina vackra natur, badsjöar och oändliga promenadvägar ligger bara ett stenkast bort.

Den taxerade arean är 216+108 kvm fördelat på de två lägenheterna som båda har tre sovrum, badrum och separat wc, kök och härliga sociala ytor med öppen planlösning mellan vardagsrum och matsal.

Källaren, som har en separat ingång under huvudentrén, hyser ett inbyggt dubbelgarage, pannrum med verkstad, tvättstuga och ett separat torkrum, wc samt ett stort allrum som kan användas som gästrum, tonårsrum. Allrummet lämpar sig dessutom utmärkt för uthyrning tack vare den separata källaringången, wc finns redan och det finns gott om utrymme för en duschkabin e.d. i tvättstugan.

Tomten om 794 kvm är friköpt och förutom plana ytor med gräsmatta för lek o.d. och en stenlagd uteplats så finns en spännande del med inslag av bergstomt, längst uppe på toppen hittar vi en härlig solveranda som har direkt access till den underbara Ekorrdungen som leder ända ner till Örgryte Stomgata.
Plats att parkera 4-5 bilar på den egna tomten, 2 på garageuppfarten och 2-3 på den anlagda parkeringen.
Friköpt fjärrvärmeanläggning (nivå 4!) vilket ger låga driftskostnader.

Den vänstra av de två entrédörrarna leder upp till lägenheten på övervåningen, innanför denna entré finner vi även trappan ner till källaren. Dessutom finns det här en förbindelsedörr in till entrévåningens lägenhet.
Sedermera leder alltså den högra entrén oss in till entrévåningens lägenhet. Vi välkomnas av en avlång hall, möblerbar med byrå e.d., som längst in till vänster har en rejäl nisch med plats för avhängning av ytterkläder m.m. Ekparkett och en vit strukturtapet i både hall och nisch.
Mittemot denna nisch finner vi det största av tre sovrum, med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Dessutom gott om utrymme för fristående förvaring i form av garderober, byråer eller vad som önskas. Ett tåligt laminatgolv och ljusgröna väggar med en matchande fondtapet bakom sänggaveln.
Efter entréhallen nås den inre hallen som förbinder övriga rum i lägenheten.
Direkt till höger finns en rymlig klädkammare och bredvid denna en toalett med wc, handfatskommod samt några väggskåp för diverse förvaring. En grå klinker på golvet och en mönstrad ljus tapet på väggarna.
Intill toaletten hittar vi badrummet, med en separat duschsektion, handfatskommod samt både fristående och vägghängt skåp till förvaring. Grå klinker och en ljus våtrumstapet, i duschen ett svart klinker och vitt kakel.
Granne med badrummet ligger två sovrum bredvid varandra, båda med plats för både säng och skrivbord e.d. Vita strukturtapeter och ljusa laminatgolv i båda rummen.
Köket erbjuder gott om både förvaring och arbetsytor, här finns även en praktisk serveringslucka ut mot matsalen. Vid fönstret ryms ett enklare köksbord om så önskas, idag nyttjas utrymmet för en mobil hurts i samma stil som köket. Skåp och luckor i vitlasyr och samtliga vitvaror i vitt utförande, bänkskivorna i mörkt trä ger en trivsam kontrast liksom det turkosa glaskaklet ovanför diskbänken. Ett eklaminatgolv och vitmålade väggar.
Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och matsal, som tack vare de många och stora fönsterpartierna badar i ljus, ger en trivsam och luftig känsla. Vardagsrumsdelen hyser utan problem en rejäl soffgrupp och en stor bokhylla eller liknande. Här finner vi den mycket vackra öppna spisen med sina läckert rundade former i typisk funkisstil. Altandörr med utgång till trädgården är belägen mittemellan vardagsrum och matsal.
Och i matsalen ryms lätt ett stort matbord för minst 10-12 personer, vid fest kan man förlänga dukningen in i vardagsrummet. I anslutning till matsalen hittar vi baren, utrustad med saloonsdörrar och bardisk. I vardagsrum, matsal och även den inre hallen pryds golvet en fiskbensmönstrad ekparkett. Vitmålade väggar och en ljus, randig tapet i vardagsrumsdelen medan väggarna i matsalen är klädda med en randig tapet samt boaserade väggar mot kök och bar.

I trappan upp till övervåningen är allt vitmålat. Trappsteg, väggar och till och med handledaren är vit.
Direkt efter trappan finns utgång till en rymlig balkong med sol från tidig morgon till sen eftermiddag.
Hallen som är möblerbar rymmer en djup nisch för t.ex. avhängning eller förvaring.
Rakt över från nisch finner vi det största sovrummet av tre totalt. Rymmer en dubbelsäng samt diverse övrigt möblemang. Här finns tre fristående garderober för klädförvaring o.d. Väggarna är klädda med en vit tapet och på golvet hittar vi ett laminat i mörkbrunt trä.
Rymlig klädkammare till höger in i den inre hallen och bredvid denna en toalett utrustad med wc och handfat. En blank, svart klinker och vitmålade väggar.
Badrummet har en handfatskommod och ett badrumsskåp för diverse förvaring. Duschhörna med plats för ett badkar om så önskas. En ljus våtrumsmatta och ett ljusgrått kakel med en grön dekorbård.
Två sovrum intill varandra som båda har plats för en säng och en arbetsplats e.d. I det rummet som idag används som kontor finns ett par platsbyggda garderober. Det ena rummet har ett ljust brädgolv och vita väggar med en mönstrad fondtapet. Kontoret har utrustats med en grå heltäckningsmatta väggarna är målade i en vit nyans.
I köket har en del äldre attribut bevarats såsom bl.a. serveringsgången, överskåpen med skjutluckor och glasburksförvaringen för kryddor, mjöl m.m. Övriga delar har moderniserats med både skåp och vitvaror. Generöst med både förvaring och arbetsytor, vid fönstret finns plats för en köksö, köksbord eller varför inte en kombination av dessa två. Vita skåp och luckor, grå bänkskivor, vitt kakel ovan diskbänk och genomgående vita vitvaror. Ett laminatgolv i ljust trä och en gråbrun nyans på väggarna.
Social planlösning med öppet mellan matsal och vardagsrum. I matsalen ryms ett rejält matbord samt diverse övrigt möblemang som t.ex. vitrinskåp, sideboard m.m.
Vardagsrummet rymmer soffgrupp, soffbord och TV-möbel utan problem. I vardagsrummet så har den öppna spisen samma vackra utförande som i entrévåningen, här finns även utgång till balkong med soligt söderläge. Golvet i matsal, vardagsrum och såväl inre som yttre hall består av en fiskbensmönstrad ekparkett som har slipats och vitoljats.

Källaren nås både inifrån trapphuset samt via en separat källaringång belägen under huvudentrén.
Dubbelgaraget har två separata portar och är utrustat med både värme och vatten.
Det stora allrummet är utmärkt som t.ex gästrum eller för utslussning av en tonåring. Tack vare den separata källaringången så kan det med fördel även hyras ut. En ljusgrå heltäckningsmatta som matchas väl av de gråmålade väggarna.
Rymlig tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och en mangel (behöver ny mangelduk). En gråbeige klinker i äldre stil på golvet och vitt kakel på väggarna. I direkt anslutning till tvättstugan finns ett separat torkrum.
Pannrum/verkstad i vilken vi finner fjärrvärmeanläggningen (friköpt nivå 4). Gott om plats för en arbetsbänk (den som står här idag lämnas EJ kvar) o.d. Samma typ av klinker och kakel som i tvättstugan.
Därutöver finns på detta plan ett stort förråd, en matkällare, ett förråd under trappan samt en toalett.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 8 369 000 kr varav byggnadsvärde 3 640 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 42 251 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 16 977 kr/år, försäkring 7 606 kr/år, vatten/avlopp 3 800 kr/år, sotning 250 kr/år, och hushållsel 13 618 kr/år.
I posten VA ingår även renhållning.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan (1938-07-08) Tomtindelning (1937-03-30).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Skår 9:2.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1945.

Senaste renovering/ombyggnad: Kök entrévåning renoverat 2012/2013.
Löpande underhåll.

Storlek: Boarea ca 216 m², biarea ca 108 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 11 rum, varav 6-7 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Papp. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: Blandat.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme - friköpt nivå 4.

Övrigt byggnad: På övervåningen har den vitoljade fiskbensparketten missfärgats något under ett par mattor.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 141 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-06-25.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband via Gothnet (installerat i samband med fjärrvärmen).

Tomt: Tomtarea 794 m².

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entrévåning
Entrévåning
Övervåning
Övervåning
Källarvåning
Källarvåning