Såld

Stilfull lägenhet med radhuskänsla

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kvarnbygatan 41

3:a Mölndal / Kvarnbyn

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 252 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 83 kvm
Våning:
7/10, hiss
Byggår:
2016-2017
Adress:
Kvarnbygatan 41,
431 34 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till den perfekta lägenheten för det sociala paret eller lilla familjen! Den öppna planlösningen och det välplanerade köket med stor köksö bjuder in till härlig matlagning. Varför inte börja med en skål på den 18 kvm stora altanen i soligt sydvästläge och panoramautsikt över de skogsbeklädda kullarna i Balltorp?
Här har Ni en unik möjlighet att bo på sjunde våning med storslagen utsikt och samtidigt kunna utnyttja alla bekvämligheter med att bo på markplan. I denna nyproducerade kvadratsmarta trea har man med omsorg satsat på många exklusiva tillval och lägenheten är långt ifrån standardutförande. Stilrent vitt Marbodalkök med kvalitativa vitvaror från Husqvarna/Electrolux samt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.
Det är nära till sköna promenadstråk och badplatser vid Stensjön och naturområdet runt Gunnebo slott som erbjuder motionsspår, svampskog och gastronomisk upplevelse i slottets restaurang. Ta hissen ned till nybakat bröd från det lilla bageriet på Gamla torget. Ytterligare sju minuters promenad i samma riktning hittar Ni Mölndal centrum och den nya gallerian med ett 70-tal butiker, restauranger och caféer. Goda kommunikationer med bussar från Gamla Torget, tåg från Mölndals station eller spårvagn från Mölndals centrum som snabbt tar Er in till centrala Göteborg på bara 13 min.
I anrika Kvarnbyn har det skapats omsorgsfullt utformade bostäder med högt läge och utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Att bo intill Kvarnbyns unika miljö är få förunnat. Det småskaliga och gemytliga genomsyrar livet här, samtidigt som man har nya Mölndals innerstad på bekvämt avstånd. Kvarnbyn skiljer sig från omgivande stadsdelar genom sin gamla bebyggelse och den brusande Mölndalsån som forsar ner längs sluttningen mellan husen.

Denna bostad disponeras enligt följande;

Innanför entrén möts vi av en inbjudande hall som erbjuder både avhängning och förvaring i stor skjutdörrsgarderob. Lite längre fram finns även en rymlig walk-in-closet (som även går att göra om till gästtoalett). Hallen rymmer en dekorativ mindre hallmöbel. Genomgående för hela bostaden är väggar målade i vitt och längs golvet löper en enstavsparkett i vaniljmatt ek, vilket inger en känsla av rymd och ljus samt ger en god bas att inreda utefter.

Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats för hela familjen är vardagsrummet och köket, vilka är integrerade med varandra i en öppen och social planlösning. Ytan är enkel att möblera med både soffgrupp och matplats. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus. Från rummet når man en fantastisk uteplats i sydvästläge där solen ger många soltimmar och grillkvällarna kan spenderas. Här strålar solen från förmiddag till kväll.

Köket från Marbodal andas kvalité och har bredare stomme för maximal förvaring samt är fullt maskinellt utrustat. Skåpen och lådorna går i en genomgående vit kulör som stilfullt passar ihop med den mörka bänkskivan i kvartskomposit. Köket är utrustad med induktionshäll, integrerad rostfri ugn och micro i arbetshöjd, integrerad diskmaskin och både kyl och frys i fullhöjd. Många skåp och lådor ger god förvaring för kökets alla redskap, samt en rejäl köksö med extra avlastningsytor och lådor. Rejäl diskho som stilfullt går ihop med bänkskivan i sten. Matplatsen tar enkelt 6-8 st gäster.

Det stora sovrummet nås från hallen/vardagsrummet. Gott om förvaring erbjuds i en garderobsvägg med skjutdörrar av spegelglas. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord. För den som önskar ryms även kompletterande förvaringsmöbler. Utsikt mot en grönskande innergård.

Det andra och mindre sovrummet ligger alldeles intill. Det kan med fördel användas som barnrum eller varför inte som gästrum/arbetsrum. Även här finns förvaring i fina och rymliga garderober. Väggarna präglas av ljusa färger på väggarna som ger en harmoniska känsla.

Badrummet är lyxigt och generöst i storlek. Väggarna är består av vitt kakel och samsas med ett smakfullt klinkergolv i ljusgrått. En hörndusch med väggar i frostat glas, wc, ett bredare handfat med kommod och handdukstork håller alla samma höga standard. Samtliga av märket Svedbergs. Badrummet har även en praktisk tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare á 8kg från Husqvarna. Ovanliggande arbetsyta och förvaring. Sex spotlights berikar rummet.

Lägenheten har, förutom uppdaterat kök, vitvaror och badrum dessutom uppdaterat en mängd materialval från standard och exempel på detta är alla innerdörrar som är mer ljudisolerade - detta är genomgående för alla rum.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Garage och förrådsutrymme nås via hiss direkt från lägenheten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 252 kr/mån. Obligatoriska tillägg:
200 kr för bredband, kabel-tv och telefon.
198,92 kr för varmvatten (individuell mätning).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,27936%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: F1003/1003.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 10, hiss finns. Från framsida är lägenheten belägen på våning 7 av 10. Vid entrén/baksidan ligger lägenheten på entréplan. Hiss finns.

Byggår: 2016-2017.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 83 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Bilplats: Garage finns med totalt 88 platser som tillhör brf Kvarnbyterrassen. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet.

Övriga byggnader: Cykelförråd och barnvagnsförråd. Källarförråd finns till samtliga lägenheter.

Information Förening

Förening: Brf Kvarnbyterrassen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 82 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarnbyterrassen består av 82 bostadsrätter samt ett serviceboende med 9 lägenheter och en lokal. Föreningen äger fastigheten Mölndal Kvarnbyterrassen 1 som är bebyggd med två lamellhus och tre punkthus. Byggnadsprojektet genomfördes på totalentreprenad av Bonava och inflyttning skedde dec 2016 till sep 2017. Med ett högt läge i Mölndal erbjuder föreningen ett modernt boende med fantastiska utblickar över omgivningen. Närheten till Kvarnbyns genuina miljöer med sitt forsande vatten, Gamla Torgets service och närheten till kollektivtrafik.

Gemensamma utrymmen: Cykelförvaring finns i garagedelen och barnvagnsrum i entréplan. Varje lägenhet har egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Inga avgiftshöjningar är planerade för 2019/2020 (2019-07-30).

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är byggdes 2015-2016. Underhållsplan har upprättats under hösten 2017 tillsammans med teknisk förvaltning. Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Parkering: Under/bakom huset finns även ett 4-vånings garage innehållande 194 p-platser där Brf Kvarnbyterrassen har 88 platser. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet. Det kan eventuellt vara 1 mån väntetid, om platsen är upptagen. Garaget nås smidigt via hissen i huset.

TV och bredband: Digital-tv, bredband och IP-telefoni via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 200kr/månad.

Gårdsplats: På den övre terrassen finns trevliga grönområden med bänkar och sittplatser. Här finns även en mindre lekplats och lekytor för barn. Mitt på terrassen är också hisshuset placerat för att komma upp till de övre lägenheterna. Takterrassen ägs och underhålls av bostadsrättsföreningen.

Vid Samuel Nordbergsgatan finns ytterligare grönområden samt en trevlig lekplats. Intill uppfarten vid garaget finns också att utegym att tillgå.

Mölndal Kvarnbyn

Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.