Såld

Ljus genomgångstrea i mysiga Munkebäck

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lilla Munkebäcksgatan 5B

3:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 715 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1939
Adress:
Lilla Munkebäcksgatan 5B,
416 72 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Lilla Munkebäcksgatan 5B! Med bekvämt läge en trappa upp i ett tidstypiskt trähus anno 1939 ligger denna ljusa genomgångslägenhet med välplanerade kvadratmetrar och ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Lägenheten erbjuder ett väl tilltaget vardagsrum, trivsamt kök, två rymliga sovrum samt ett helkaklat badrum. Ett extra plus är att det är den enda lägenheten på våningsplanet vilket är skönt. Föreningen har en mysig trädgård med gräsmatta, buskar, planteringar och odlingslådor vilket ger känslan av en egen trädgård.

En unik kombination av närheten till både grönska och stadskärnan lockar allt fler till Munkebäck. Här bor man med bekvämt avstånd till Delsjöns naturreservat som bjuder på natursköna omgivningarna med vidsträckta strövområden, fina elljusspår samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, en fiskbil, systembolag, konditori och apotek. Goda kommunikationer med 1:ans, 3:ans och 5:ans spårvagn som har hållplats i närheten och tar er snabbt in till stan. Svart express går även från Munkebäcksmotet.

Lägenhetens 69 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en stor och möblerbar hall med plats för fri avhängning samt bra förvaringsmöjligheter i en klädkammare och en rymlig inbyggd garderob/städskåp. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är målade i vitt.

Trivsamt kök som har köksinredning i ett mörkare träslag tillsammans med vitt och vitrininslag. Ovanför bänkskivan i laminat sitter stänkskydd i rostfritt stål. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. Här ryms en matplats för fyra personer. Ljusgrått golv och vitmålade väggar.

Väl tilltaget vardagsrum med gott om plats för en stor soffgrupp och övrigt möblemang. Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti med lugnt läge mot föreningens lummiga baksida. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är målade i vitt.

Lägenhetens största sovrum är generöst utformat och rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och övrigt möblemang. Här finns även gott om plats för en stor skjutdörrsgarderob om man önskar. Trälaminat och vitmålade väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Det andra sovrummet är även det rymligt och har plats för säng, arbetshörna och byrå eller garderober. Trälaminat och vitmålade väggar.

Badrummet renoverades 2007 med ljusgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar med ett grått fondparti. Inredningen består av en wc, handfat med ovansittande spegel, handdukstork samt en duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 715 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 7,66%. Andel av årsavgift är 7,48004%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1939.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 69 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 136 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2008-07-18.

Information Förening

Förening: Brf Bagaregården 25:2. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 16 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningens fastighet Bagaregården 25:5 i Göteborg förvärvades 2005-01-20. Fastigheten bebyggdes 1939 och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 968 kvm, varav 866 kvm utgör lägenhetsyta och 102 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har tvättstuga belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, samlings- /festlokal samt sopsortering. Gemensam grill och möbler på fastighetens baksida.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan. Vid årsskiftet 2018/2019 höjdes avgifterna med 5%. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-09-10). Vanligtvis tas beslut om eventuella avgiftsförändringar vid budgetmötet under hösten.
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband.

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.I föreningen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2021.
Ca 2021 planeras takomläggning samt renovering av trapphus.
Utfört underhåll:
1980-talet byttes V/A-stammar i kök.
1983 byttes V/A-stammar i badrum.
1984/1985 renoverades fasad.
2005 målades fasad.
2006 renoverades balkonger.
2007 renoverades samtliga badrum.
2008 målades trappuppgångar.
Ca 2012 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen, takfläktar byttes och i samband med detta rensades luftvägar.
2014 utfördes målning av fasaden, hussockel samt tätning av grund. Under året renoverades och målades också fönster, balkongbeklädnad demonterades och uppsättning av vindskivor utfördes.
2015 utfördes planteringar av häck och nyplantering av framsidan.
2016 renoverades avloppsstam i källaren.
2017 akut underhåll möbeltapetsörlokalen, OVK besiktning utförd samt tätskikt skorsten.
2019 renoverades samlingslokalen.

Parkering: Föreningen förfogar över 8 parkeringsplatser som ligger bakom huset. Kostnad för att hyra en plats är ca 350 kr/mån. I dagsläget finns det en ledig plats (2019-09-10). Föreningen ser över att installera elstolpar.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och gruppansluten till bredband via Bredbandsbolaget (FiberLAN).

Övrigt: Föreningens medlemmar sköter trappstädningen själva.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning