Snart till salu

Otroligt ljus lägenhet med perfekt läge & västerbalkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Emelie Tolinsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lilla Marconigatan 25

3:a Frölunda

Kortfakta

Pris/Bud:
4 000 000 kr
Avgift:
4 540 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 98 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
2010-2011
Adress:
Lilla Marconigatan 25,
421 42 Västra Frölunda

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Med högt insynsskyddat läge som ger fri utsikt över omgivningarna finner ni denna väl tilltagna trea om 98 kvm som har ett otroligt ljusinsläpp oavsett väder och årstid. Lägenheten nyproducerades 2011 och har en hög standard samt en tyst ljudisolerad boendemiljö. Ljusa sociala ytor med vardagsrum, kök och matplats i öppet samband med klassiskt kök från Myresjö som mittpunkt. Härlig västerbalkong med eftertraktad kvällssol och fritt läge. Två rymliga sovrum, som kan göras om till tre, samt rikligt med förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Lägenheten erbjuder även två helkaklade badrum varav det ena har en egen tvättavdelning. Förråd samt parkeringsplats i garaget nås smidigt med hiss.

Brf Södra Cityhuset nyproducerades 2011 och ligger med ett attraktivt läge precis vid Frölunda torg. Husen har en estetiskt tilltalande arkitektur och fin innergård med plats för både avkoppling och lek för barnen. Lägenheterna har skapats för att passa såväl unga par som barnfamiljer och lite äldre som vill ha ett alternativ till villan.

Närheten till Frölunda Torg ger er tillgång till ett stort shoppingutbud, allmän service samt goda kommunikationer med både buss och spårvagn.I området ligger även Frölunda kulturhus erbjuder bland annat simhall, gym och bibliotek samt den omtyckta lekplatsen Positivparken. Här bor man även med närhet till vacker natur vid Ruddalen, cykelbanan som går ända ner till Särö samt havet med flera fina badplatser.

Lägenhetens 98 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med plats för avhängning i en nisch med måttanpassade stålstänger samt goda förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg med överskåp uppdelat på fyra garderober, ett linneskåp och ett städskåp. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Ljusa sociala ytor med vardagsrum, kök och matplats i öppet samband med köket som mittpunkt. Vardagsrumsdelen har ett generöst fönsterparti som sträcker sig från golvet och nästan ända upp till taket med dubbla balkongdörrar ut till lägenhetens härliga västerbalkong med kvällssol samt högt läge och fri utsikt.

Köket har klassiska materialval med köksinredning i vitt från Myresjös serie Aspekt, bänkskiva i grå laminat med kantlist och vitt matt kakel i rak liggande sättning. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Köket erbjuder gott om förvaring, bra arbetsytor samt en platsbyggd bardisk.

Matplatsdelen ger utrymme för en matplats med stora middagssällskap. Ett generöst fönsterparti bidrar med rikligt ljusinsläpp och fri utsikt över omgivningarna.

Lägenheten har två sovrum som är väl tilltagna. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob med dörrar i svart glas. Två dubbelfönster i högt och insynsskyddat läge bidrar med ljusinsläpp och kvällssol. Detta rum är enligt originalritningen uppdelat på två sovrum så om man önskar kan man göra om lägenheten till en fyra.

Det andra sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob. Ljusinsläpp från ett dubbelfönster i högt och insynsskyddat läge samt med morgonsol.

Lägenheten har även två badrum som är helkaklade med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Det största badrummet är inrett med handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med rundade vikdörrar i frostat glas samt en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsyta och gott om förvaringsskåp. Dessutom finns här en praktisk inbyggd strykbräda som lätt fälls ut och underlättar vardagsbetyren. I taket sitter infällda spotlights.

Det andra badrummet är inrett med handfatskommod, spegelskåp samt duschhörna med raka vikdörrar i klarglas. Även här sitter infällda spotlights i taket.

Lägenheten är registrerad som 4 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning, disponeras som 3 rum och kök enligt nuvarande planlösning.

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i garageplanet. Detta förråd är inrett med hyllplan som underlättar förvaringen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 000 000 kr

Avgift: 4 540 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer obligatoriskt tillägg för el som debiteras separat.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,9811%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 325 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 125 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Föreningen har ett kollektivt avtal för el som debiteras separat på avgiftsavin ca 200kr/mån. Föreningen bekostar bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Järnbrott 142:19.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A404/1601.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6, hiss finns.

Byggår: 2010-2011.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 98 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Uteplats: Härlig västerbalkong med kvällssol samt högt läge och fri utsikt.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 82 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2014-09-05.

Information Förening

Förening: Brf Södra Cityhuset. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 59 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: BRF Södra Cityhuset är en äkta bostadsrättsförening. Föreningens fastighet består av 59 bostadsrättslägenheter. Bebyggelsen består av en huskropp som är placerad ovanpå ett parkeringsgarage i tre våningar. Huset byggdes genom totalentreprenad av Skanska Nya Hem och stod klart för inflyttning 2011. Föreningens adress är Lilla Marconigatan 21-27.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsrum och källarförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastum UBC Förvaltning AB. Föreningen har en mycket god ekonomi.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF Skadeförsäkringar AB. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelse och kollektivt bostadsrättstillägg.

Kommande/gjorda renoveringar: Underhållsplan är upprättad av SBC och sträcker sig från 2012-2042. Inga större underhåll eller renoveringar är planerade den närmsta tiden då huset nyproducerades 2011.

Parkering: Föreningen förfogar över ett 49 parkeringsplatser i ett garage under huset. Kostnad för att hyra en garageplats är 676 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser (2019-05-29).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till iTUX. De boende väljer själva leverantör.

Gårdsplats: Fin innergård, som endast är tillgänglig för de boende, med plats för både avkoppling och lek för barnen.

Frölunda

Bebyggelsen i Frölunda består till största del av flerfamiljshus. Höga hus som sträcker sig mot himlen, skapar Frölundas karaktäristiska siluett. Kring bostadshusen finns fina gårdar med prunkande rabatter och ståtliga träd.

Frölunda erbjuder mycket god service för de boende, både i de egna kvarteren och vid Frölunda torgs moderna köpcentrum. Frölunda Kulturhus, alldeles intill, är ett hus för alla sinnen och alla åldrar. Vill man få mer av stadsliv, ligger Göteborgs centrum på nära avstånd. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Familjehuset Trädet och Ungdomens hus 1200 kvadrat är två mötesplatser för familjer, barn och ungdomar.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. Ruddalens Idrottscentrum har bl.a. skrinnarbana, motionsslingor och bollplaner. I närheten av Frölunda Torg ligger flera träningsanläggningar. Vid Välen finns golfbana, bollplaner och baskethall.

Skogen och havet ligger på nära avstånd. Ruddalens stora grönområde inbjuder till promenader, utflykter och friluftsliv. Med cykel eller buss tar man sig lätt ner till Askimsvikens eller Näsets badplatser.

Frölunda inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning