Såld

Genomgångslägenhet med fantastisk utsikt

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Storhöjdsgatan 4B

2:a Strömmensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 704 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 48 kvm
Våning:
4, ej hiss
Byggår:
1944
Adress:
Storhöjdsgatan 4B,
416 71 Göteborg
Lundin
Lundin

Beskrivning

Varmt välkomna till denna mysiga och charmiga genomgångslägenhet i populära Strömmensberg! Trevlig planlösning med fönster i två väderstreck, lättmöblerade rum, bra förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum med tvättmaskin. I föreningen ska byggnationen av balkonger snart påbörjas, vilket kommer ge bostaden ett svårslaget läge med vidsträckt utsikt! Det finns även möjlighet att köpa loss vinden ovanför för att kunna bygga till en våning.

Strömmensberg är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, fina promenadstråk, grönområden och motionsspår. Här finns också närhet till matbutiker, restauranger och mysiga caféer. Kommunikationerna är goda och spårvagnen tar er in till stan på cirka 10 minuter. Här bor man fantastiskt lugnt, men med närhet till stadens brus med restauranger, butiker och uteliv, som med enkelhet kan kombineras med naturen i bland annat Skatås eller Delsjön.

Varmt välkomna på visning!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Rymlig hall med gott om plats för ytterkläder, skor samt en byrå om man önskar detta. Ljusa ytskikt samt parkettgolv. Från hallen nås bostadens samtliga rum.
Rakt fram från hallen nås det trevliga sovrummet med en helt fantastisk utsikt! Här ryms en dubbelsäng samt ett mindre sängbord. Garderober för extra förvaring till vänster.
Vidare in i bostaden ligger vardagsrummet, vägg i vägg med sovrummet. Ett lättmöblerat rum som erbjuder plats åt en trevlig soffgrupp, tv-bänk och soffbord. En ytterligare byrå eller bokhylla finns det också plats för. Här slås man också av den fantastiska utsikten, som kommer kunna nyttjas ännu mer när balkongbygget är färdigt. (Bygget kommer att startas under 2019)

Till vänster från vardagsrummet finner vi det helkaklade badrummet som stamrenoverades 2015 med genomgående stilrena färger och materialval . Utrustat med spotlights, dusch, kommod, tvättmaskin, spegelskåp samt toalett.
Intill badrummet har vi köket, ett rymligt och välplanerat kök i L form som erbjuder goda förvaringsmöjligheter och en bra avlastningsyta. Matbordet har sin givna plats intill fönstret med grönskande utsikt. Här erbjuds kyl, frys, spis och fläkt.

Bostaden ligger centralt, men i ett fantastiskt lugnt läge med grönska runt omkring. I Strömmensberg finns även gott om mysiga promenadstråk, restauranger och goda kommunikationsmöjligheter.

Möjligheten finns att även köpa loss vinden ovanför, för att kunna bygga ut lägenheten med ett plan till.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 704 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,59%. Andel av årsavgift är 5,59%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 12/1001.

Våningsplan: Våningsplan 4, ej hiss.

Byggår: 1944.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 48 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: Internet: Tv och bredband via Com-Hem.
Bredband kommer snart att ingå i månadsavgiften, mot en mindre kostnad om cirka 130kr/månad.

Uteplats: Det är just nu i uppstart med byggnation av balkonger i de lägenheter som önskar detta.

Bilplats: Parkering kostar 375kr/månad.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: BRF Storhöjdsgatan 4.
I föreningen finns 16 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 2005 och föreningen förvärvade fastigheten Bagaregården 39:6 i Göteborgs kommun 2013. Fastigheten består av ett flerbostadshus med nybyggnadsår 1944. Byggnadens totalytan är 892 kvm.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga finns i fastigheten samt källarförråd.

Kommande/gjorda renoveringar: 2014
- Renoverades torkrummet och ny avfuktare installerad.
- El har bytts ut i lägenheterna samt allmänna utrymmen.
- Nya elcentraler i samtliga lägenheter
- Förarbete inför stambyte och badrumsrenovering.

2015
- Stambyte samt badrumsrenovering, injustering värme, uppmärkning avstängningsventiler, rengöring av tak, hängrännor samt entrétak. Ny tvättmaskin i tvättstuga samt målning av entrédörrar, trapphus och källargångar.

Föreningen följer en åtgärdsplan (2013-2023). Styrelsen arbetar löpande med denna och behovet revideras fortlöpande.

Ekonomisk förvaltning sköts av Husjuristerna AB.

Lokaler: Föreningen hyr ut ett förråd om ca 20 kvm för hobbyverksamhet.

Föreningen kommer under 2019 påbörja byggnationer av balkonger.

TV och bredband: Via Com-Hem.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning