Såld

Trivsamt kedjehus som har helrenoverats på senare tid, smakfulla och stilrena materialval

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Spektrumsgatan 21

Åkered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
ca 159 kvm
Byggår:
1965
Tomtarea:
ca 299 kvm
Adress:
Spektrumsgatan 21,
421 63 Västra Frölunda

Beskrivning

Välkomna till detta välbelägna kedjehus som ligger med fint solläge i området. Huset har renoverats nyligen med både nytt kök och nya badrum med skåp och inredning från HTH. Mycket smakfullt med ljusa färger och stilsäkra materialval. Insynsskyddad altan och trädgård med sol hela dagen och kvällen. Fint beläget i i trivsamma Åkered med gångavstånd till hav och natur.

Rumsbeskrivning:
Entréplan: Hall med plats för ytterkläder och förvaring. Praktisk klinker med värmeslingor på golvet.
Ljuvligt kök från HTH med ljusa köksskåp och snickerier, bänkskivor i ljus sten. Köket är välutrustat med häll, ugn diskmaskin, mikrovågsugn och hel kyl och frys med is och vattenfunktion. Alla maskiner från AEG. Mysigt litet café ryms under trappen. Plats för matbord intill köksön och fönstret.
Ljust och luftigt vardagsrum med flera stora fönsterpartier ut mot altanen och trädgården. Plats för både soffgrupp och matsalsbord.
Två sovrum varav ett större med plast för dubbelsäng och ett garderobsparti från Elfa med generös förvaring.
Ljust badrum med dusch och fönster. Inredning från HTH. Vägghängd toalettstol, förberett för handdukstork. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet.
Tvättstuga och förråd i anslutning till köket med separat ingång från carporten. Ny tvättmaskin och torktumlare från Miele.
Övre plan: Allrum med två ordentliga fönster ger skönt ljus. Plats för soffa och arbetshörna för den som vill. Exklusivt måttbeställt räcke i rostfritt och glas.
Tre sovrum varav ett stort med två fönster.
Badrum med dusch och fönster. Vägghängd toalettstol. Kakel och mosaik på väggar, klinker med värmeslingor på golvet. Klädkammare i sidovinden.
Enhetligt vackert trägolv från Kährs i hela huset.
Från altanen nås även ett separat kallförråd och den stora carporten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 755 000 kr varav byggnadsvärde 2 157 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 36 600 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 14 000 kr/år, försäkring 5 000 kr/år, renhållning 2 000 kr/år, hushållsel 5 000 kr/år, och samfällighet 10 600 kr/år.
Riktvärde.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Tomträttsavgäld: Tomträttsavgäld 12 016 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Önnered GA:5.
Planbestämmelser: Tomtindelning (1966-03-30) Stadsplan (1966-03-28).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Önnered 27:8.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1965.

Storlek: Boarea ca 159 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong/trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Taktegel. Fönster: Isolerglasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag och mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem. Internet: Comhem.

Uteplats: Härlig altan.

Tomt: Solig trädgård med insynsskyddat läge.

Näset Åkered

Eftersom Näset är en halvö, ett näs, finns havet nära till hands var du än bor. En kort promenad tar dig ner till saltstänkta klippor, mysiga badvikar och fina småbåtshamnar.

Näset har en varierad bebyggelse som främst består av villor och radhusområden.
I mitten av 1900-talet fanns här endast lantgårdar och mindre sommarstugor. Då var Näset ”landet” och storstaden låg långt bort. Idag är avståndet till stan inte långt. Med bil eller buss når du snabbt Göteborgs centrum eller Frölunda torg. Här finns ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus. Högsbo och Sisjöns industriområden har också flera köpcentra och stormarknader. Vid Opaltorget finns apotek och vårdcentral.

Näset är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. För den som vill motionera, finns många alternativ. Vid Åkeredsvallen har Näsets SK sin fotbollsverksamhet. Alldeles intill ligger Sportarenan med badminton-, tennis- och innebandyplaner samt gym. Vid Välen och Frölunda Torg finns ytterligare träningsanläggningar.

Näset är en marin miljö där båtliv pågår året om. Mitt på Näset ligger Valeberget. Härifrån har man en magnifik utsikt över den södra skärgården. En årlig tradition på Näset är att fira Valborg tillsammans uppe på Valeberget.

Näset inbjuder till ett behagligt och stadsnära boende alldeles vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning