Såld

naturnära, smart planerat och underbar uteplats om ca 25 kvm

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Torvmossevägen 27

2:a Kullavik

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 817 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1991
Adress:
Torvmossevägen 27,
429 32 Kullavik
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

UTEPLATS MED SOLLÄGE. Välkommen till en underbar 2:a på gaveln med privat uteplats, stort förråd i nära anslutning till lägenheten och en bra disponerad planlösning till salu. Detta är ett hem mitt i ett tryggt och lugnt område med villakänsla. Rymligt nyrenoverat kök med matplats bredvid utgång ut mot den egna uteplatsen med trädäck och fina planteringar. Fina materialval i kök och ett extra plus för ölkylen från märket mQuvée som förhöjer känslan. Fräscha ytskikt med genomgående ljus parkett och ljusa väggar. Väldisponerat och härligt vardagsrum med gott om plats för både soffa, tv-möbel samt förvaringsmöbler. Från entrén når man det större sovrummet som har bra förvaringsmöjligheter tack vare garderoberna. Badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Det är en trivsam förening med stabil ekonomi och god gemenskap. Man kommer bland annat att inom ett år sälja en av de sista hyresrätterna i föreningen som kommer att inbringa bra med kapital och stärka kassan ytterligare.

Till lägenheten ingår en p-plats inom kort gångavstånd.

Läget är perfekt för dig som uppskattar närheten till havet och naturen och vill ha lugnet där hemma. Behagligt avstånd till bad, båtliv och kommunikationer. Ett boende för dig som vill bo nära naturen i en grönskande skog och samtidigt enkelt kunna ta dig in till centrala stan.

Bostadens 58 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna att kliva in i denna mysiga bostad med radhuskänsla. I hallen finner ni plats för ytterkläder och skor tack vare plats för hatthylla till vänster och en integrerad garderob/ett städskåp lite längre fram. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet finner man en ljus stavparkett från 2016 som följer med i lägenhetens alla rum.

Längre fram i hallen hittar man ett L-format nyrenoverat kök i modern stil med långa handtag i borstad aluminium. God förvaring för köksredskapen i flertalet över – och underskåp och bra arbetsyta. Inredningen går i vitt med en vacker grå bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl och frys. Praktiskt och snyggt smalt skåp på hjul intill kyl/frys som maximerar möjlighet till förvaring i köket - perfekt till kryddor, olja, flaskor, böcker eller liknande! Intill fönsterpartiet finner man en given plats för matbord där minst 6 gäster kan sitta ned. Väggarna är målade i ljusgrå ton även här och på golvet ligger en ljus parkett. Från köket har man utgång till den härliga uteplatsen i rakt söderläge. Det är som upplagt för att ha grillkvällar, ligga på solstolar och njuta av tillvaron. Här lever man gott en skön sommardag på den stora altanen med det privata läget på hörnan. Uteplatsen bjuder på integrerad belysning i trallen, mysiga odlingar med jordgubbar och vinrankor. En härlig häck omringar och skapar en liten oas. Uteplatsen blir lägenhetens exklusiva rum en varm sommardag och vid extra soligt väder kan man sitta under skuggan från markisen.

Vardagsrummet ger plats för olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och förvaringsmöbel. Ett bra fönsterpartier mot uteplatsen bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger samma fina parkett som i övriga rum. En perfekt plats där ni kan umgås i goda vänners lag.

Bostadens sovrum ger utrymme för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler och en kontorshörna. Ett fönster bjuder på rikligt med ljus. Förvaringen av kläder och skor sker bäst via de fyra väggfasta garderoberna i rummet. Väggarna är målade i vitt med en fond som bryter av i en försiktigt ljusrosa nyans.

Intill hallen finner man ett delvis kaklat badrum med vitt kakel på vägg och plastmatta på golv. Inredningen består av WC, nytt handfat med kommod och blandare (2019) samt en takdusch med glasvägg i frostat glas (2019). Det finns även en tvättmaskin, torktumlare, tvättställskommod samt varmvattenberedare. Rymligt badrum med vädringsmöjligheter tack vare det öppningsbara fönstret.

Ett extra plus är det mycket stora förrådet som är beläget ca 10 meter från lägenhetens entré.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 817 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 162 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,74082%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 965 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 250 kr/mån, och hushållsel 715 kr/mån.
Kostnaden för el inkluderar även drift av frånluftsvärmepumpen. Den är alltså både för hushållsel samt uppvärmning.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 27.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss. Lägenheten befinner sig på entréplan.

Byggår: 1991.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 58 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen/ekonomisk plan.

Uppvärmning: frånluftsvärmepump, vattenburen med radiatorer.

TV- och internetanslutning: Internet: Bahnhof fiber ingår för närvarande i avgiften.

Uteplats: Lägenheten har en uteplats med nyttjanderätt och den består av ett trädäck i underbart soligt läge. Uppväxt grönska som ger insynsskydd.

Gemensamma utrymmen: Altan.

Bilplats: Alla lägenheter har en parkeringsplats, den ingår i månadsavgiften. Finns även gästparkering.

Övrigt: Närmsta matbutik är Hemköp som ligger i Kullaviks centrum.
Tar man kommunalt så finns hållplatsen Ekekullen inom gångavstånd.
Kullaviks Montessoriskola är belägen i närheten.

KULLAVIK
Att bo i Kullavik innebär att man får njuta av hav och vacker natur och ändå ha nära till storstadslivet. Avståndet till Göteborg är behändigt och nås lätt med bil eller buss.

För hundra år sedan var Billdal och Kullavik ett bondesamhälle som tågen på Säröbanan passerade. Idag har området stor charm med vindlande vägar och blandad bebyggelse.

Området är populärt bland barnfamiljer. Här finns flera förskolor och grundskolor, föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, innebandy och ridsport.

Kullavik är både skogs- och skärgårdsmiljö. Här finns flera lummiga lövskogar med stigar och motionsslingor. Billdals park är en härlig oas och varje år ordnas här traditionellt midsommarfirande.

Eftersom Kullavik hör till Kungsbacka kommun tillhör man här Hallands län och får ta del av sjukvården här som har ett fint rykte att vara välordnad och bra.

Utmed kustlinjen ligger flera småbåtshamnar och strax utanför möts man av en vacker skärgård. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad.

I Kullavik lever man ett aktivt och behagligt liv i vacker miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Information Förening

Förening: Brf Torvmossevägen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 26 st lägenheter varav 3 st hyresrätter.

Gemensamma utrymmen: Mycket trevliga utemiljöer.

Föreningens ekonomi: Man planerar att höja avgiften ca 1 % om året. Avgiften har tidigare år varken höjts eller sänkts. Det är en stabil förening med bra ekonomi. Man har i närtid sålt en hyreslägenhet och använt inkomsten av det till att amortera av lite av lånen samt investerat i utemiljön.

Försäkring: Fullvärdesförsäkrad via IF. Det ingår också där ett bostadsrättstillägg för alla medlemmar vilket innebär att medlemmen själv inte behöver teckna den extra försäkringen.

Kommande/gjorda renoveringar: Man har satsat en hel del på att få föreningens mark grönskande och fin. Det är bland annat dränerat vid lekplatsens gräsmatta och här har man byggt ett trevligt trädäck som fungerar som en samlingsplats för föreningens medlemmar. Perfekt för barn att springa omkring på gräsmattan i anslutning till trädäcket och använda den fina lekplatsen här.
Föreningen har bytt ut fasadbelysning samt siffror, målat ytterdörrar, tvättat tak som är behandlat med medel och man har även målat detta i en antracitgrå färg. Man har breddat parkeringsplatser. Löpande byter man ut värmepannan i varje lägenhet vid behov. Man räknar med att de sista byts ut inom ca tre år.
Man planerar att inom kort måla förrådsdörrar.
För mer information, se årsredovisningen.

Parkering: Alla lägenheter har var sin parkeringsplats, den ingår i månadsavgiften. Det finns även några platser till besökande.

TV och bredband: I dagsläget så ingår fiber i månadsavgiften. I framtiden kan det tänkas att lägenhetsinnehavaren själv står för det, men ännu är det endast en diskussion. TV: Basutbud finns, man kan välja tv-kanaler via Sappa. Men kan dessutom koppla Boxers utbud till den marksända antennen.

Övrigt: Föreningen har två städdagar per år och önskar att medlemmar gärna medverkar på dessa. Den senaste var nu på hösten den 5 oktober och man passade även på att även denna gång fika tillsammans.

Kullavik

I Kullavik får man njuta av hav och vacker natur och samtidigt ha nära tillgång till storstadslivet. Kullavik ligger på behändigt avstånd mitt emellan Göteborg och Kungsbacka. Området har stor charm, vindlande vägar och blandad bebyggelse. För hundra år sedan var Kullavik ett bondesamhälle med enstaka sommarhus, som tågen på Säröbanan passerade. Spår av detta finns kvar än idag. Gamla banvallen är idag en fin cykelväg. Kullavik, som tillhör Kungsbacka kommun, är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera vackra skogar med promenadstigar och motionsslingor. I naturreservatet Sandsjöbacka finner man vandringsleder och i Särö finns golfbanor. Hamnen har en central roll och större delen av året pågår segling och båtliv. Kullaviks skärgård erbjuder ett härligt liv sommartid där mysiga badvikar och öar ligger som pärlor på rad. Affärer, matställen och närservice finns i Kullaviks centrum och Särö centrum, som ligger 5 minuters bilväg bort.

Planritning