Såld

Barnvänligt radhus med närhet till havet

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Pärt-Antons gata 63

Påvelund

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 112 kvm
Byggår:
1972
Tomtarea:
ca 223 kvm
Adress:
Pärt-Antons gata 63,
426 79 Västra Frölunda

Beskrivning

Äntligen ett radhus i populära Påvelund. På självaste Pärt-Antons Gata. Nr 63. Underbart läge med två uteplatser, balkong och en fransk balkong. Svårslaget!

På framsidan av huset finns en härlig insynsskyddad plats för morgonkaffe i förmiddagssolen, lek eller fix. Trevlig möblerbar hall med klädkammare och gästtoalett. Stort och härligt vardagsrum med plats för soffgrupp och matsal som leder oss ut till den lagom insynsskyddade uteplatsen i sydvästläge, där det är sol från lunch till sent på kvällen. Ett av områdets bästa lägen, med både altan och gräsmatta för lek och kanske lite grill i gott sällskap! Bra kök med mycket arbetsytor och matplats för en större familj. Spis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Intill ligger tvättstugan med tvättho samt tvättmaskin och torktumlare. Vi tar trappan upp till allrummet med utgång till balkongen där man kan avnjuta en kopp kaffe till frukost. Här uppe finner vi totalt tre sovrum men som går även att göra om till fyra sovrum om så önskas genom att göra om allrummet till ytligare ett sovrum. Idag finner vi ett stort sovrum med garderobsvägg och fransk balkong samt ytligare två rum som idag används som barnrum. På övre plan finner vi även husets badrum med badkar och takfönster som släpper in naturligt dagsljus.

Stort förråd på framsidan där man kan förvara bland annat familjens cyklar samt trädgårdsredskap. Fler i området har byggt om detta till ett tonårsrum, praktiskt med egen ingång. Carport för två bilar i anslutning till huset. Området är mycket barnvänligt med närhet till dagis och skola, mataffär, frisör och bageri . Närheten till havet är slående, via gångvägar är det endast 7 minuters gångväg till den fina småbåtshamnen Hinsholmen. Här finns möjlighet till härliga bad och ett levande båtliv. Som boende i området har man möjlighet att bli medlem i tennisklubben och spela tennis på tennisplanen som ligger 2 min bort. Det är gångavstånd till både spårvagn eller buss, som snabbt tar dig direkt till Saltholmen, Långedrag, Fiskebäck eller in till stan.

Huset är besiktigat och dolda fel försäkrad 2019-05-28

Om ni är på jakt efter ett radhus i ett super populärt område, se då till att inte missa er chans nu!

Varmt välkomna på visning!


Hjärtligt välkomna att kliva in i detta inbjudande radhus. Hallen är rymlig och bjuder på rikligt med ljusinsläpp. I hallen finner ni plats för att hänga av ytterkläderna och möblera med en mindre avlastningsmöbel för den som önskar. Väggarna har en inbjudande ljusare färg och på golvet finner vi laminatgolv.

Intill hallen finner ni köket. Stor yta med god förvaring i flertalet över – och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spis, köksfläkt, diskmaskin och en kyl med frys i rostfritt stål från 2016. I köket ryms det ett matbord för härliga måltider. Från denna del av bostaden når ni även in till bostadens tvättstuga där ni finner tvättmaskin, torktumlare, torkställning samt tvättho.

Vidare från köket finner ni bostadens första toalett. Ljusmålade väggar med mörkt kakel på golv. Inredningen består av WC, handfat, förvaringsskåp samt spegel på vägg.

I hallen finns även en klädkammare och praktisk förvaring under trappan.

I anslutning till hallen öppnar vardagsrummet upp sig och bjuder in till umgänge i goda vänners lag. I vardagsrumsdelen finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tv-möbel. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna. Här finner ni plats för ett större matsalsbord där minst sex sittande gäster har en given plats vid större tillställningar och kalas. Från denna del av bostaden når ni ut till den fantastiska uteplatsen. En härlig gräsmatta och ett stort träddäck med plats för lek, grillkvällar och partys.

Ta trappan upp till våning två och ni finner en mysig och privatare del av bostaden. Här finner vi tre sovrum, allrum med balkong och ett badrum. Samtliga rum har ett genomgående laminatgolv.

Badrummet på övervåningen har en ljus våtrumstapet. Härligt takfönster som ger karaktär till badrummet och släpper in ljuset. Inredningen består av WC, handfat, förvaringsskåp, spegel, samt badkar. Ett badrum att slappna av i efter en lång dag!

Övervåningens första sovrum är ett stort sovrum med garderobsvägg och fransk balkong. Väggarna är målade i vit färg med en ljusrosa fondvägg.

Sovrum nummer två disponeras idag som barnrum. Härligt ljusinsläpp från fönster och två inbyggda garderober. Möblera gärna med en säng, skrivbord och byrå.

Sovrum nummer tre disponeras även den idag som ett barnrum. Även här går det alldeles utmärkt att möblera med en säng, en förvaringsmöbel samt ett skrivbord.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 538 000 kr varav byggnadsvärde 1 684 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 27 218 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 6 500 kr/år, renhållning 1 500 kr/år, hushållsel 11 600 kr/år, och samfällighet 7 618 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Avtalsservitut: Centralantennanläggning För Tv/Radionät, 14-IM1-94/55288.1.
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg GA:21.
Planbestämmelser: Tomtindelning (1971-03-16) Stadsplan (1970-07-31).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 289:5.

Byggnadstyp: Radhus. 2 plans radhus.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1972.

Storlek: Boarea ca 112 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä från 2014. Takbeklädnad: Papp. Fönster: 3-glasfönster isoler från 2014.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el.
Nätbolag: Göteborg Energi AB.
Elleverantör: Telinet.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 88 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2017-09-01.

TV- och internetanslutning: TV: Sappa (ingår i samfälligheten). Internet: Sappa fiber (ingår i samfälligheten).

Tomt: Tomtarea 223 m².

Påvelund

Påvelund är ett trivsamt område med ett mycket fördelaktigt läge. Här bor man nära storstaden, havet och grönskan. För 200 år sedan var Påvelund en jordbruks- och fiskebygd långt från Göteborg, men i och med Långedragslinjen och bättre vägar, blev avståndet till staden kortare.

Bönderna i området började stycka av tomter till sommarboende och åretruntboende. Stora sekelskiftesvillor fick sällskap av funkishus och kedje- och radhusområden. Idag består Påvelunds bebyggelse av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika byggnadsstilar.

Området är populärt bland barnfamiljer, här finns flera förskolor att välja på och mitt i området ligger Gamla och Nya Påvelundsskolan. I stadsdelen finns flera föreningar med verksamheter inom idrott, musik och kultur. I och vid Påvelundshallen spelas det tennis, badminton och fotboll.

I Påvelunds centrum finns bl. a. mataffär, fiskvagn och frisör. Vid Frölunda Torg som ligger i närheten finns ett stort köpcentrum, flera träningsanläggningar samt Frölunda Kulturhus med bibliotek och simhall. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg.

I Påvelund man njuta av vacker natur, på kullarna bakom Påvelundshallen breder ett stort och lummigt grönområde ut sig. En kort promenad eller cykeltur tar dig till fina badvikar, småbåtshamnar och skärgården.

Påvelund inbjuder till ett skönt boende nära storstaden och naturen. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning