Såld

Charmig funkistvåa med balkong högst upp i huset

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Carl Larssonsgatan 1B

2:a Örgryte / Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 648 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Carl Larssonsgatan 1B,
412 72 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av Bö finner ni denna mycket ljusa och hemtrevliga tvåa med fönster i två väderstreck och en härlig balkong med utsikt över grönområden. Hjärtligt välkomna till Carl Larssonsgatan 1B! Ta er upp till våning tre i huset, ni välkomnas in i bostaden som genomsyras av ljusa och enhetliga ytskikt. Vardagsrummet är stort till ytan och har gott om plats för både soffa och matbord om så önskas. Från vardagsrummet når ni även bostadens balkong i soligt läge med utsikt över grönskande omgivning. Vidare erbjuds ni ett hemtrevligt kök i ljusa toner och plats för ett matbord för minst fyra gäster intill fönsterpartierna. Bostadens rofyllda sovrum ger plats för en dubbelsäng samt erbjuder god förvaring i en inbyggd garderob och en garderobsvägg. Till sist finner ni bostadens helkaklade badrum. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Välkomna på visning!

Trygg och stabil HSB-förening. Långfristiga skulder på ca. 2.500 kr/kvm - snittet i Göteborg är ca. 6.000 kr/kvm. Stambytt på 2000-talet.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men samtidigt lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med hållplats ca 2 minuter från bostaden, hållplats Bögatan. Precis intill ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzeria, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår, Göteborgs fältrittklubb samt GLTK med tennisbanor och Nordic Wellness.

Bostadens 50,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Högst upp i byggnaden välkomnas ni in i en ljus och luftig hall med en generös takhöjd. Plats för avhängning har ni rakt fram i en inbyggd garderob och hallen bjuder även på ytterligare förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob med överskåp. Väggarna är målade i vitt tillsammans med ekparkett på golvet. Enhetliga ytskikt vilka är genomgående i bostaden och lämnar en neutral bas för er att inreda efter.

Ta er vidare till det trivsamma vardagsrummet där ljuset tillåts flöda från stort fönsterparti och utgången till bostadens härliga balkong i söderläge. Njut av den porlande bäcken nedanför! Rummet går att inreda med soffgrupp tillsammans med tillhörande möblemang och här ligger fin ekparkett på golvet.

Hemtrevligt kök i ljusa toner och gott om förvaring och arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av en spis, köksfläkt samt kombinerad kyl/frys. Köksbordet har sin naturliga plats intill rummets fönster.

Rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng. Mycket bra förvaring erbjuds i en garderobsvägg samt i en inbyggd garderob på den andra väggen.

Ljust helkaklat badrum som renoverades i samband med stambyte under 2005. Helkaklade vita väggar och klinker i grått. Utrustat med golvvärme, handdukstork, dusch med draperi, handfat samt toalett. Dessutom finns här ett fönster som bidrar med ljusinsläpp och vädringsmöjlighet. Förberett för tvättmaskin eller plats för badkar om man så önskar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 648 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,29252%. Andel av årsavgift är 1,29252%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 26:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 50,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Översta balkongen med underbart söderläge och vy mot det lummiga skogsbrynet och den rogivande porlande bäcken!

Energideklaration: Energiprestanda 137 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-10-28.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kärralund i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kärralund i Göteborg äger bostadshusen Torp 26:1 och 27:3 med adress Carl Larssonsgatan 1, 3, 5 och 6. Marken upplåts av Göteborgs stad genom tomträtt. Tomträttsavgälden löper på 10 år och nästa förnyelse är år 2025. Föreningen består av 84 lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheterna tillhör ett vindsförråd samt ett källarförråd. I föreningen finns det gemensamma tvättstugor i hus 1 och hus 5, cykelförråd (uppgång 1A, 3A, 5A & 6A), hobbyrum (uppgång 3A), bibliotek i (uppgång 3A), styrelsekontor samt mötesrum.

Föreningens ekonomi: Välskött och stabil HSB-förening med mycket god ekonomi. I januari 2020 höjde föreningen avgifterna med 1,5 %.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningens fastigheter är i mycket gott skick. Framöver har föreningen mindre löpande underhåll planerat. Styrelserummet i hus 5 håller på att byggas om till en övernattningslägenhet .Det som kvarstår i dagsläget är att få godkännande från kommun och räddningstjänst då rummet byggs om från förråd till boyta, ambitionen är att det ska vara klart första kvartalet 2020. Ett dräneringsarbete kring hus 5 kommer att påbörjas under 2020, övriga 3 hus som bostadsrättsföreningen äger har undersökts men har inget dräneringsbehov. Enligt underhållsplanen fanns det planer på fasadrenovering 2020, efter inspektion 2019 beslutade man i samråd med HSB att revidera underhållsplanen och skjuta fram renoveringen av fasaden 2 år i taget för att behandlas vid varje besiktning.

Många stora och viktiga renoveringar har genomförts de senaste åren:
1985 - Byte av samtliga lägenhetsfönster.
1995: Omläggning av samtliga tak
1997: Nya balkonger
2001: Stamrenovering av köksstammar
2003: Värmeinjustering samt byte av samtliga termostater
2002-2005: Nya badrumsstammar samt totalrenovering av samtliga badrum
2004-2005: Renovering av samtliga tvättstugor samt inköp av nya maskiner
2007: Byte till elektroniskt låssystem och möjlighet till Internetbokning av tvättstugor
2007: Uppgradering av bredbandsnät
2007: Reparation av västergavlar
2008: Uppgradering av digital-tv med möjlighet till HDTV
2009: Utbyte och modernisering av elsystem i samtliga lägenheter och allmäna utrymmen
2010: OVK Besiktning
2011-2012: Plåtinklädnad av skorstenar samt ny hemsida.
2013 - Renovering av 6 utvändiga källartrappor. ny sophantering med markbehållare och sopskåp.
2014- Reparation elektroniskt portlåssystem, underhåll av källarfönster samt byte av stuprörsanslutningar.
2014-2015 renovering av källartrappor.
2015 Breddat parkeringarna samt asfalterat gångstråk samt renoverat källartrapporna utvändigt.
2018 Ommålning av källarutrymmen.

Parkering: Föreningen har 19 parkeringsplatser med el att hyra. Platserna finns mellan hus 5 och 6. En parkeringsplats kostar 375 kr i månaden och debiteras på avgiftsavin. Tyvärr räcker inte antalet parkeringsplatser till för behovet. Vill du sätta upp dig i kön, skicka ett mail till styrelsen@brfkarralund.se. För närvarande är det ca 4 års kötid. Gratis parkering i området.

TV och bredband: Tv och bredband via ComHem, ingår i avgiften.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning