Såld

Härlig lägenhet med balkong och utsikt

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rangeltorpsgatan 51B

3:a Örgryte / Skår

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 644 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 58,8 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1938
Adress:
Rangeltorpsgatan 51B,
412 69 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Välkomna till Rangeltorpsgatan 51B som ligger i slutet av en lugn återvändsgata i Skårs mysiga villaområde. Här bor man uppe på en höjd med insynsskyddat läge och vidsträckt utsikt över Örgrytes villaträdgårdar och bort mot Liseberg. Lägenheten präglas av den arkitektoniska idén om att ge maximalt med sol, ljus, luft och natur. Genomgående generös takhöjd, fint ljusinsläpp från fönster i väst och öst samt tysta omgivningar skapar en behaglig boendemiljö. Vacker ekparkett i vardagsrum, vitpigmenterade brädgolv samt vita väggar förstärker det ljusa intrycket. Hemtrevligt kök med gott om förvaring och arbetsyta. Mysig balkong i österläge med fin utsikt över Örgrytes villaträdgårdar och närliggande grönområde. Ett extra plus är att det till lägenheten hör två väl tilltagna förråd, ett på vinden i samma trappuppgång samt ett i källaren! Dessutom finner ni utanför huset en stor gemensam trädgård med en vid utsikt över staden.

Stabil och välskött HSB-förening som bildades 1938.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig sedan fram till Ullevi. Utöver närbutik i området finns även affärscentrumet ICA Focus på gångavstånd. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion, bad och rekreation. Vid Skatås motionscentrum har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lägenhetens 58,8 kvm disponeras enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas ni av en rymlig hall med inbyggd garderob. Ljust behandlat brädgolv i original, vita väggar och generös takhöjd.

Hemtrevligt kök med genomgående vita luckor och vitt kakel ovan arbetsbänkarna. Gott om arbetsyta och förvaring i många skåp och lådor. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, kyl/frys och fläkt. Nylagt golv i grå nyans samt ljusa väggar.

Trevligt vardagsrum som kan inredas med både soffa och övrigt möblemang. Fint ljusinsläpp och utgång till en härlig balkong i österläge med vidsträckt utsikt över Örgrytes villaträdgårdar och närliggande grönområde.

I lägenhetens största sovrum ryms med lätthet en dubbelsäng och det finns goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Fint ljusinsläpp via ett dubbelfönster med utsikt över Örgrytes villaträdgårdar och bort mot Liseberg. Vita väggar och vitpigmenterat brädgolv.

Det mindre sovrummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Även här är väggarna vita, det finns en inbyggd garderob, och under fötterna hittar du det fina brädgolvet.

Badrum med vita helkaklade väggar och plastmatta. Inredningen består av wc, handfat, badrumsskåp, duschhörna samt handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 644 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,07808%. Andel av årsavgift är 3,07808%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Skår 8:22.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Byggår: 1938.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 58,8 m². Areauppgifter enligt föreningens registeruppgift.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV:.

Energideklaration: Energiprestanda 124 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-03-30.

Övriga byggnader: Ett vindsförråd och ett källarförråd
ligger lätt tillgängliga i samma trappgång som lägenheten.

Information Förening

Förening: HSB Brf Jakobsdal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 36 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Skår 8:22 som bebyggdes 1938 med en tvåvåningsbyggnad. Fastighetens adress är Rangeltorpsgatan 51A-I. Föreningen består av 36 bostadsrättslägenheter varav 12 st. 3 rok och 24 st. 2 rok.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet finns förråd i både källaren och på vinden. I föreningen finns ett gemensamt cykelförråd, motionsrum samt två tvättstugor. I den södra tvättstugan finns två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. I den norra tvättstugan finns två tvättmaskiner och torktumlare. I anslutning till norra tvättstugan finns också torkrum och mangel. Därtill har föreningen en stor gemensam trädgård med tillhörande grillplats.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Göteborg. Beslut om avgiftsförändringar tas vanligtvis på det årliga budgetmötet i oktober/november.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Med de omfattande åtgärder som gjorts under de senaste åren förväntas endast löpande underhåll enligt underhållsplanen. Som stöd för föreningens underhållsplanering genomförs årligen en besiktning av fastigheten.

Fastigheten byggdes år 1938 och har löpande genomgått underhåll och reparationer vid behov.
1992 genomfördes en omfattande ROT-renovering där stammar, elstigar, badrum, kök och tak byttes och huset dränerades.
2007 översyn samt reparation av tak.
2009 utbyte av fasader, installation av nya ventiler i ytterväggarna samt nya entrétrappor med räcken. Samma år installerades även nya portlås och en OVK utfördes.
2010 utfördes en energideklaration.
2011 garantibesiktning av fasaden.
2012 byttes husets vattenservis.
2013 putslagning av husets sockel.
2015-2016 reparation av läckande takfönster.
2017 nya tvättmaskiner och torkskåp.
2017-2018 genomfördes ett större markarbete samt polish av trapphusen.
Våren 2019 byttes takfönstren ut.

Parkering: Fri parkering på gatorna i området.

TV och bredband: Comhem, Digital-tv Small ingår i månadsavgiften. Bredband via Telia FiberLAN.

Övrigt: För mer information se föreningens informativa hemsida www.brfjakobsdal.com.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning