Såld

Ljus & välplanerad tvåa högst upp i huset

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Björcksgatan 48A

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 688 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1933
Adress:
Björcksgatan 48A,
416 52 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en ljus och trivsam tvåa som har ett insynsskyddat läge högst upp i huset med fint ljusflöde från fönster i två väderstreck. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd, vita väggar samt vackra bevarade fiskbensparkettsgolv i vardagsrum och sovrum. Köket och badrummet har äldre standard. Sovrummet har rofyllt gårdsläge och hallen erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Här finns dessutom all service man behöver. Det är gångavstånd till bland annat Coop Konsum, konditori, videoaffär, apotek, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag med mera. Kommunikationerna är också goda, både stombuss 17 samt 1:ans och 3:ans spårvagn finns i närheten och tar er snabbt ner till stan.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning i en nisch samt goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Välplanerat kök som erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket har vit köksinredning i originalutförande med sandfärgat kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kyl med frys. Golvet kläs av valnötslaminat och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för fyra till sex personer och ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Trivsamt vardagsrum som präglas av vacker fiskbensparkett, fint ljusinsläpp och lummig utsikt. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och matplats.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Sovrummet har ett lugnt gårdsläge och ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har plastmatta och helkaklade väggar i puderrosa. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt och dusch med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 688 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 8,76%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 414 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 110 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Föreningen bekostar bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1933.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem.

Bilplats: Föreningen förfogar över två parkeringsplatser med tillhörande garage. Dessa hyrs i dagsläget ut. Separat kö.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 113 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-04-14.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: Brf Björcksgatan 48. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 9 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Björcksgatan 48 bildades 2014 och består av 1 flerbostadshus med adressen Björcksgatan 48 A-B. Föreningen äger fastigheten Kålltorp 38:13. Huset byggdes 1933 och består av 9 lägenheter varav två av dem är upplåtna med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 626 m², varav 626 m² utgör lägenhetsyta.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts av SBC och teknisk förvaltning sköts i egen regi. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 20190325.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Nordic Försäkring & Riskhantering/IF. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2019 planerar föreningen att ta fram en underhållsplan.

Utförda renoveringar:
1985: Rotrenovering. Då utfördes troligen byte av va-stammar, elstigare, fönsterbyte, omläggning av tak och tilläggsisolering av fasad.
2016: Dränering 1 - Innergård
2017 : Dränering 2 - Framsida och asfaltering innergård
2018: Renovering garageportar, Uppsmörjning/justering av fönster, Putslagning av betongsockel.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning