Såld

Gavelfyra i mysiga Bagaregården med balkong i söder

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ånäsvägen 20

4:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 525 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 90 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1948
Adress:
Ånäsvägen 20,
416 67 Göteborg

Beskrivning

På andra våningen välkomnas in denna mycket väldisponerade lägenhet med stora sociala ytor, tre bra sovrum och härlig balkong! Gavelläget och den generösa takhöjden ger en genomgående känsla av rymd! Vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och stor matsalsmöbel. Härifrån når ni även bostadens balkong som vetter åt lummigt söderläge. Fullutrustat kök med bra arbetsytor och plats för ett matbord för familjen. Samtliga sovrum går att möblera utefter behov och alla rymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Bostaden har varsamt renoverats med fokus på att bevara tidstypiska detaljer som vackra fönsterbänkar i sten, djupa fönsternischer och genomgående parkett. Helkaklat badrum utrustat med både dusch och handdukstork.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom är det bara ett par minuters promenad till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskebodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger alldeles i närheten till hemmet. Därtill är det lätt att ta sig ut på lederna.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en generös och möblerbar hall. Redan här slås man av den generösa takhöjden som gör att lägenheten upplevs mycket ljus och rymlig. Goda förvaringsmöjligheter finns i den inre hallen som har fyra platsbyggda garderober med överskåp. Lägenheten har genomgående parkettgolv och ljusa väggar.

Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord för flertalet sittande gäster. Parkettgolv och vita väggar. Vardagsrummet har ett härligt gavelläge med fönsterpartier i två väderstreck som bjuder på en fin vy mot den lummiga omgivningen. Härifrån nås även bostadens balkong som ligger i söderläge och är inbäddad i grönska.

Tidlöst och hemtrevligt kök med köksinredning i vitt och ljusgrått, arbetsytor i trä och grått kakel. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Insynsskyddat läge mot husets trädgårdssida.

Lägenheten har tre ljusa och rymliga sovrum där alla har plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i byrå eller garderober. Två av sovrummen har även utrymme för arbetshörna om så önskas.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och ljusa väggar. Inredningen består av wc, handfat med förvaringsskåp under, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med rundade vikdörrar i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 525 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för Telia triple play tillkommer om 250kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 9,7741%. Andel av årsavgift är 9,0%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 663 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 518 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Olskroken 25:10.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1004/1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1948.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 90 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Balkong som vetter åt söder.

Energideklaration: Energiprestanda 138 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett stort vindsförråd som är beläget i samma trapphus.

Information Förening

Förening: Brf Ånäsvägen 20-22. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 13 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Ånäsvägen 20-22 bildades 2007 och samma år förvärvades fastigheten Göteborg Olskroken 25:10 med därpå uppförd byggnad som byggdes 1948. Föreningen består utav 13 lägenheter varav 12 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt samt två lokaler med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga. Trevlig gård med gemensam uteplats med utemöbler och grill.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning. Föreningen brukar göra en mindre indexhöjning av avgiften vid årsskiftet varje år. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (2019-07-23).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018.
Planerade renoveringar:
2020 Renovering av balkonger och fasad.
2021 Byte av tvättmaskiner
2023 Renovering trapphus
2025 Byte av radiatorer

Utförda renoveringar:
1986 Byte av avloppsstammar.
2005 Ny tvättstuga byggdes.
2006-2007 Huvudstammar för el byttes , nya elcentraler installerades och proppskåp byttes till automatsäkringar. Fasad och balkonger målades. Portlås installerades.
2010 Försäljning av tidigare hyreslägenhet, byte av fogningar på fasaden samt komplett takrenovering.
2011 Dränering runt fastigheten, trädgård rustades upp samt nybyggnation av utomhusdäck på fastighetens baksida. Ny torktumlare till tvättstugan, renovering av port samt renovering av parkeringsplatser mot gatan.
2014-2015 Genomgång av värmesystem inkl. byte av cirkulationspump samt filminspektion samt spolning av stammar och avlopp.
2019 Byte av fönster/fönsterdörrar, gavel/baksidan av huset.

Parkering: Föreningen har 14 parkeringsplatser där styrelsen har hand om kölistan. Kostnad för att hyra en plats är ca 435 kr/mån. Avgiften är anpassad till kostnad för boendeparkering i området.

TV och bredband: Telia triple play, (tv, bredband 100/100 samt IP-telefoni).

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta bad


Välkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården
Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Björkekärr
Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Kallebäck
Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

Lunden
I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Munkebäck
Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Olskroken
I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg
Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Örgryte
Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning