Såld

Social etagelägenhet med balkong & vidsträckt utsikt

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Doktor Forselius Gata 4

5:a Södra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
7 510 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 120 kvm
Våning:
8/8, hiss
Byggår:
1961
Adress:
Doktor Forselius Gata 4,
413 26 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Högst upp i huset ligger denna väl tilltagna etagelägenhet som passar perfekt för den stora familjen. Lägenheten har generösa sociala ytor i öppen planlösning, tre sovrum, allrum och två badrum. Övre plan har egen ingång och badrum vilket passar perfekt för tonårsbarnet. Härlig balkong och vidsträckt utsikt!

Guldheden är ett lugnt och populärt område som ligger mitt i staden, men tack vare sitt höga läge känns storstadspulsen inte påträngande. Här bor man i ett lugnt och behagligt område med grönskande omgivningar och men ändå med gångavstånd till innerstaden. Närhet till både Chalmers och Sahlgrenska akademin samt goda kommunikationer med buss och spårvagn på nära håll. Fina rekreationsområden finns vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och Guldhedsdalen.

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. Lägenheten har genomgående valnötsgolv och ljusa väggar. I anslutning till hallen är trappan upp till övre plan.

Ljusa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning med genomgående ljusflöde och insynsskyddat läge med vidsträckt utsikt. Köket har köksinredning i högblankt vitt, bänkskivor i valnötslaminat och stavmosaik i bruna toner. Köket erbjuder gott om förvaring och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kombinerad kyl och frys. I köket ryms en matplats för sex personer. Från köket nås lägenhetens inglasningsbara balkong som har ett högt och fritt läge med vidsträckt utsikt över hustak och grönska.

Lägenheten har en privat del som utgörs av två stora sovrum med klädkammare och badrum i mitten som binds samman av en möblerbar inre hall. Båda sovrummen kan inredas med dubbelsäng, garderober och övrigt möblemang. Från det ena sovrummet når man den härliga balkongen.

Badrummet är helkaklat med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna med grå bård. Inredningen består av vägghängd wc, stor handfatskommod, spegelskåp med belysning samt stor duschhörna med avskiljande glasvägg.

I anslutning till hallen ligger ytterligare ett sovrum som är lite mindre och passar perfekt som barn-, arbets-, eller gästrum.

ÖVRE PLAN

Övre plan är generöst utformat och kan inredas som vardagsrum eller sovrum och präglas av högt i tak och generösa fönsterpartier med vidsträckt utsikt. Här finns även ett badrum, förvaringsmöjligheter i garderober samt en egen entré.

Badrummet på övre plan har helkaklade väggar i vitt med svart bård. Inredningen består av vägghängd wc, handfat, spegelskåp samt dusch med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 7 510 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,4%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 663 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 518 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 36.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 8, hiss finns. Våningsplan 8 och 9.

Byggår: 1961.

Storlek: 5 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea ca 120 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Information Förening

Förening: (använd ej) Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr.23. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 378 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 23 innehar tomträtten till fastigheterna Guldheden 65:8-14 med adress Doktor Forselius Gata 2-36. Föreningen är en av Göteborgs större bostadsrättsföreningar och har totalt 378 lägenheter varav 1 lägenhet upplåts med hyresrätt. Det finns även 1 bostadsrättslokal samt 1 hyresrättslokal.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gästlägenhet, barnvagnsrum, samlingslokal, hobbyrum och bastu. Föreningen har en tvättstuga per huskropp, med bokningssystem online. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. I samtliga hus finns även mindre tvättmaskiner för s k spontantvätt samt torkskåp. En dygnet-runt-tvättstuga finns på Doktor Forselius Gata 14 där det också finns en stor tvättmaskin som är avsedd för grovtvätt.

Föreningens ekonomi: Mycket stabil och välskött förening med låg belåning. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastighetspartner. Styrelsen beslutade vid budgetarbetet för räkenskapsåret 2019/2020 att årsavgiften ska höjas med 9,8 % från den 1 juli 2019. Skälet till den ovanligt stora höjningen är framförallt att kostnaden för tomträttsavgälden höjdes 2018. Om det inte inträffar något helt exceptionellt kommer föreningen efter 2019/2020 att återgå till mer ”normala” avgiftsjusteringar. Beslut om eventuella avgiftsförändringar tas alltid vid budgetarbetet under våren.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och utför ett löpande underhåll av fastigheterna.
I dagsläget pågår ett stort renoveringsprojekt där man är inne på det sista huset (Doktor Forselius gata 23-36) som beräknas vara klart oktober 2019. Renoveringsprojektet omfattar reparation av balkongerna, byte av balkongdörrar och rumsfönster, byte och tilläggsisolering av fasad- och gavelmaterial samt förstärkning och tilläggsisolering av taken. Vissa dräneringsarbeten kan även bli aktuella i samband med renoveringsprojektet och injustering samt rensning av ventilation utförs allt eftersom husen blir färdigrenoverade. Under hösten 2019 planerar man att utföra en ny energideklaration. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.
Utförda renoveringar:
2001-2003 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och det utfördes även badrumsrenovering
2002-2003 tvätt och målning av fasad
2006-2008 målades entréer och hissar byggdes om.
2011/2012 kontrollerades och tätades yttertak.
2012 kompletterades undercentral till fjärrövervakning och översyn av tappvatten och värmesystem genomfördes. Samma år revs värmeaggregat och installationer i källare och radonmätning utfördes.
2013 reparerades avlopp i källare och mark samt golv i loftgångar. Samma år kompletterades hissar med nya styrskenor samt automatiskt smörjsystem, radonhalt i källarlokal åtgärdades och källarväggar dränerades och fuktisolerades.
2014 utfördes arbete med att lägga ett material som motverkar halka i loftgångar och entrédörrarna sågs över.
2015 rustades vissa tvättstugor upp med ny utrustning, läckage i några gavelväggar reparerades, nya vindsfläktar installerades och det stora renoveringsprojektet påbörjades. Samma år gjordes en omdragning av elkablar.
2015/2016 utfördes OVK samt brandskyddskontroller i samtliga lägenheter och lokaler.
2016 installerades fibernät i fastigheten.
2016-2017 utfördes renoveringsprojekt på hus A (2-6) och hus B (8-12).
2017-2018 utfördes renoveringsprojekt på hus C (14-18). Det genomfördes också brandskyddskontroller av föreningens fastigheter och lokaler samt att en gästlägenhet byggdes.
2018-2019 utfördes renoveringsprojekt på hus D (20-24).

Parkering: Föreningen förfogar över 165 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 350 kr/mån. I dagsläget är det ca 1 års kö till parkeringsplatserna. I föreningen finns även MC-platser som kan hyras till en kostnad om 175 kr/mån, låg omsättning. Föreningen har även 50 besöksparkeringar som man kan köpa parkeringstillstånd till (ingen fast plats), dessa kostar 250 kr/mån. På besöksparkeringen har Sunfleet en parkeringsplats. Det finns ett antal garage inom föreningens område som sköts av en separat garageförening.

TV och bredband: Tv via Comhem och fiberbredband 100/100 via Telenor ingår i avgiften.

Gårdsplats: Gemensamma gårdar med lekplatser.

Övrigt: Föreningen anordnar frivillig gemensam vårstädning samt andra aktiviteter för medlemmar.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.gbghus23.se

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Södra Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!