Arkitektritad exklusiv design

Poya Sondosi
ansvarig mäklare

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Dalenvägen 22

Kullavik

Kortfakta

Pris/Bud:
10 500 000 kr
Högsta bud:
9 650 000 kr
Se budhistorik
Rum:
7 rum
Boarea:
ca 250 kvm
Biarea:
ca 5 kvm
Byggår:
1964 (2005)
Tomt:
ca 1 645 kvm
Adress:
Dalenvägen 22,
429 30 Kullavik

Beskrivning

Ett sällsynt högkvalitativt hem med idylliskt läge utan insyn högst upp på attraktiva Dalenvägen. Under 2005 genomgick huset en totalrenovering, vilket resulterade i den moderna tappning det har idag. Villan som karaktäriseras av ljus och rymd, erbjuder stora sällskapsytor med generösa fönsterpartier i alla väderstreck så att rummen fullständigt badar i ljus.

Ni välkomnas in i en öppen planlösning där matplatsen och köket möts med viss avskärmning i form av en köksö. Detta skapar en naturlig plats att samla den stora familjen på. När temperaturen stiger når ni enkelt hemmets altan direkt från köket. I anslutning till matsalen finner ni den generöst tilltagna sällskapsytan där eldstaden mitt i rummet ger en rustik känsla till det annars moderna hemmet. Sällskapsrummet har stora fönsterpartier samt glasdörrar som ansluter vardagsrummet med altanen. Från vardagsrummet når ni även den uppvärmda poolen som kan användas året runt. I vinkelbyggnaden, som är avsedd för de yngre i familjen, finner ni ett av entréplanets badrum som även har bastu, ett allrum, tre sovrum, ett tvättrum samt två förråd. Övervåningen ger föräldrarna en frizon att koppla av på med eget avskilt sovrum, balkong, kontor, badrum med spakänsla och varsin walk in closet.

Här bor ni i en modern och exklusiv villa med genomtänka bekvämligheter som bland annat centraldammsugare och golvvärme i hela huset. På Dalenvägen 22 finner ni inte bara ett hus, här finner ni ett hem för hela familjen.

Välkomna på visning, och välkomna hem!

Entréplan:
Du välkomnas in i ett modernt boende med generösa fönsterpartier som gör att entréplanet fullständigt badar i ljus. Här finns ett kök i neutral färgskala som har en perfekt balans mellan öppen planlösning och bekväm avskärmning. I anslutning till köket har ni en matplats som rymmer ett större matbord med plats för minst åtta personer. Från köket når ni även hemmets altan där middagar med fördel avnjuts under sommarhalvåret. Stort vardagsrum med flertalet utgångar till hemmets uteplats och trädgård. De stora fönsterpartierna i tre väderstreck skapar en känsla av rymd och luftighet. Mitt i vardagsrummet finner ni hemmets rustika eldstad som ger en klassisk känsla i ett annars modernt hem. I anslutning till köket finner ni den tillbyggnad som är avsedd för ungdomarna i familjen, som med den egna ingången samt eget vardagsrum blir en naturlig samlingspunkt för barnen. Här finner ni tre stora sovrum, badrum med bastu, tvättrum och två förråd. Från hallen når ni även ett mindre badrum.

Övre plan:
Ta spiraltrappan upp till övervåningen där ni via en hängbro med glasade sidor leds till en kontorsyta med en imponerade glasvägg och fransk balkong. Härifrån har ni vacker utsikt mot grönskan utanför. På andra sidan bron finns master bedroom med sina två tillhörande klädkammare och en härlig balkong med utsikt över trädgården och poolområdet. Här finns även ett större badrum med alla förnödenheter och bubbelpool.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 10 500 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 561 000 kr varav byggnadsvärde 3 078 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 65 300 kr/år. Fördelas enligt följande: försäkring 8 500 kr, vatten/avlopp 7 000 kr, renhållning 4 800 kr och hushållsel 45 000 kr.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Officialnyttjanderätt Tele, 13-IM2-50/1090.1.

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Kyvik GA:16.

Planbestämmelser: Detaljplan (1994-04-14) Byggnadsplan (1966-10-19).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Spårhaga 2:101.

Typ: Friliggande villa. 2 plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1964 (2005).

Senaste renovering/ombyggnad: 2005.

Storlek: Boarea ca 250 m², biarea ca 5 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Betong. Stomme: Lättbetong. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel, puts samt lättbetong. . Takbeklädnad: Betongpannor . Fönster: Isolerglas 2-glas.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 103 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-09-02. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Fiber, Telia.
Internet: Fiber, Telia.

Uteplats: Rymlig altan om ca 75 kvadratmeter med soldäck samt pool.
Balkong från master bedroom med härlig utsikt över tomten och poolområdet.

Tomt: Tomtarea 1 645 m².

Planritning

Counter