Såld

Gaveltrea med generös balkong i vinkel med fantastiskt läge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ostindiefararen 21

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 205 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 82 kvm
Våning:
7/9, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Ostindiefararen 21,
417 65 Göteborg

Beskrivning

I attraktiva Västra Eriksberg, nere vid Eriksbergsdockan, och högt upp i huset ligger denna ljusa gaveltrea med stor inglasad balkong i vinkel som vetter mot söder och väster. Balkongen har ett fantastiskt läge som bjuder på många soltimmar och fin utsikt mot Eriksbergsdockan och hamninloppet. Lägenheten präglas av ljusa och klassiska materialval samt hög komfort. Trivsamma sällskapsytor, välplanerat kök, två stora sovrum, bra förvaring samt badrum med tvättavdelning.

HSB Brf Ängön är en populär förening med flera gemensamhetslokaler, övernattningslägenheter, bastu samt en stor uppvärmd utomhuspool med soldäck.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Lägenhetens 82 kvm disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober och ett städskåp. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Trivsamma sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning med generösa fönsterpartier i två väderstreck och utgång till en inglasad gavelbalkong som vetter mot söder och väster. Balkongen bjuder på många soltimmar och har ett fantastiskt läge med utsikt över Eriksbergsdockan och hamninloppet.

Välplanerad köksdel med stor köksö som avgränsar mot vardagsrumsdelen. Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i mörkgrå laminat och grått kakel. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. I anslutning till köket ryms en matplats för större sällskap invid ett generöst fönsterparti.

Lägenheten har två stora sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Båda sovrummen har förvaringsmöjligheter i garderober och fönster som ger fint ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitt liggande kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas. Här finns även en tvättavdelning som har tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta ovan samt överskåp. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 205 kr/mån. I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer att obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 192 kr/mån. Vatten- och elförbrukning debiteras kvartalsvis efter mätning. Avgiften är uppdelad i en kapitaldel och en driftdel som är 1450kr respektive 1755kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,56218%. Andelstal av årsavgift är 1,97520 (kapitaldel) respektive 1,23932 (driftdel).

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 700 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, vatten/avlopp 350 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Vatten- och elförbrukning debiteras kvartalsvis av föreningen efter mätning. Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 271/1603.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 9, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 82 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har avtal med Telia för Triple Play innefattande bredband om 100/100 MB via fiber in till samtliga lägenheter. Ett basutbud av TV-kanaler samt TV-box ingår i detta abonnemang. Denna tjänst ingår i månadsavgiften. Vill man ha ytterligare kanalpaket, fast telefoni eller utöka sin bredbandsuppkoppling så behöver man på egen hand kontakta Telia och teckna abonnemang.

Uteplats: Stor inglasad gavelbalkong som vetter mot söder och väster.

Bilplats: öreningen förfogar över 29 garageplatser som är belägna i garaget under huset. Kostnad ca 1000 kr/månad (1100 kr/mån med förråd). I dagsläget är det lång kö, ca 6 år (2019-06-18).

Bättre möjlighet till parkeringsplats finns i områdets bergsgarage. Garaget ägs av samfälligheten Eriksbergs Garagesamfällighet (EGS), vilket Ängön är delägare i. Apcoa administrerar dessa platser, 08-55630670. Kostnad för att hyra en plats är ca 1000 kr/månad. I dagsläget är det ca tre personer i kö (2019-06-18).

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 105 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, gemensam tvättstuga, föreningslokal, två gästlägenheter, bastu samt uppvärmd utomhuspool på gården. Samtliga gemensamma utrymmen bokas digitalt via föreningens bokningsportal.

Föreningen har en gemensam uppvärmd pool och gårdshus med bastu som ligger vid den lugna och gröna innergården. Poolen är tillgänglig från maj till september.

Båtplatser:
I Eriksbergsdockan finns en småbåtshamn för ett 60-tal båtar, platserna administreras av GREFAB.

Information Förening

Förening: HSB Brf Ängön i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 103 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Ängön i Göteborg äger fastigheten Sannegården 63:1 med adress Ostindiefararen 19, 21, 29 & 31. Byggår för fastigheten är 2012-2013 och föreningen äger marken. Föreningen består av 103 moderna yteffektiva bostadsrättslägenheter om 1 rum till 5 rum samt 3 hyreslokaler. Hösten 2013 stod de två lamellhusen om nio våningar vardera färdiga för inflytt. Husen är miljöklassade och handikappsanpassade. Föreningen utmärker sig genom sin miljöcertifiering och höga levnadsstandard. Byggnadsprojektet har genomförts som totalentreprenad av HSB Produktion i Göteborg HB. Se gärna föreningens fina hemsida, www.brfangon.se.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, gemensam tvättstuga, föreningslokal, två gästlägenheter, bastu samt uppvärmd utomhuspool på gården. Samtliga gemensamma utrymmen bokas digitalt via föreningens bokningsportal.

Föreningen har en gemensam uppvärmd pool och gårdshus med bastu som ligger vid den lugna och gröna innergården. Poolen är tillgänglig från maj till september.

Båtplatser:
I Eriksbergsdockan finns en småbåtshamn för ett 60-tal båtar, platserna administreras av GREFAB.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en mycket god ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen tillämpade vid upplåtelsen differentierade insatser, vilket innebär att vissa bostadsrätter har löst ut kapitalandelen i föreningen och får därmed en exceptionellt låg avgift. Ungefär en tredjedel av lägenheterna har nyttjat denna möjlighet. Lägenheter med kapitalkostnad har fått en sänkt avgift på kapitaldelen eftersom föreningens räntekostnader har sänkts. Föreningen har beslutat att höja driftdelen med 10% den 1 juli 2019.
I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer att obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 192 kr/mån. Vatten- och elförbrukning debiteras kvartalsvis efter mätning.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och det finns inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren.
2012 byggdes huset som har miljöklass silver.
2014-2015 utfördes 2-årsbesiktning av fastigheterna.
2015 installerades heltäckande brytskydd på samtliga låsta dörrar i källarplan.
2016 utfördes OVK.
2017 utfördes ny stålkonstruktion till poolen samt byte av fasadbelysning.

Parkering: Föreningen förfogar över 29 garageplatser som är belägna i garaget under huset. Kostnad ca 1000 kr/månad (1100 kr/mån med förråd). I dagsläget är det lång kö, ca 6 år (2019-06-18).

Bättre möjlighet till parkeringsplats finns i områdets bergsgarage. Garaget ägs av samfälligheten Eriksbergs Garagesamfällighet (EGS), vilket Ängön är delägare i. Apcoa administrerar dessa platser, 08-55630670. Kostnad för att hyra en plats är ca 1000 kr/månad. I dagsläget är det ca tre personer i kö (2019-06-18).

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning