Såld

Villa i souterräng med högt fritt söderläge samt stor altan & takterrass

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Carolina Lindén
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Lerum

Med Lundin Lerum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Häcksjöbäcksvägen 4

Lerum Aspenäs

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 91 kvm
Biarea:
ca 26 kvm
Byggår:
1964
Tomt:
ca 1 123 kvm
Adress:
Norra Häcksjöbäcksvägen 4,
443 32 Lerum

Beskrivning

Uppe på en höjd med ostört läge ligger denna fina souterrängvilla som omges av natursköna omgivningar. Huset har generösa sociala ytor på övre plan med vardagsrum, matplats och kök medan de mer privata delarna är belägna på souterrängplanet. Övre plan präglas av en ljus och luftig atmosfär med fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och hög takhöjd upp i nock. Genomgående vita väggar med synliga träbalkar ger en rustik karaktär i kombination med mörkt trägolv och en hög mysfaktor skapas via en gedigen braskamin. Stort och härligt kök som passar perfekt för den matlagningsintresserade. Från över plan nås även husets stora insynsskyddade altan i perfekt söderläge som sträcker sig runt huset samt en takterrass med underbart högt och fritt läge. Souterrängplanet erbjuder två sovrum, badrum, tvättstuga samt förrådsutrymmen.

Här bor ni bekvämt i ett barnvänligt område med ett lantligt läge och närhet till centrala Lerum. Natursköna omgivningar samt fina badsjöar i Aspen och Häcksjön. I Lerum finns flera förskolor samt grundskola upp till gymnasium. Goda kommunikationen med buss och tåg samt bra pendelavstånd till Göteborg.

Husets disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN/SOUTERRÄNGPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för avhängning som sen övergår i en stor möblerbar hall. Golvet kläs av praktiskt ljusgrått klinkergolv, väggarna är målade i vitt och i taket sitter infällda spotlights. På entréplan ligger lägenhetens två sovrum belägna tillsammans med ett badrum, tvättstuga och förrådsutrymmen.

Husets största sovrum kan inredas med dubbelsäng och har goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas. Trägolv i valnöt, ljusgrå tapet och infällda spotlights i taket. Ett litet fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna och här finns förvaringsmöjligheter i garderober. Ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Även här finns ett litet fönster som bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum som renoverades 2014 med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, fin specialbyggd handfatskommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna med avskiljande glasvägg. I taket sitter infällda spotlights.

Tvättstugan har mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar med mörkgrå bård. Här finns wc, handfat, arbetsbänk samt tvättmaskin och torktumlare. Ett fönster bidrar med dagsljus.

ÖVRE PLAN

En trappa upp ligger husets sociala ytor som präglas av en ljus och luftig atmosfär med fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och hög takhöjd upp i nock. Vitmålade väggar med synliga träbalkar ger en rustik karaktär i kombination med mörkt trägolv. Allrummet är generöst utformat och kan inredas med en vardagsrumsdel och en matsalsdel. Matsalsdelen rymmer ett matbord för stora middagssällskap och har en vacker tapet med björkstammar som ger en fin inramning. Generöst fönsterparti som sträcker sig längs nästan hela väggen och utgång till en ljuvlig takterrass med fin utsikt över hustak och trädtoppar.

Vardagsrumsdelen har plats för en stor soffgrupp och präglas av en vacker gedigen braskamin som sprider både värme och hög mysfaktor. Fönster ut mot de grönskande omgivningarna.

Stort och härligt kök som passar perfekt för den matlagningsintresserade. Köket har vit köksinredning som kombineras med öppna hyllplan i rostfritt och mörkgråa arbetsytor. Här erbjuds ni riktigt bra förvaringsmöjligheter samt generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt dubbla kyl med frys. Även i köket återkommer de vitmålade väggar med synliga träbalkar, mörkt trägolv och tak upp i nock. Härligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck samt utgång till husets stora insynsskyddade altan som sträcker sig runt huset och följer bergets kant.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 724 000 kr varav byggnadsvärde 1 444 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 23 103 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 14 000 kr, vatten/avlopp 5 064 kr, renhållning 2 089 kr, sotning 450 kr och samfällighet 1 500 kr.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Lerum Aspenäs GA:17.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1985-01-11).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Aspenäs 2:550.

Typ: Friliggande villa. 1 plan i souterräng.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1964.

Senaste renovering/ombyggnad: 2011 underhåll och tilläggsisolering av tak samt installation av luft/luftpump
2012 tilläggsisolering och fasadbyte samt byte av fönster
2013 nybyggnation av takterrass samt ombyggnation av altan
2014 Renovering av badrum
2018 Golvklinkers på entréplan, värmegolv i hall, målning tak, nyreglade väggar, ny innetrappa, fönsterbrädor i marmor. Takspottar entréplan, marbodalgarderob i gästrum, garderob med sjutdörrar sovrum.
2019 Ny utetrappa, staket och balkongräcke.
2019 Nya innerdörrar, luftvärmepump, vattenutkastare från tvättstuga samt nya lister.

Storlek: Boarea ca 91 m², biarea ca 26 m². Areauppgifter enligt mätning. 4 rum, varav 2 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Lackad plåt. Fönster: 3-glasfönster.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el och luftvärmepump.
Nätbolag: Lerums Energi.
Elleverantör: Din El. Elförbrukning: 10 400kWh/år.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 49 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-11-14. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Fiber.
Internet: Fiber finns installerat.

Uteplats: Stor altan och balkong.

Tomt: Naturtomt med berg i dagen som omringas av buskar och träd.

-Lerum

Friluftsliv, storstadsliv och vackra omgivningar


Välkommen till Lerum, ett mycket trivsamt område och en kommun med ett stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar. Lerum ligger på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg. Det gynnsamma och rofyllda läget vid sjön Aspen är en attraktiv boplats. Lerums kommun består av Lerums centrum och flera mindre områden såsom Hulan, Öxeryd, Stenkullen och Aspenäs. Olstorp, Gråbo och Floda är samhällen som också hör till kommunen. Lerum är en mycket uppskattad boendemiljö för barnfamiljer och här finns många förskolor och grundskolor samt ett gymnasium. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bland annat handboll, fotboll, innebandy och ishockey. Kulturskolan har ett brett program för alla åldrar. I Lerums centrum finns ett stort utbud av butiker och matställen. Flera mindre torg med butiker och stormarknader finns också här.

Sjön Aspen är en stor tillgång i området och utmed sjön ligger fina badplatser och promenadstråk. Längs med Säveån i centrala Lerum finns trädgårdsprojektet Växtrum med flera gröna rum. Växtrum är en del i Lerums vision om att bli Sveriges ledande miljökommun. Nääs Slott och Nääs Fabriker är vackra, historiska platser. Runt om i Lerums kommun finns flera mindre badsjöar. Här finns även gott om lummiga skogar med vandringsleder, motionsspår, ridvägar och grönskande miljöer att njuta av året runt.

I Lerum lever du med närhet till både härlig natur och det moderna storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter