Såld

Högt och fritt läge med fina utsikter

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Samuel Norbergsgatan 4

3:a Mölndal Kvarnbyn

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 292 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
2015-2016
Adress:
Samuel Norbergsgatan 4,
431 34 Mölndal

Beskrivning

I Populära Kvarnbyn erbjuds ni en modernt planerad lägenhet med ljusa materialval och balkong i soligt västerläge. Då detta var den första nyproduktionen i området följer fördelar som en stabil bostadsrättsförening med god ekonomi samt att ni garanteras en garageplats per hushåll. Det som framför allt gör lägenheten till ett förstahandsval är dock det slående läget i Kvarnbyn. Här bor man både insynsskyddat och med ett högt läge som erbjuder fantastiskt grönskande utsikter. Med gångavstånd till restaurang, café, affär samt skolor och förskolor så är detta hem perfekt för er som vill bo både smidigt och högklassigt. Mölndals Galleria invigdes hösten 2018 och med kommunikationer via både pendeltåg, spårvagn och buss bor du med bekväma avstånd både till stan samt till salta och söta bad. Välkommen!

Lägenhetens 78 kvm disponeras enligt följande:

Innanför entrén möts ni av en inbjudande hall som erbjuder både avhängning och förvaring i stor skjutdörrsgarderob med kvalitativt Elfa-system. Hallen rymmer även en dekorativ hallmöbel. Genomgående för bostaden är väggar målade i vitt samt vacker 3-stavs parkett i vitvaxad ek, vilket ger en god bas att inreda utefter.

Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats är vardagsrummet och köket, vilka samspelar i en öppen och social planlösning. Ytan är enkel att möblera med både soffgrupp och matplats. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus. Från rummet når ni den väl tilltagna balkongen med halvinglasning och smidesräcke av galvat stål. Sydvästläget bjuder på soltimmar från förmiddag till kväll och tack vare halvinglasningen kan ni även nyttja balkongen vid svalkande sommarregn.

Det stilrena Marbodalköket i vitt utförande är fullt maskinellt utrustat med gedigen maskinpark. Här finns induktionshäll (Husqvarna), integrerad ugn och micro (Husqvarna), integrerad diskmaskin (Elextrolux), köksfläkt i rostfritt (Franke) samt både kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna). Bänkskivan utgörs av en vackert polerad kvartskomposit, vilken ger en fin karaktär åt köket. Matplatsen rymmer med enkelhet sex till åtta personer. Bjud familj och vänner på en god middag med en prunkande utsikt!

Master bedroom ligger i rofyllt läge med fönster mot norr och ger plats åt en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns förvaring i tre garderober. Det andra och mindre sovrummet ligger alldeles intill. Det kan med fördel användas som barnrum eller som gästrum/arbetsrum, för den som önskar. Även här finns förvaring i ytterligare två garderober.

Det moderna badrummet är generöst i storlek och har helkaklade väggar i vitt och ett smakfullt klinkergolv i ljusgrått med värmeslingor. Duschhörna med väggar i glas och takdusch, wc, handfat med kommod, spegelskåp och handdukstork håller alla samma höga standard. Samtliga av märket Svedbergs. Badrummet har även en praktisk tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna. Ovanliggande arbetsyta och förvaring.

Till lägenheten hör ett förråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 292 kr/mån. I avgiften ingår värme, kallvatten och ett obligatoriskt tillägg om 200 kr som avser tv, bredband och IP-telefoni. Varmvattentillägg:
Denna post faktureras på samma avi som avgiften, men går under fliken driftkostnader och är inte inkluderad i månadsavgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,2312%. Andel av årsavgift är 1,2312%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 567 kr/mån. Fördelas enligt följande: vatten/avlopp 187 kr och hushållsel 380 kr.
Angiven driftskostnad för 3 personers hushåll (två vuxna, ett barn). Varmvatten (under fliken VA) baseras på förbrukning och faktureras med avgiften.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C1302/1302.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6, hiss finns.

Byggår: 2015-2016.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 78 m². Lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Bilplats: Garage finns med totalt 88 platser som tillhör brf Kvarnbyterrassen. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet. Garaget nås smidigt via hissen i huset.

Information Förening

Förening: Brf Kvarnbyterrassen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 82 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarnbyterrassen består av 82 bostadsrätter samt ett serviceboende med 9 lägenheter och en lokal. Föreningen äger fastigheten Mölndal Kvarnbyterrassen 1 som är bebyggd med två lamellhus och tre punkthus. Byggnadsprojektet genomfördes på totalentreprenad av Bonava och inflyttning skedde dec 2016 till sep 2017. Med ett högt läge i Mölndal erbjuder föreningen ett modernt boende med fantastiska utblickar över omgivningen. Närheten till Kvarnbyns genuina miljöer med sitt forsande vatten, Gamla Torgets service och närheten till kollektivtrafik.

Gemensamma utrymmen: Cykelförvaring finns i garagedelen och barnvagnsrum i entréplan. Varje lägenhet har egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Inga avgiftshöjningar är planerade för 2019/2020 (2019-07-30).

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är byggdes 2015-2016. Underhållsplan har upprättats under hösten 2017 tillsammans med teknisk förvaltning. Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Parkering: Under/bakom huset finns även ett 4-vånings garage innehållande 194 p-platser där Brf Kvarnbyterrassen har 88 platser. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet. Det kan eventuellt vara 1 mån väntetid, om platsen är upptagen. Garaget nås smidigt via hissen i huset.

TV och bredband: Digital-tv, bredband och IP-telefoni via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 200kr/månad.

Gårdsplats: På den övre terrassen finns trevliga grönområden med bänkar och sittplatser. Här finns även en mindre lekplats och lekytor för barn. Mitt på terrassen är också hisshuset placerat för att komma upp till de övre lägenheterna.

Vid Samuel Nordbergsgatan finns ytterligare grönområden samt en trevlig lekplats. Intill uppfarten vid garaget finns också att utegym att tillgå.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter