Såld

Högt och fritt läge med fina utsikter

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Samuel Norbergsgatan 4

3:a Mölndal Kvarnbyn

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 292 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
2015-2016
Adress:
Samuel Norbergsgatan 4,
431 34 Mölndal

Beskrivning

I Populära Kvarnbyn erbjuds ni en modernt planerad lägenhet med ljusa materialval och balkong i soligt västerläge. Då detta var den första nyproduktionen i området följer fördelar som en stabil bostadsrättsförening med god ekonomi samt att ni garanteras en garageplats per hushåll. Det som framför allt gör lägenheten till ett förstahandsval är dock det slående läget i Kvarnbyn. Här bor man både insynsskyddat och med ett högt läge som erbjuder fantastiskt grönskande utsikter. Med gångavstånd till restaurang, café, affär samt skolor och förskolor så är detta hem perfekt för er som vill bo både smidigt och högklassigt. Mölndals Galleria invigdes hösten 2018 och med kommunikationer via både pendeltåg, spårvagn och buss bor du med bekväma avstånd både till stan samt till salta och söta bad. Välkommen!

Lägenhetens 78 kvm disponeras enligt följande:

Innanför entrén möts ni av en inbjudande hall som erbjuder både avhängning och förvaring i stor skjutdörrsgarderob med kvalitativt Elfa-system. Hallen rymmer även en dekorativ hallmöbel. Genomgående för bostaden är väggar målade i vitt samt vacker 3-stavs parkett i vitvaxad ek, vilket ger en god bas att inreda utefter.

Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats är vardagsrummet och köket, vilka samspelar i en öppen och social planlösning. Ytan är enkel att möblera med både soffgrupp och matplats. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus. Från rummet når ni den väl tilltagna balkongen med halvinglasning och smidesräcke av galvat stål. Sydvästläget bjuder på soltimmar från förmiddag till kväll och tack vare halvinglasningen kan ni även nyttja balkongen vid svalkande sommarregn.

Det stilrena Marbodalköket i vitt utförande är fullt maskinellt utrustat med gedigen maskinpark. Här finns induktionshäll (Husqvarna), integrerad ugn och micro (Husqvarna), integrerad diskmaskin (Elextrolux), köksfläkt i rostfritt (Franke) samt både kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna). Bänkskivan utgörs av en vackert polerad kvartskomposit, vilken ger en fin karaktär åt köket. Matplatsen rymmer med enkelhet sex till åtta personer. Bjud familj och vänner på en god middag med en prunkande utsikt!

Master bedroom ligger i rofyllt läge med fönster mot norr och ger plats åt en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns förvaring i tre garderober. Det andra och mindre sovrummet ligger alldeles intill. Det kan med fördel användas som barnrum eller som gästrum/arbetsrum, för den som önskar. Även här finns förvaring i ytterligare två garderober.

Det moderna badrummet är generöst i storlek och har helkaklade väggar i vitt och ett smakfullt klinkergolv i ljusgrått med värmeslingor. Duschhörna med väggar i glas och takdusch, wc, handfat med kommod, spegelskåp och handdukstork håller alla samma höga standard. Samtliga av märket Svedbergs. Badrummet har även en praktisk tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna. Ovanliggande arbetsyta och förvaring.

Till lägenheten hör ett förråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 292 kr/mån. I avgiften ingår värme, kallvatten och ett obligatoriskt tillägg om 200 kr som avser tv, bredband och IP-telefoni. Varmvattentillägg:
Denna post faktureras på samma avi som avgiften, men går under fliken driftkostnader och är inte inkluderad i månadsavgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,2312%. Andel av årsavgift är 1,2312%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 567 kr/mån fördelat enligt följande:
Vatten/avlopp 187 kr/mån, och hushållsel 380 kr/mån.
Angiven driftskostnad för 3 personers hushåll (två vuxna, ett barn). Varmvatten (under fliken VA) baseras på förbrukning och faktureras med avgiften.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C1302/1302.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6, hiss finns.

Byggår: 2015-2016.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 78 m². Lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Bilplats: Garage finns med totalt 88 platser som tillhör brf Kvarnbyterrassen. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet. Garaget nås smidigt via hissen i huset.

Information Förening

Förening: Brf Kvarnbyterrassen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 82 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarnbyterrassen består av 82 bostadsrätter samt ett serviceboende med 9 lägenheter och en lokal. Föreningen äger fastigheten Mölndal Kvarnbyterrassen 1 som är bebyggd med två lamellhus och tre punkthus. Byggnadsprojektet genomfördes på totalentreprenad av Bonava och inflyttning skedde dec 2016 till sep 2017. Med ett högt läge i Mölndal erbjuder föreningen ett modernt boende med fantastiska utblickar över omgivningen. Närheten till Kvarnbyns genuina miljöer med sitt forsande vatten, Gamla Torgets service och närheten till kollektivtrafik.

Gemensamma utrymmen: Cykelförvaring finns i garagedelen och barnvagnsrum i entréplan. Varje lägenhet har egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Inga avgiftshöjningar är planerade för 2019/2020 (2019-07-30).

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är byggdes 2015-2016. Underhållsplan har upprättats under hösten 2017 tillsammans med teknisk förvaltning. Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Parkering: Under/bakom huset finns även ett 4-vånings garage innehållande 194 p-platser där Brf Kvarnbyterrassen har 88 platser. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet. Det kan eventuellt vara 1 mån väntetid, om platsen är upptagen. Garaget nås smidigt via hissen i huset.

TV och bredband: Digital-tv, bredband och IP-telefoni via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 200kr/månad.

Gårdsplats: På den övre terrassen finns trevliga grönområden med bänkar och sittplatser. Här finns även en mindre lekplats och lekytor för barn. Mitt på terrassen är också hisshuset placerat för att komma upp till de övre lägenheterna. Takterrassen ägs och underhålls av bostadsrättsföreningen.

Vid Samuel Nordbergsgatan finns ytterligare grönområden samt en trevlig lekplats. Intill uppfarten vid garaget finns också att utegym att tillgå.

Mölndal Kvarnbyn

Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Planritning