Trevligt boende med stor balkong mot grönska

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Klåva Gårdsväg 7B

3:a Hovås

Kortfakta

Pris/Bud:
3 795 000 kr
Avgift:
3 977 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 81 kvm
Våning:
2/2, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Klåva Gårdsväg 7B,
436 50 Hovås
Hovås Golfklubb
Hovås Golfklubb
Hovås Kallbad
Hovås Kallbad

Beskrivning

I det grönskande området Hovås finns nu en relativt nyproducerad trea högst upp i huset att förvärva. Bostaden stod klar 2017 och har genomgående stilrena och ljusa ytskikt. Ni erbjuds ett generöst tilltaget vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag, från denna del når ni även den härliga balkongen beläget mot grönska. Vitt kök med goda förvaringsmöjligheter och plats för ett större matbord, två väldisponerade sovrum och ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning som underlättar vardagssysslorna. En bostad att trivas i!

Under hundra år har Hovås utvecklats från att ha varit en fashionabel badort vid Säröbanan till ett av Göteborgs mest charmfulla och attraktiva områden för helårsboende. Askimsvikens vita segel, de lugna badvikarna och de vackra sekelskiftesvillorna som ligger exklusivt inbäddade i de gröna omgivningarna kring den klassiska golfbanan skapar ett oemotståndlig lugn för själen. Samtidigt finns storstadens puls bekvämt lättåtkomlig på bara ett stenkasts avstånd. Hovås har allt och lite till för den som söker historisk skärgårdsromantik för den moderna människan.

Bostadens 81 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hjärtligt välkomna att kliva in i denna ljusa och inbjudande hall. Skjutdörrsgarderober i spegel hjälper till med förvaringen av kläder och skor. För er som önskar ytterligare förvaring så är den inre hallen möblerbar. Samtliga väggar i bostaden är målade i vitt och innanför ytterdörren har ni praktiskt klinker i grått som sedan övergår i fin ljus ekparkett.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Stort fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp tillsammans med balkongdörren. I vardagsrummet finner ni olika möbleringslaternativ som inkluderar en soffa, bord och tv-möbel. För er som önskar matbord i vardagsrummet går det också bra. Från denna del av bostaden finner ni den härliga balkongen beläget mot grönskande omgivning. Balkongen är generös tilltagen rymmer för loungegrupp eller matbord och stolar. Inglasningen gör att man använda balkongen under hela året.

Köket är väl tilltaget och ger god förvaring för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i vitt med köksluckor i spegel tillsammans med vitt kakel på vägg, mörk bänkskiva och rostfria handtag. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro i bra arbetshöjd samt en fullstor kyl och frys i rostfritt utförande. I köket finns det även plats för ett större matbord intill fönsterpartiet.

Bostaden erbjuder två bra sovrum. Det ena är beläget i anslutning till vardagsrummet och ger plats för en mindre dubbelsäng, skrivbord och någon garderob om så önskas. Sovrum nummer två är aningen större och ni finner det i anslutning till hallen. Rummet ger plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler och gott om förvaringsmöjligheter för kläder och skor via inbyggda skjutdörrsgarderober.

Det helkaklade badrummet har stilrena materialval med vitt kakel på vägg och mörkgrått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i rökt glas samt en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 795 000 kr

Avgift: 3 977 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,04%. Andel av årsavgift är 0,0385%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG HOVÅS 1:273.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 81 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Bergvärmepump.

Ventilation: FTX.

TV- och internetanslutning: Internet: Telia fiber ingår ej i avgift.

Bilplats: Parkering 450:-/ mån
Carport 750:-/mån.

Information Förening

Förening: Brf Herrgårdsvägen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 31 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Herrgårdsvagnen består av totalt 31 bostadsrätter, 18 lägenheter ligger i ett trevåningshus med hiss, fyra lägenheter i ett tvåplans fyrbohus samt nio radhus i två plan.
Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 710 m², varav 2 710 m² utgör lägenhetsyta.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Klåva Gårdsväg samfällighet. Föreningens andel är 60 procent. Samfälligheten förvaltar Klåva Gårdsväg.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Cykelförråd vid parkeringen och cykelställ på gården samt på vinden i uppgången.

Föreningens ekonomi: Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Nyproducerat 2017 så inga kommande renoveringar de närmaste åren.

Parkering: Parkeringsplats eller carport utanför den kringbyggda gården finns satt hyra.

Hovås

Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Nya Hovås är en ny liten stadsdel i området, där visionen är att skapa en småskalig blandstad i världsklass. När området är färdigställt beräknas det finnas ca 1300 bostäder, 20-30 butiker samt 600 nya arbetsplatser. I området finner vi Spektrumhuset som håller på att utvecklas till en 5000 kvadratmeter stor kunskapsgalleria som erbjuder en mix av aktiviteter, butiker och mötesplatser. På bottenplan finns Small Shops och en restaurang med bowlinghall i källaren. På plan ett finns ett kunskapstorg för kulturverksamheter och i de övre planen färdigställs nu en grundskola för årskurs 4-9 där skolgården ligger på taket.

Både Origohuset och Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, frisörer, träningsställen och apotek. Högsbo 421 och Frölunda Torg ligger också på nära avstånd.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor att välja på. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning öppen för allmänheten.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning