Såld

Rofyllt frontläge intill havet

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Kungsbacka

Med Lundin Kungsbacka får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Gåsekilsvägen 1

Onsala Draget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
ca 200 kvm
Byggår:
1996
Tomtarea:
ca 1 251 kvm
Adress:
Södra Gåsekilsvägen 1,
439 94 Onsala

Beskrivning

Med ett sällsynt vackert utsiktsläge frontar detta hem precis intill strandkanten. Här har man ostörd havsutsikt från de flesta av husets många rum. Med egen båtplats intill samt dubbelgarage är det enkelt att ta tillvara på alla fördelar som finns med att bo i Gottskärs maritima miljö. Bostaden uppfördes 1996 och byggdes senare ut 2005 med en spännande och samtidigt funktionell planlösning som resultat. Här finns fyra bra sovrum samt ytterligare rum för arbetsplatsen samt bibliotek/naturskådning. Köket ligger öppet mot matplatsen med skjutdörrar ut mot altanen och havet. Vardagsrummet har ett imponerande fönsterparti ut mot havet och takhöjden här ger en otrolig känsla av rymd och naturnärvaro. Uteplatser finns både på husets fram och baksida. Onsalafjordens skärgård bjuder på badöar och ett rikt båtliv. Segelsällskapet Kaparen anordnar segelskola för både barn och vuxna och har även uppskattade regattor. Det finns även tennisbana, naturreservat och träningsanläggning nära liksom flera golfbanor. Här bor man nära både förskolor, skolor och kommunikationer. Gottskärs hamn nås på 10 minuters gångväg och här finns restaurang, konditori och surfcenter. Ett tryggt och mysigt samhälle där man verkligen trivs. Besiktning är utförd, vänligen maila mäklaren för att erhålla protokollet. Varmt välkomna att uppleva en bostad utöver det vanliga!

Hallen möter oss med en imponerande takhöjd och rymd. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och praktiskt nog även en rejäl klädkammare som förenklar ordningen i hallen. Klinkergolv.

Vi fortsätter in mot kök, matplats och vardagsrum. På golvet ligger en lackad parkett i ask. Köket är uppbyggt med diskbänk framför fönsterpartiet in mot trädgården och arbetsköket/spisen utblickande över matplatsen/vardagsrummet. Köket är från 2006 men vissa vitvaror (Miele) är nyare. Bänkskivan i natursten är ett trevligt inslag i rummet.

Matbordet har sin naturliga plats framför det öppningsbara fönsterpartiet med utsikt över havet och nejden. Här följer man verkligen naturens skiftningar från första parkett. Den öppna spisen bevarades från ursprungshuset när man byggde nytt 1996, och dess placering intill matplatsen höjer trivselkänslan ytterligare runt matbordet.

Vardagsrummet bjuder på en hänförande havsvy och härliga ytor i rummet. Lättmöblerat och ljust och en naturlig plats både för umgänge och för stunder framför tv:n.

Sovrum 1 och 2 ligger intill varandra och nås från hallen. Båda är av generös storlek och har vinklar i taket vilket ger en ombonad känsla i rummen.

Sovrum 3 nås från vardagsrummet och här får man plats med dubbelsäng om man önskar.

Huvudsovrummet ligger på motsatt sida av huset och denna delen av huset har vattenburen golvvärme och nås från köket. Först möts man av en rundad putsad vägg vilket ger karaktär och känsla till rummen. Den första avdelningen används idag som bibliotek och härifrån kan man skåda fågel- och naturlivet. Den andra avdelningen används idag som arbetsplats och här utblickar man över baksidans trädgård. Här finns gott om klädförvaring bakom garderobernas skjutdörrar. En liten trappa upp ligger vårt master bedroom med insynsskyddat läge och en utsikt att förundras över. Perfekt storlek - rymligt samtidigt som den ombonade mysiga känslan finns kvar.

Badrummet är helkaklat i lugna beiga toner och här finns både bubbelbadkar samt dusch. Toalett, handfat samt fönster.

Ytterligare toalett finns i anslutning till entrén. Plats finns för dusch även här men renovering erfordras för detta.

Tvättstugan/pannrummet ligger i anslutning till köket och den fungerar även som groventré.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 6 676 000 kr varav byggnadsvärde 3 454 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 62 478 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 48 890 kr/år, försäkring 4 500 kr/år, vatten/avlopp 7 634 kr/år, sotning 404 kr/år, och övrigt 1 050 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen samt uppvärmningskostnaden för garaget. I posten VA ingår även sophämtning. Posten övrigt avser samfälligheten där båtplatsen ingår.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Väg,Strand, 13-ONS-1776.1.
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Skällared GA:2.
Planbestämmelser: Byggnadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bratterås 1:113.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1996. Tillbyggt 2005.

Senaste renovering/ombyggnad: 2005.

Storlek: Boarea ca 200 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Fasad: Träpanel i sibirisk lärk. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Elpanna. Vattenburet system. Radiatorer, golvvärme.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 173 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-10-03.

TV- och internetanslutning: Internet: Telia öppen fiber.

Uteplats: Uteplatser finns både på husets fram och baksida. På framsidan har man utblick över havet från första parkett. Altandäck i sydafrikansk Cumaro. Utegrill.
På baksidan av huset ligger en skyddad uteplats i västerläge där man kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Trädäck även här.

Tomt: Vacker naturtomt med gräsmatta, fruktträd, buskar och planteringar.

Planritning