Såld

55+ boende med underbar uteplats i söder

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Änghagen 8

2:a Kullavik

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 801 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 67 kvm
Våning:
1/1, ej hiss
Byggår:
2010
Adress:
Änghagen 8,
349 32 Kullavik
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Här finns en underbar och idyllisk 2:a med privat uteplats, garage, stort förråd i anslutning till lägenheten och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum till salu. Detta är ett hem mitt i ett stillsamt och lugnt område med villakänsla. Rymligt kök med matplats bredvid utgång ut mot den egna uteplatsen och den lummiga baksidan. Fina ytskikt, högt tillgänglighetsfokus med låga socklar, ergonomisk arbetshöjd på ugn samt uttag och komfortabel golvvärme. Ljust och härligt vardagsrum tack vare ett enormt fönsterparti i hörnet. Utgång till den insynsskyddade uteplatsen i rakt söderläge hittar man här. Från hallen/vardagsrummet når man det rymliga sovrummet med utgång till en mindre uteplats. Här finns även en klädkammare. Helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och torkskåp. Larm finns installerat och kan överlåtas. Boendet är beläget i en förening för 55+ och en av de boende behöver uppfylla ålderskravet. Bekymmerslöst och praktisk. Perfekt om man önskar att ha villakänslan men suktar efter ett enklare liv där fasadmålning och takbyten inte hör till vardagen.

Till lägenheten hör ett stort garage som ligger precis invid huset och framför denna så finns det plats för parkering för ytterligare en bil. I samma huskropp som garaget finns dessutom ett större förråd som är vinterisolerat och rymmer mycket.

Läget är perfekt för dig som uppskattar närheten till havet och naturen och vill ha lugnet där hemma. Behagligt avstånd till bad, båtliv och kommunikationer. Ett boende för dig som vill bo nära naturen och samtidigt enkelt kunna ta dig in till centrala stan.

Bostadens 67 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna att kliva in i denna mysiga bostad med villakänsla. I hallen finner ni plats för ytterkläder och skor. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet finner man först ett praktiskt klinkergolv som övergår till en fin ekparkett som följer med in i bostaden. Härlig golvvärme förhöjer komforten i husets alla rum.

Till höger från hallen finner ni det inbjudande och öppna köket. Till för att laga många middagar tillsammans med familj eller gäster. God förvaring för köksredskapen i flertalet över – och underskåp och bra arbetsyta. Inredningen från Marbodal går i vitt. Den maskinella utrustningen består av häll med timer, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i ergonomisk arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys. Intill fönsterpartiet finner ni en given plats för matbord där minst 6 gäster kan sitta ned. Är man många gäster kan man duka upp till långbord och sitta betydligt fler än så. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett.

Vardagsrummet ger plats för olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett större matsalsbord mellan kök och vardagsrum. En perfekt plats där ni kan umgås i goda vänners lag. Två fönsterpartier i olika väderstreck bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger samma fina ekparkett. Från denna del av bostaden finner ni även den härliga uteplatsen i rakt söderläge. Här kan ni ha grillkvällar, dricka morgonkaffet och bara njuta av tillvaron. Uteplatsen är ett trädäck som delvis är täckt med ett tak för skugga eller skydd för regn och är större än i originalutförande. Man har dessutom tillgång till en stor och härlig gräsmatta. Uppvuxna rosor och annan växtlighet gör denna uteplats till något extra.

Bostadens sovrum ger utrymme för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler och kontorsmöbel. Både fönster och altandörr bjuder på rikligt med ljus. Förvaringen av kläder och skor sker via klädkammaren. Väggarna är ljust tapetserade.

Intill hallen finner ni ett kaklat badrum med vitt kakel på vägg och grått kakel på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod och dusch med svängbara väggar i frostat glas. Det finns även en tvättmaskin, torkskåp, sink för tvätt samt förvaringsmöbel.

Ett extra plus är det stora förrådet vid sidan av lägenheten. Här finns det gott om plats med förvaringsmöjligheter och även en extra frys!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 801 kr/mån. Obligatoriskt tillägg för värme, vatten och kabeltv tillkommer. Se under "drift".
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 162 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,65698%. Andel av årsavgift är 2,65707%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 1 608 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 80 kr/mån, hushållsel 250 kr/mån, och övrigt 1 278 kr/mån.
Posten "övrigt" är ett obligatoriskt tillägg som faktureras med månadsavgiften. Denna kostnad innehåller värme, vatten och Telia Triple Play. Man betalar dock endast den värme och det vatten som man förbrukar och därav kan driften komma att justeras något.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0008.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 1, ej hiss.

Byggår: 2010.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 67 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen/ekonomisk plan.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX-system med värmeåtervinning.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play. Internet: Telia Triple Play.

Uteplats: Trädäck och gräsmatta.

Gemensamma utrymmen: Altan.

Bilplats: Finns garage intill lägenhetsradhuset, plats för extra bil på uppfarten samt besöksparkering några meter bort.

Övriga byggnader: En trevlig samlingslokal finns längst ner i området. Dessutom finns möjlighet att hyra en övernattningsbostad för vänner och familj som kommer på besök.

Övrigt: KULLAVIK
Att bo i Kullavik innebär att man får njuta av hav och vacker natur och ändå ha nära till storstadslivet. Avståndet till Göteborg är behändigt och nås lätt med bil eller buss.

För hundra år sedan var Billdal och Kullavik ett bondesamhälle som tågen på Säröbanan passerade. Idag har området stor charm med vindlande vägar och blandad bebyggelse.

Området är populärt bland barnfamiljer. Här finns flera förskolor och grundskolor, föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, innebandy och ridsport.

Kullavik är både skogs- och skärgårdsmiljö. Här finns flera lummiga lövskogar med stigar och motionsslingor. Billdals park är en härlig oas och varje år ordnas här traditionellt midsommarfirande.

Eftersom Kullavik hör till Kungsbacka kommun tillhör man här Hallands län och får ta del av sjukvården här som har ett fint rykte att vara välordnad och bra.

Utmed kustlinjen ligger flera småbåtshamnar och strax utanför möts man av en vacker skärgård. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad.

I Kullavik lever man ett aktivt och behagligt liv i vacker miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Information Förening

Förening: Riksbyggen Bostadsrättsförening Änghagen i Kullavik .
I föreningen finns 29 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen BRF Änghagen i Kullavik är en äkta bostadsrättsförening med 29 lägenheter i Kullavik. Föreningen bildades år 2005 .
Bostadsrättsförening Änghagen för 55+ boende. Föreningen består av 29 par- och fristående hus i enplan. Boyta varierar mellan 67 kvm och 109 kvm. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Folksam. Bostäderna på Änghagen är byggda av Riksbyggen 2010/2011 och ligger på den gamla skoltomten nära Kullaviks centrum med alla dess bekvämligheter. Här bor ni med villakänsla men utan bekymmer med yttre underhåll. Alla har egen carport och förråd direkt vid huset. Någon har eget garage. Fin gemensam gräsyta i mitten av området ger en öppen och trivsam känsla.

Gemensamma utrymmen: Det finns ett gemensamhetshus som är trevligt utrustat där man träffas för möten och tillställningar men som också kan hyras av släkt/vänner för 250 kr/dygn. Max 7 dygn åt gången. Den stora gräsplanen i mitten av området kan med fördel användas till midsommarfirande eller liknande.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är stabil och bra. Lån per kvadratmeter ligger på ca 4700kr vilket kan anses vara en bra belåningsgrad på fastigheter byggda 2010/11. Man räknar med att man kommer att höja avgiften framgent med 2% vilket är en normal inflationshöjning.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades senast december 2015.

Parkering: Asfalterad uppfart framför eget garage gör vardagen bekväm och förenklar för gästande bilar. Dessutom finns en gästparkering längre ner i området om man får många gäster.

TV och bredband: Telia Triple play.

Övrigt: Busstationer & Hållplatser
Änghagavägen 83 m
Kullavik centrum 263 m
Kullavik Kullaviksvägen 321 m
Rönnaräcksvägen 326 m
Sandlyckan 521 m
Avstånden är ungefärliga.

Kullavik

I Kullavik får man njuta av hav och vacker natur och samtidigt ha nära tillgång till storstadslivet. Kullavik ligger på behändigt avstånd mitt emellan Göteborg och Kungsbacka. Området har stor charm, vindlande vägar och blandad bebyggelse. För hundra år sedan var Kullavik ett bondesamhälle med enstaka sommarhus, som tågen på Säröbanan passerade. Spår av detta finns kvar än idag. Gamla banvallen är idag en fin cykelväg. Kullavik, som tillhör Kungsbacka kommun, är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera vackra skogar med promenadstigar och motionsslingor. I naturreservatet Sandsjöbacka finner man vandringsleder och i Särö finns golfbanor. Hamnen har en central roll och större delen av året pågår segling och båtliv. Kullaviks skärgård erbjuder ett härligt liv sommartid där mysiga badvikar och öar ligger som pärlor på rad. Affärer, matställen och närservice finns i Kullaviks centrum och Särö centrum, som ligger 5 minuters bilväg bort.

Planritning