Såld

Fantastiskt boende med söderbalkong att njuta av

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 48

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 977 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51,5 kvm
Våning:
7/8, hiss
Adress:
Monsungatan 48,
417 66 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till ett fantastiskt boende vid Göteborgs hamninlopp med en stor ljuvlig balkong på 11,5 kvm, som gjord för umgänge och grill i sitt söderläge högst upp i huset med sol från tidig morgon till kväll. Bostaden präglas av ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna i två väderstreck, stilrena materialval, hög standard och härlig rymd. Öppen och socialt planerad planlösning med gott om plats att samla vänner och familj på trevliga middagar gör detta till en lägenhet att verkligen trivas i.

Västra Eriksberg erbjuder en härlig marin miljö där man kan njuta av småbåtshamnens folk- och båtliv. Med ett stort utbud av restauranger, mysiga caféer, gym och små butiker längs kajpromenaden och Eriksbergs köpcenter på promenadavstånd. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar.

Utmärkta kommunikationer med flera busshållplatser och Älvsnabben vid färjeläget inom ett par minuter, gör det enkelt att ta sig in till centrala Göteborg på ca 15 minuter. I närområdet finns fyra grundskolor, sex gymnasieskolor och universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. Eriksberg sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Lägenhetens 51,5 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

När man kliver in i lägenheten välkomnas man av en ljus rymlig hall med gott om plats för förvaring. Vitmålade väggar och golvet i ekparkett löper vidare genom hela lägenheten.

Rakt fram från hallen ligger det helkaklade badrummet med tidlösa materialval som vita stora kakelplattor och antracitgrått klinker som fortsätter upp i en fondvägg. Stilren inredning i vitt med handfatskommod och skåp matchas av en nisch i kalksten. Spegel med belysning, handdukstork och duschhörna med vikdörrar i klarglas. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och förvaring i överskåp.

Till höger om hallen finner man det stora rofyllda sovrummet, en utmärkt plats för avkoppling med både fönster och fransk balkong mot den trevliga innergården och vackra solnedgångar. En rymlig garderobsvägg ger mycket goda förvaringsmöjligheter och det finns gott om plats för både dubbelsäng och mindre möblemang.

Om du fortsätter in till vänster från hallen kommer man in i ett kök och vardagsrum med öppen planlösning, där större matsalsbord och soffa med divan ryms utan bekymmer. Köket är välplanerat med bra förvaring och ger möjligheter till social matlagning. Släta köksluckor i vitt med en antracitgrå arbetsbänk och svart kakel. Här finns induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn och micro, diskmaskin samt både kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande från Siemens. Rummet har ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare djupa fönsterpartier och glasdörren som täcker närmast hela väggen ut mot balkongen i soligt söderläge.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 977 kr/mån. Avgiften inkluderar värme och Telia triple play (Tv, bredband och ip-telefoni).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,98054%. Andel av årsavgift är 0,98054%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 381 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 175 kr/mån, vatten/avlopp 80 kr/mån, och hushållsel 126 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG SANNEGÅRDEN 67:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4884/1704.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 8, hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 51,5 m². Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong i söderläge. Finns bygglov för inglasning.

Övriga byggnader: Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja den gemensamma grönskande innergården med boulebana, gemensamhetslokalen i gårdshuset med solterrass och grillmöjligheter, en övernattningslägenhet, en relaxavdelning med bastu samt flera cykel- och barnvagnsförråd. Ett lägenhetsförråd i bottenplan tillhör lägenheten. Möjlighet finns att hyra båtplats via föreningen.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Albertina.

Allmänt om föreningen: Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta). I föreningen finns 89 st lägenheter fördelat på 1rok till 5 rok.

Husen är lågenergihus med hög miljöklassningsnivå där miljövänliga material är genomgående valda med omsorg för de boende. Här bor man i en lugn och lummig oas med grön gård, gårdshus med solterrass på taket samt möjligheten för boende att hyra båtplats.

Brf Albertina består utav två huskroppar i nio våningar inklusive garage som byggdes av Tornstaden på uppdrag av Riksbyggen 2015-2016. Föreningen äger fastigheten Sannegården 67:1 med adress Monsungatan 40-52.

Föreningens ekonomi: Här bor man i en stabil förening med god ekonomi och förvaltningen administreras av Riksbyggen. Inga kommande avgiftshöjningar inplanerade, kontrollerat med föreningen 2019-07-11.

Kommande/gjorda renoveringar: Huset nyproducerades under 2015-2016 så inga större renoveringar behövs.

Parkering: Föreningen erbjuder parkering i garage under huset med 31 bilplatser och 4 MC-platser. Hissen går hela vägen ner i garaget. Ytterligare 29 bilplatser finns att tillgå via Eriksbergsdockans garage i närheten. Ca 6 månades kö beroende på omsättning, kostnaden för att hyra en garageplats ligger på ca 1000 kr/mån. På gatan utanför huset finns parkeringsplatser där man kan stå gratis i två timmar. Det finns även 24-timmars betalparkering.

TV och bredband: Bostadsrättsföreningen har tecknat avtal om Triple Play, vilket innebär att abonnemang för digital-TV, IP-telefoni och bredband FiberLan ingår i månadsavgiften.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.brfalbertina.se.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning