Såld

Fantastiskt boende med söderbalkong att njuta av

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 48

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 977 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
51,5 kvm
Våning:
7/8, hiss
Adress:
Monsungatan 48,
417 66 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till ett fantastiskt boende vid Göteborgs hamninlopp med en stor ljuvlig balkong på 11,5 kvm, som gjord för umgänge och grill i sitt söderläge högst upp i huset med sol från tidig morgon till kväll. Bostaden präglas av ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna i två väderstreck, stilrena materialval, hög standard och härlig rymd. Öppen och socialt planerad planlösning med gott om plats att samla vänner och familj på trevliga middagar gör detta till en lägenhet att verkligen trivas i.

Västra Eriksberg erbjuder en härlig marin miljö där man kan njuta av småbåtshamnens folk- och båtliv. Med ett stort utbud av restauranger, mysiga caféer, gym och små butiker längs kajpromenaden och Eriksbergs köpcenter på promenadavstånd. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar.

Utmärkta kommunikationer med flera busshållplatser och Älvsnabben vid färjeläget inom ett par minuter, gör det enkelt att ta sig in till centrala Göteborg på ca 15 minuter. I närområdet finns fyra grundskolor, sex gymnasieskolor och universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. Eriksberg sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Lägenhetens 51,5 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

När man kliver in i lägenheten välkomnas man av en ljus rymlig hall med gott om plats för förvaring. Vitmålade väggar och golvet i ekparkett löper vidare genom hela lägenheten.

Rakt fram från hallen ligger det helkaklade badrummet med tidlösa materialval som vita stora kakelplattor och antracitgrått klinker som fortsätter upp i en fondvägg. Stilren inredning i vitt med handfatskommod och skåp matchas av en nisch i kalksten. Spegel med belysning, handdukstork och duschhörna med vikdörrar i klarglas. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och förvaring i överskåp.

Till höger om hallen finner man det stora rofyllda sovrummet, en utmärkt plats för avkoppling med både fönster och fransk balkong mot den trevliga innergården och vackra solnedgångar. En rymlig garderobsvägg ger mycket goda förvaringsmöjligheter och det finns gott om plats för både dubbelsäng och mindre möblemang.

Om du fortsätter in till vänster från hallen kommer man in i ett kök och vardagsrum med öppen planlösning, där större matsalsbord och soffa med divan ryms utan bekymmer. Köket är välplanerat med bra förvaring och ger möjligheter till social matlagning. Släta köksluckor i vitt med en antracitgrå arbetsbänk och svart kakel. Här finns induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn och micro, diskmaskin samt både kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande från Siemens. Rummet har ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare djupa fönsterpartier och glasdörren som täcker närmast hela väggen ut mot balkongen i soligt söderläge.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 977 kr/månad. Avgiften inkluderar värme och Telia triple play (Tv, bredband och ip-telefoni).

Andelstal: Andel i föreningen är 0,98054%. Andel av årsavgift är 0,98054%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 381 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 126 kr/månadVatten/avlopp: 80 kr/månadFörsäkring: 175 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Monsungatan 48, 417 66 Göteborg. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG SANNEGÅRDEN 67:1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4884/1704

Våningsplan: Våningsplan 7 av 8. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 51,5 kvm. Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Balkong/Uteplats: Balkong i söderläge. Finns bygglov för inglasning.

Tillträdesdag: 2019-12-02 00:00:00

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Albertina. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 89 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Albertina äger fastigheten Sannegården 67:1 med adress Monsungatan 40-52. På fastigheten finns två 9-våningshus med 89 lägenheter samt två lokaler till uthyrning för kommersiell verksamhet. Husen är lågenergihus med hög miljöklassningsnivå där miljövänliga material är genomgående valda med omsorg för de boende. Byggdes av Tornstaden på uppdrag av Riksbyggen 2015-2016.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Stabil förening med god ekonomi. Styrelsen har upprättat en budget för att upprätthålla en god ekonomi för föreningen. Budgeten är baserad i grunden på föreningens ekonomiska plan, men med justeringar för att minska föreningens belåning. Bland annat har styrelsen aktivt jobbat med att förhandla fram kostnadseffektiva avtal för att hålla nere föreningens utgifter. Föreningen är nybyggd och har därför en högre belåning än äldre föreningar men tack vare den goda ekonomin och amorteringsplanen minskar belåningen avsevärt varje år. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-11-23).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Bostadsrättstillägget i hemförsäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Huset nyproducerades under 2015-2016 så inga större renoveringar behövs utan endast löpande reparationer och underhåll.
Föreningen har godkänt bygglov för inglasning av balkonger.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal för Telia Triple Play, vilket innebär att abonnemang för digital-TV, IP-telefoni och bredband ingår i månadsavgiften.

Parkering: Föreningen erbjuder parkering i garage under huset med ca 30 bilplatser och 4 MC-platser. Hissen går hela vägen ner i garaget. Kostnad ca 1100 kr/mån för bil respektive ca 550 kr/mån för MC. I dagsläget är det lång kö, kötid beror på omsättning (2020-11-24). Ytterligare ca 30 platser finns att tillgå via Eriksbergsdockans garage i närheten. Två av platserna är utrustade med laddning för el-fordon. Kostnad för att hyra en plats är ca 1000 kr/mån. Platserna administreras av Apcoa och i dagsläget finns det lediga platser (2020-11-24). På gatan utanför huset finns parkeringsplatser där man kan stå gratis i två timmar. Det finns även 24-timmars betalparkering. Det finns flera platser i området för parkering dock inget föreningen hanterar utan detta sköts av Apcoa.

Möjlighet till egen båtplats via Grefab.

Gemensamma utrymmen: Här finns en grönskande upphöjd innergård med utemöbler, grill, boulebana. Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja en gemensamhetslokal i ett gårdshus med solterrass på taket, övernattningslägenhet, en relaxavdelning med bastu samt även cykelförråd. I varje trappuppgång finns ett barnvagnsförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. Förråd till varje lägenhet finns i anslutning till lägenhetens våningsplan.

Övriga byggnader: Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja den gemensamma grönskande innergården med boulebana, gemensamhetslokalen i gårdshuset med solterrass och grillmöjligheter, en övernattningslägenhet, en relaxavdelning med bastu samt flera cykel- och barnvagnsförråd. Ett lägenhetsförråd i bottenplan tillhör lägenheten. Möjlighet finns att hyra båtplats via föreningen.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.brfalbertina.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning