Såld

Välplanerad sekelskiftespärla i genomgående gott skick

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Haris Pipic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Storgatan 21B

1,5:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 875 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 44 kvm
Våning:
3/5, ej hiss
Byggår:
1892
Adress:
Storgatan 21B,
411 24 Göteborg

Beskrivning

Storgatan med sitt perfekta Vasaläge bjuder härmed på 44 välplanerade kvadrat i det lugna gårdshuset. Rofyllt belägen på våning 3/5 i huset med en nybyggd balkong som vetter mot innergården. Bostaden bjuder på genomgående ljusa och sobra ytskikt vilket skapar en perfekt bas för egen inredning! Generöst tilltaget vardagsrum med det väldisponerade köket i en öppen planlösning vilket öppnar upp för umgänge och trivsel, en sovalkov med möjlighet för avskärmning, ett helkaklat badrum samt en rymlig hall med mycket goda förvaringsmöjligheter. De vackra sekelskiftesattributen speglar bostaden och här finner vi en vacker takrosett, charmig stuckatur samt höga fotlister. Välkommen att uppleva denna pärla på plats!

Vasastadens centrala läge gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna med sitt stora utbud av shopping, nöjesställen och träningsställen.

Sköna och gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd. Uppifrån Landalabergen vid Fogelbergsgatan får man en fin utsikt över stadsdelen. I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 44 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Inbjudande och ljus hall med gott om förvaring med skjutdörrsgarderob och avhängningsmöjligheter för ytterkläder direkt till er vänster. I hallen har ni vita väggar och en vacker mattlackad tvåstavs ekparkett på golvet vilket även är genomgående i hela lägenheten.

Vidare in i lägenheten möts ni av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar en härlig atmosfär för samvaro och gemenskap.

Lantligt och romantiskt kök med väl utvalda materialval. Svarvade skåpsluckor och lådor som går i vitt med beslag och vitt kakel i förbandsläggning ovanför arbetsytorna. En massiv bänkskiva i valnöt bryter av på ett snyggt sätt mot det annars ljusa i köket. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och kyl/frys. Allt i rostfritt. Plats för ett matbord med upp till 4 personer som på ett naturligt sätt delar av kök och vardagsrum. I anslutning till köket finner ni även utgången till lägenhetens ljuvliga balkong. Stor med mycket plats för att möblera som ni vill.

Vardagsrummet får ett härligt ljusinsläpp från två stora fönsterpartier och i kombination till den öppna planlösningen ger detta ett effektfullt uttryck.
Här ser ni även det tidstypiska dekorativa golv- och taklisterna och den fina takrosetten som ger lägenheten det lilla extra. En soffgrupp med tillhörande tv- möbel och även så en möbel för förvaring får gott om plats utan att ta för mycket anspråk utav ytan i lägenheten. Vita väggar med avbrott för en fondvägg som föreställer en stor bokhylla och den mattlackad tvåstavs ekparketten på golvet.

I anslutning till vardagsrummet har vi sovalkoven med plats för en mindre dubbelsäng och tillhörande sängbord.

Helkaklat badrum med grått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel samt duschhörna med en glasdörr för avskiljning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 875 kr/mån. Andel i föreningen är 3,29%. Andel av årsavgift är 3,28788%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 165 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 45 kr och hushållsel 120 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: VASASTADEN 6:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, ej hiss.

Byggår: 1892.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 44 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Uteplats: Ljuvlig balkong som vetter mot norr med utgång från köket. Bostaden ligger på våning 3/5 men har ingen balkong över sig vilket bidrar till att lägenheten får behålla sitt fina ljusflöde.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2010-10-30. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Vasastaden 6:2.
I föreningen finns 19 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Byggnad från 1892, byggnaden innehåller 19 lägenheter, total yta 1 427 kvm. Trappgångar målade 2007-2008. Ny porttelefon 2008. Nya ventilationsfläktar 2009. Ny fasad 2014. Nya balkonger 2014.

Föreningens ekonomi: Stabil och god ekonomi. Ekonomisk förvaltning sköter SBC.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter