Såld

Stor, ljus och nyrenoverad tvåa - möjlig trea

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Andra Långgatan 8A

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 291 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1873
Adress:
Andra Långgatan 8A,
413 03 Göteborg

Beskrivning

För er som vill bo ett stenkast från allt som Göteborgs innerstad har att erbjuda är denna medvetet renoverade sekelskiftespärla med ostört läge mitt i Linnés stadspuls ett utmärkt val! Flytta in direkt i en unik tvåa som har allt inkl. originaldetaljer från 1873, eller bygg enkelt om till en trea om så önskas, se alternativ planlösning för inspiration.

Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som ger en naturlig bas att inreda till samt materialval att förälska sig i. Ni finner ett generöst vardagsrum med slående takhöjd, där ni kan möblera med både soffgrupp och matsalsbord. Kök med goda förvaringsmöjligheter som renoverats 2019, ett sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring, och ett badrum som genomgått en totalrenovering 2017 av fackmän.

Det ostörda läget till trots finns det mesta som innerstaden erbjuder runt hörnet. I närheten finns allt från grönska, lugn och ro i Slottsskogen till pulserande kvarter med trendiga restauranger och ett livfullt uteliv. Stabil förening med populär innergård. En bostad att trivas i!

Linné är en stadsdel som berör och få är de som inte blir förälskade i dess gemytliga miljö. Här avlöser barnvagnsrullare och hundrastare varandra samtidigt som stamgästernas klirrande glas hörs från de välsmakande restaurangerna och en doft av nyrostat kaffe letar sig ut från områdets mysiga caféer. Hela stadsdelen genomsyras av en trygg och avkopplande atmosfär och det är lätt att fatta tycke för dess genuina charm

Lägenheten disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med plats för avhängning samt garderober och en platsbyggd skohylla. Originalbrädgolv med ljusmålade väggar.

Vidare in i lägenheten kommer man till köket. Köket har modern och smakfull köksinredning i vitt med mattsvart bänkyta. Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från märket Siemens. Köket totalrenoverades 2019. I köket ryms även en matplats.

Sovrummet är generöst utformat och rymmer med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och övrigt möblemang såsom garderober.

Badrum med golvvärme och dimmer. Klinker i grått och vita, helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegel, duschhörna med både taksil och handdusch som avskiljs med en glasvägg. Golvbrunn från exklusiva Unidrain. Badrummet renoverat 2017 och är fackmannamässigt utfört.

Vardagsrummet öppnar upp sig för umgänge i en soffgrupp. Tack vare ytan är det enkelt att hitta olika alternativ för framtida möblemang. Rummet smyckas av en fin takrosett, pampig stuckatur, gjutjärnselement, höga lister och ett generöst ljusinsläpp från två fönster med djupa nischer.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 291 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,5831%. Andel av årsavgift är 4,5831%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 290 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 130 kr/mån, och hushållsel 160 kr/mån.
Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1873.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 58 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem. Internet: Bredband via Comhem.

Bilplats: Adressen Andra långgatan 8 är berättigad till boendeparkering inom område "M". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiklass G, energiprestanda 228 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I föreningen finns cykelrum, soprum och gemensam tvättstuga.

Information Förening

Förening: Brf Skutan 3:8 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 21 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 9 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Skutan 3:8 i Göteborg består av 21 lägenheter varav en hyresrätt samt 9 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten hösten 2014. Adresserna är Andra Långgatan 8A-D.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum, soprum och gemensam tvättstuga.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Avgifterna ligger på en normal nivå och föreningen får gott om intäkter från 9 lokaler. Föreningen höjde avgifterna med 10 % inför oktober 2019, för att täcka den omfattande renoveringen av fasaden, del av tak, fönster, trapphus och gården som startat nu. I fortsättningen kommer föreningen höja avgifterna med 2 % årligen för att behålla stabilitet i ekonomin. Kontrollerat med föreningen 20200217.

Kommande/gjorda renoveringar: Husens byggår är 1876 men har renoverats flertalet gånger sedan dess. Senaste stora renoveringen gjordes 1983 då samtliga lägenheter fick nya kök och badrum.
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig 11 år framåt. Kostnader för åtgärderna de närmaste 11 åren beräknas uppgå till ca 4 mkr och finns reserverade i en underhållsfond.
Föreningen har nu under slutet av 2019 påbörjat den omfattande renoveringen av fasaderna, fönsterbyten, renovering av trapphusen, renovera del av taket och gården. Fönsterbytet är nu färdigställt - feb 2020 och under mars/april 2020 kommer den nya porten installeras.

Parkering: Adressen Andra långgatan 8 är berättigad till boendeparkering inom område "M". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ComHem.

Övrigt: Styrelsen vill träffa köparna innan de godkänns som medlemmar.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning