Såld

Fin sekelskiftestvåa med fantastiskt utsiktsläge

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Arsenalsgatan 4B

2:a Kungshöjd

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 844 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 56 kvm
Våning:
2,5/7, hiss
Byggår:
1908
Adress:
Arsenalsgatan 4B,
411 20 Göteborg

Beskrivning

Högt upp i Kungshöjd på anrika Arsenalsgatan, i en tegelfastighet anno 1908, finner ni denna mysiga tvåa med insynsskyddat läge samt fantastisk utsikt västerut över hamninloppet, älven, Norra Älvstranden och sjömanshustrun! Ljuset flödar in från stora fönsterpartier och tack vare västerläget kan man njuta av fina solnedgångar. Lägenheten präglas av en generös takhöjd, mörkbetsade brädgolv samt fina originaldetaljer som takrosett, profilerade lister och djupa profilerade dörrposter. Modernt kök och badrum med väl valda materialval. Sovrummet avskiljs av vackra spegeldörrar i glas och är en mysig oas med fransk balkong.

Kungshöjd är utmärkt för er som vill ha ett centralt boende i ett lugnt område. Strosa runt på de mysiga gatorna, med närhet till allt vad innerstaden kan tänkas ha att erbjuda i form av shopping, restauranger och sevärdheter. I närområdet finner ni även trevliga promenadstråk längs kanalen samt ett område i ständig utveckling kring Södra Älvstranden och längs med vattnet. Detta är ett attraktivt boende i hjärtat av Göteborg, ett guldläge för er som trivs i stadens puls men även vill ha ett hem där ni kan få lugn och ro.

Lägenhetens 56 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar entré med plats för avhängning som mynnar vidare ut i en inre hall med goda förvaringsmöjligheter i två garderober. Fina djupa profilerade dörrposter präglar hallen. Lägenheten har genomgående högt i tak, mörkbetsade brädgolv och vitmålade väggar.

Ljust och luftigt vardagsrum med generöst fönsterparti som bjuder på fantastisk utsikt västerut över hamninloppet, älven, Norra Älvstranden och sjömanshustrun! Vardagsrummet har fina originaldetaljer som takrosett och profilerade lister. Här kan man inreda med soffhörna, matsalsbord och övrigt möblemang.

Modernt och yteffektivt kök som totalrenoverades i februari 2019 med sobra materialval och ny maskinpark. Köket har slät köksinredning i vitt med mässingsknoppar och mässingsblandare. Vit bänkskiva med nedsänkt porslinsvask och stänkskydd i hexagonformad carraramarmor. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys.

Innanför köket ligger sovrummet som avskiljs med vackra spegeldörrar i glas som även bidrar med ljusinsläpp till köket. Sovrummet har plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Den franska balkongen är ett uppskattat inslag.

Effektfullt badrum där både golv och väggar är klädda i mörk marmor. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod i svart, spegel, dusch med både taksil och handdusch samt avskiljande dörr i klarglas. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 844 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,93058%. Andel av årsavgift är 1,93058%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 36/1202.

Våningsplan: Våningsplan 2,5 av 7, hiss finns.

Byggår: 1908.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 56 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag och frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-04-13.

Information Förening

Förening: Brf Vapendragaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 40 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Vapendragaren i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Inom vallgraven 41:13 och därpå uppförd byggnad som uppfördes 1908. Föreningen köpte fastigheten 2006. Fastighetens adress är Arsenalsgatan 4 A-F. I föreningen finns 40 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan är belägen på innergården och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Det finns vindsförråd, cykelställ samt låsbart cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Föreningens ekonomi ser god ut med tanke på de fonderade kapital som finns för kommande renoveringsbehov. Detta kapital har dessutom förstärkts genom försäljning av Brf´s vindslägenheter. Avseende 2020 har föreningen beslutat att hålla avgifterna oförändrade.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan upprättad av Vågen AB som sträcker sig mellan åren 2015- 2044.
Urval av utförda renoveringar:
1991 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och nya fönster installerades i fastigheten.
2006 byttes takfläktar ut.
2008 totalrenoverades fasaden, balkonger byttes ut och fönster samt tak målades om. Under samma år renoverades trappuppgången och en grundförstärkning av bottenplattan i trapphuset i uppgång A genomfördes.
2009 energideklarerades fastigheten och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2010 totalrenoverades hiss i uppgång A.
2010-2011 utförde föreningen energibesparande åtgärder.
2011 genomfördes en uppfräschning/renovering av tvättstuga och ett ental nya maskiner installerades.
2012 bekostade föreningen asfaltering av trottoaren utanför fastigheten.
2012-2015 utfördes omfogning av dörrar, fönster och grundmur i markplan.
2013 målades dörrar och karmar på gatuplan.
2014 byttes tryckkärlet i pannrummet och det utfördes ommålning av entrén på uppgång A och B samt gallergrind och gång till uppgång B. Samma år utfördes tillbyggnad av balkonger på framsida och innergård samt byttes en del fönster.
2017 slutfördes arbetet med byte av takfläktar.
2018 genomfördes renovering på fasad och fönster i enlighet med underhållsplanen.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via Comhem.

Gårdsplats: Föreningen har en välskött innergård med sittgrupp, planteringar och kastanjeträd.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning.Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Arsenalens Första Samfällighetsförening. Föreningens andel är 40 procent. Samfälligheten förvaltar innergården med plantering.

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning