Såld

Stor altan med kvällssol

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Lerum

Med Lundin Lerum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Almekärrsvägen 97

Lerum Almekärr

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 104 kvm
Biarea:
ca 19 kvm
Byggår:
1977
Tomtarea:
ca 276 kvm
Adress:
Almekärrsvägen 97,
443 39 Lerum

Beskrivning

Äntligen ett kedjehus i gavelläge i populära Almekärr. På självaste Almekärrsvägen 97. Underbart läge med två uteplatser.

På framsidan av huset finns en härlig insynsskyddad plats för morgonkaffe i förmiddagssolen, lek eller fix. Trevlig möblerbar hall med klädkammare och badrum. Stort och härligt vardagsrum med plats för soffgrupp och matsal som leder oss ut till den lagom insynsskyddade uteplatsen i sydvästläge, där det är sol från lunch till sent på kvällen. Ett av områdets bästa lägen, med både altan och lite grönska för lek och kanske lite grill i gott sällskap! Bra kök med mycket arbetsytor och matplats för en större familj. Intill ligger tvättstugan med tvättho samt tvättmaskin och torktumlare. Vi tar trappan upp till övervåningen. Här uppe finner vi både kontorsutrymme, sovplats, förvaringsutrymmen samt en WC.

Stort förråd på framsidan där man kan förvara bland annat familjens cyklar samt trädgårdsredskap. Fler i området har byggt om detta till ett arbetsrum, praktiskt med egen ingång. Nyttjande av garage ingår i samfälligheten.
Området är mycket barnvänligt med närhet till förskola och skola, mataffär, frisör och bageri. Närheten till Stamsjön och Aspen badplats. Här finns möjlighet till härliga bad eller varför inte fiske för den intresserade. Lokalbuss ligger i närhet till huset. Två pendeltågstationer inom gångavstånd, restid till Göteborg 15-20 minuter. Även direktbuss till Göteborg finns att tillgå.

Huset är besiktigat och dolda fel försäkrad 2019-09-03 och en ny energideklaration är upprättad 2019-09-06

Om ni är på jakt efter ett kedjehus i ett super populärt område, se då till att inte missa er chans nu!

Varmt välkomna på visning!


Hjärtligt välkomna att kliva in i detta inbjudande kedjehus. Hallen är rymlig och bjuder på rikligt med ljusinsläpp. I hallen finner ni plats för att hänga av ytterkläderna och möblera med en mindre avlastningsmöbel för den som önskar.

Intill hallen finner ni köket. Stor yta med god förvaring i flertalet över – och underskåp. Den maskinella utrustningen består av varmluftsugn, induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin, kyl, frys och en inbyggd mikrovågsugn. I köket ryms det ett matbord för härliga måltider. Köket totalrenoverades 2011. Från denna del av bostaden når ni även in till bostadens tvättstuga där ni finner tvättmaskin, torktumlare samt tvättho.

Vidare från köket finner ni bostadens badrum. Badrummet renoverades 2016. Inbjudande klinkergolv och helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, dusch, spegel, handdukstork samt spotlights i tak. Badrummet renoverades av fackmän.

I hallen finns även en klädkammare och praktisk förvaring under trappan.

I anslutning till hallen öppnar vardagsrummet upp sig och bjuder in till umgänge i goda vänners lag. I vardagsrumsdelen finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tv-möbel. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna. Här finner ni plats för ett större matsalsbord där minst sex sittande gäster har en given plats vid större tillställningar och kalas. Från denna del av bostaden når ni ut till den fantastiska uteplatsen. En härlig stort träddäck med plats för lek, grillkvällar och partys.

På nedre plan finner vi även två sovrum.

Nedervåningens första sovrum är ett stort sovrum med garderobsvägg. Här finns plats för både dubbelsäng och arbetshörna.

Sovrum nummer två disponeras idag som barnrum. Härligt ljusinsläpp från fönster och två garderober. Även här rymts en dubbelsäng med arbetshörna om så önskas.

Ta trappan upp till våning två och ni finner en mysig och privatare del av bostaden. Här finner vi kontorsplats, sovutrymme, toalett samt väldigt mycket förvaringsutrymme.

Toaletten på övervåningen renoverade 2016 och även här är arbetet utfört av fackmän. Härligt ljusinsläpp ger karaktär till badrummet. Inredningen består av WC, handfatskommod samt spegel med inbyggd belysning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 578 000 kr varav byggnadsvärde 1 394 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 40 541 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 7 148 kr/år, vatten/avlopp 4 793 kr/år, hushållsel 20 000 kr/år, och samfällighet 8 600 kr/år.
Under fliken EL så ingår även uppvärmning samt elförbrukning eftersom huset går på direktverkande el.
I avgiften till samfälligheten ingår snöröjning, parkering i garage med el i länga, soptömning samt möjlighet att nyttja gemensamhetslokalen till t.ex kalas, fest, bordtennis eller övernattning av gäster.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Byggnad, 15-LEJ-2637.9. Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 15-IM1-60/3105.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 15-IM1-72/1615.1
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 15-IM1-77/5668.1
Last: Officialservitut Byggnad, 15-LEJ-2637.47.
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning Mm(2 st)
Avtalsservitut Ledning Mm.
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Lerum Almekärr GA:2, Gemensamhetsanläggning: Lerum Almekärr GA:3.
Planbestämmelser: Stadsplan (1976-05-21).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Almekärr 3:180.

Byggnadstyp: Kedjehus. 1 ½ plans kedjehus.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1977.

Senaste renovering/ombyggnad:
2011 Nytt kök och nya vitvaror, byte av fönster samt insättning av altandörrar i köket.

2012 Lagt skiffer på framsidan samt byggt altanen på framsida.

2014 Byte av takpannor. Nya stuprör. Vid behöv byttes även läckt.

2014 Installation av fiber.

2015 Ommålning och byte av brädor i fasad på gavlarna.

2016 Renovering av badrum på nedre plan samt toaletten på övervåning. Byte av fönster i toalett på övervåning.

2017 Byggdes altan på baksida.

2017 Ny varmvattenberedare och tvättmaskin.

Storlek: Boarea ca 104 m², biarea ca 19 m². Areauppgifter enligt mätning. 4 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isolerglas samt 2-glas kopplade.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el.
Nätbolag: Göteborg Energi.
Elleverantör: Lerums Energi.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 90 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-09-06.

TV- och internetanslutning: TV: Viasat. Internet: Viasat öppen fiber.

Tomt: Tomtarea 276 m².

Lerum Almekärr

Friluftsliv, storstadsliv och vackra omgivningar


Välkommen till Lerum, ett mycket trivsamt område och en kommun med ett stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar. Lerum ligger på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg. Det gynnsamma och rofyllda läget vid sjön Aspen är en attraktiv boplats. Lerums kommun består av Lerums centrum och flera mindre områden såsom Hulan, Öxeryd, Stenkullen och Aspenäs. Olstorp, Gråbo och Floda är samhällen som också hör till kommunen. Lerum är en mycket uppskattad boendemiljö för barnfamiljer och här finns många förskolor och grundskolor samt ett gymnasium. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bland annat handboll, fotboll, innebandy och ishockey. Kulturskolan har ett brett program för alla åldrar. I Lerums centrum finns ett stort utbud av butiker och matställen. Flera mindre torg med butiker och stormarknader finns också här.

Sjön Aspen är en stor tillgång i området och utmed sjön ligger fina badplatser och promenadstråk. Längs med Säveån i centrala Lerum finns trädgårdsprojektet Växtrum med flera gröna rum. Växtrum är en del i Lerums vision om att bli Sveriges ledande miljökommun. Nääs Slott och Nääs Fabriker är vackra, historiska platser. Runt om i Lerums kommun finns flera mindre badsjöar. Här finns även gott om lummiga skogar med vandringsleder, motionsspår, ridvägar och grönskande miljöer att njuta av året runt.

I Lerum lever du med närhet till både härlig natur och det moderna storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning