Såld

Unik planlösning med pampigt tornrum & balkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Alströmergatan 3B

2,5:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 218 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
80 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1905-1907
Adress:
Alströmergatan 3B,
411 01 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann

Beskrivning

I en vacker sekelskiftesfastighet anno 1905 finner ni denna välplanerade bostad om 80 kvadrat som bjuder på unika vinklar, generös takhöjd samt djupa fönsternischer. En genomgående ljus bostad i ett mycket gott skick som är lugnt belägen mot innergården. Modernt kök och badrum med alla bekvämligheter man kan tänka sig. Lägenheten stoltserar även med en vacker matsal i ett pampigt tornrum med utgång till balkong. Detta går även att nyttja som ett extra sovrum. Välkommen till Stampen och Alströmergatan 3B - här är det bara att flytta in och trivas!

Bostadens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Välkomnande entré med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i form av en dubbelgarderob med skjutväggar. På golvet ligger en klassisk ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet är mycket rymligt och har ett fint fönsterparti med djup nisch. De vitmålade väggarna i kombination med den generösa takhöjden skapar rymd. Rummet ger plats för soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel samt även ett matsalsbord om så önskas.

Välplanerat kök med smarta förvaringslösningar. Köksinredningen går i vitt med rostfria beslag och det finns bra arbetsytor i valnötslaminat. Stänkskydd i vitt kakel med ljusgråa fogar som snyggt belyses av infälld belysning. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande.

I anslutning till köket finner ni det vackra tornrummet som har utgång till en härlig balkong. Rummet är cirkelformat och används i dagsläget som matsal möblerat med matsalsbord för ett sällskap på minst sex personer. Här finns även en platsbyggd skrivbordshylla, perfekt som arbetshörna. Detta rum kan även inredas som ytterligare ett sovrum vid behov. På golvet ligger en klassisk ekparkett och väggarna är målade i vitt. Fina fotlister och infällda spotlights i taket.

För praktisk förvaring finns en väl tilltagen walk-in-closet i det gamla kallskafferiet med hänganordningar och plats för fristående möblemang.

Rogivande sovrum beläget mot föreningens lugna innergård. Väggarna är målade i en grå ton och på golvet ligger ett fanergolv i valnöt. God plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och fristående möblemang. Bra klädförvaring i garderoben.

Rymligt badrum, renoverat under perioden 2007/2008, med kakel i vitt och en klinker i grå ton. Underbart med behaglig golvvärme med reglerbar temperatur. Badrummet är utrustat med wc-stol, brett handfat i kommod, vägghängt badrumsskåp, duschhörna med vikbara väggar i klarglas samt en tvättmaskin med överliggande arbetsbänk.

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt med närhet till allt! Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan genomgick för några år sen en uppfräschning och här finns nu bland annat ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. I dagsläget håller Odinsplatsen på att byggas om och kommer bli en grön oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Välkommen hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 218 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,286%. Andel av årsavgift är 1,286%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Alströmergatan 3B, 411 01 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1905-1907

Lägenhetsnummer: 1006/1203

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea 80 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-04-15 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Friggaboden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 73 lägenheter varav 5 hyresrätter och 9 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Friggaboden är en välskött förening som bildades under år 2004 och senare samma år köpte fastigheterna Göteborg Stampen 13:32-35 med adresserna Alströmergatan 3A-B och Friggagatan 13-15. Fastigheten bebyggdes 1905-1907 och består av fyra flerbostadshus. Föreningen består av 73 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 5 hyresrätter samt 9 hyreslokaler.

Föreningens ekonomi: Bredablick förvaltning sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen för föreningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen valde att lämna avgifterna oförändrade under 2020.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-02-28. Energiprestanda 150 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. 2020 planerar föreningen att utföra värmeinjustering för att optimera värme/energi.

Gjorda renoveringar:
Byggnaderna uppfördes 1905-1907 och genomgick en totalrenovering under 1985-1987. Då åtgärdades bl.a. stamrenovering av kök, badrum el- vatten- och avloppsledningar. Samtidigt renoverades fasaden, taket lades om och ett antal bostadslägenheter inreddes på vinden.
2005 Renoverades trapphusen och hissarna.
2007 Omfattande fasadrenovering, målning av balkongerna samt bjälklagsrenovering i källaren på Friggagatan 13.
Plåttaket har målats om, nytt portsystem har installerats, avloppssystemet har spolats och man har rustat upp de gemensamma tvättstugorna. Många värmebesparande åtgärder har även utförts.
2012 Injustering av värmesystemet, OVK-besiktning, renovering av källaren på Alströmergatan 3B, ny uteplats på Friggagården samt underhåll av föreningens hyreslägenheter.
2015 Nybyggnation av en bostadsrätt, fasadtvätt, balkong- och fasadrenovering, nytt porttelefonsystem, förstärkning av grundmurar, flytt av vindsförråd till källaren samt uppgradering av inkommande el till Friggagatan 13A-C.
2016 Slutfördes byggnation av övernattningsrum i anslutning till föreningslokalen.
2017 Utfördes renovering av samtliga hissar.
2018-2019 Byggnation av 17 balkonger, renovering av trapphus, byte till LED-belysning i gemensamma utrymmen. Föreningen har dragit in fiber i fastigheten genom IP-only.
2020 Har energideklaration och OVK genomförts. Spolning av spillvattenledning och byte av portsystem har utförts.

TV och bredband: Tv via ComHem. Fiberlan på upp till 100 Mbit från Bredbandsbolaget.

Parkering: Föreningen förfogar inte över några parkeringsplatser. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: På varje innergård finns två cykelförråd samt en gemensam grillplats. På innergården finns även två tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare, samt torkrum. Föreningen har även en mindre föreningslokal som kan lånas vid kalas eller liknande. Föreningen har två gårdar varav den ena har grill.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning