Såld

Härlig hörntomt med beviljat bygglov

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Härryda

Med Lundin Härryda får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Pionstigen 5

Mölnlycke

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Tomtarea:
ca 812 kvm
Adress:
Pionstigen 5,
435 30 Mölnlycke

Beskrivning

I hjärtat av Mölnlycke finns det nu en fantastisk möjlighet att förvärva denna soliga hörntomt i högt läge på Pionstigen 5! Tidigare har tomten varit trädgård åt den närliggande grannfastigheten. Här bor ni inom 5 minuters promenadavstånd till Mölnlycke centrum, där ni har bland annat skolor, goda kommunikationer till centrala Göteborg, matbutiker och shopping. Ännu närmre tomten finner ni Barnens miljöark med sina djur och lekhagar samt Rådasjön med badmöjligheter bara några minuter bort! Denna del av Mölnlycke är äldre och väldigt attraktiv med sin närhet till både stad och natur åt varsitt håll. Ett perfekt läge för er som önskar förverkliga drömmar om husbyggnation.

Nuvarande ägare av tomten har fått ett färdigt bygglov av ett enbostadshus med avtal från granne om godkänd attefallstillbyggnad vid startbesked. Överenskommelsen är med fastighetsägare av Kindbogården 1:50 (önskas mer information om detta, kontakta ansvarig mäklare). Allt är därmed klart för att påbörja byggnation!

Offerter på byggnationen som har en rymlig boarea på 178 kvadrat och biarea 30 kvadrat garage finns och kan tas över. Fönster är anpassade för att minska insyn och placering på både fönster, attefall och tomt har tagits fram i samråd med grannar och för bästa solläge.

Se byggnadsritningarna och dokument ”bygglov” för det godkända bygglovet. OBS, tomten säljs utan hus, så vill ni ansöka om nytt bygglov för ett alternativt drömhem finns möjligheterna. Se dokument ”plankarta och bestämmelser” för detaljplan att följa. Avvikelser från planen tas i samråd med kommunen, vilket är vad som skett i det redan beviljade bygglovet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 1 339 000 kr (fastställt 2018). 210, Småhusenhet, tomtmark.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Härryda Mölnlycke GA:8.

Information Tomt

Fastighetsbeteckning: Kindbogården 1:126.

Typ: Tomt.

Byggnadssätt: Tomten är ej ansluten till vatten och avlopp. Kostnad för V/A-anslutning tillkommer.

Angående VA -från kommunen:
" Dagvattnet ska infiltreras på tomtmarken, eftersom det inte finns dagvattenledningar i området, det innebär att anslutningsavgiften blir något lägre. Eftersom tomten styckats från en tidigare ansluten tomt där anslutningsavgift erlagts anses tomtyteavgiften erlagd i samfastigheten. Det innebär ytterligare lägre avgift.
Avgiften för att ansluta skulle med 2019 års taxa resultera i ca 110 376 kr inkl moms".

Tomt: Tomtarea 812 m².

Övrigt: Bestämmelser i gällande detaljplan
Enbostadshus i en våning, eller en våning med inredd vind (1,5-planshus med max 70 cm i förhöjt väggliv), får uppföras. Höjden till där taket börjar får vara 5,5 m och taklutningen 30 grader. Byggnad får uppföras 4,5 m från grannes fastighet. Upp till 1/5 av tomtens yta får bebyggas. Se dokument "plankarta och bestämmelser", B och B1v gäller för tomten. Kommunen har i givet bygglov godtagit avvikelser från dessa bestämmelser. Attefallstillbyggnader får tillkomma utöver det som anges i planbestämmelserna, d.v.s. upp till två takkupor, tillbyggnad på bostadshuset med upp till 15 kvm (som t.ex. kan göras som en större "takkupa", som i framtaget förslag för hus med attefall) samt friliggande byggnad på upp till 25 kvm.