Såld

Högt upp i huset, balkong med sol hela dagen och milsvid utsikt

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Gubberogatan 9

2,5:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 833 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 84 kvm
Våning:
5/6, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 9,
416 63 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till denna pärla som har det mesta. Högsta våningsplanet i huset med skönt ljus och utan insyn, generös takhöjd och stor balkong som vetter mot grönskande Gubberoparken. Helt nyrenoverat kök och badrum med smakfulla materialval. Fina originaldetaljer bevarade med bland annat öppen spis, fönsterbräden i marmor, ekparkett och glasade pardörrar.

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Rumsbeskrivning:
Hallen har plats för ytterkläder och skor, dessutom tre garderober som ger praktisk förvaring.

Från hallen når man det luftiga och ljusa köket som nyligen renoverats med fin känsla för färg och form. Köket är utrustat med häll, inbyggnadsugn- och mikro, diskmaskin och hel kyl/frys. Luckor och snickerier i en ljus vacker färg, bänkskivor i massivt trä. Ljust pigmenterat trägolv går fint ihop med bänkskivorna.

Glasade pardörrar leder in i det stora vardagsrummet som pryds av en öppen spis i original med en vacker spiselkrans i marmor. Vardagsrummet är idag avdelat med ett smart glasparti som ger möjlighet till ett avdelat arbetsrum eller sovrum. Fiskbensmönstrad ekparkett i original.

Sovrummet vetter mot den grönskande Gubberoparken och skänker ett härligt lugn. Här finns plats för både stor säng och suverän förvaring i helt garderobsparti. Utgång till balkongen som ligger perfekt med fritt läge och sol hela dagen.

Helt nyrenoverat badrum med dusch och tvättmaskin med torkfunktion. Våtrumsintyg överlämnas till köparen. Badrummet följer tråden från resten av lägenheten med färgsättning och detaljer. Kaklade väggar, klinker på golvet.

Välkommen på visning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 833 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,39%. Andel av årsavgift är 2,95%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Gårda 69:5-6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 926/1504.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 2,5 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 84 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Grundutbudet av TV-kanaler (18 st) från Telia ingår i månadsavgiften. Internet: Bredband levereras av Telia Öppen fiber (kan välja mellan olika leverantörer) och tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, detta ingår inte i avgiften. Styrelsen utreder just nu om medlemmarna ska ha ett gruppavtal istället. I så fall kommer det att träda i kraft under januari 2020.

Bilplats: Boendeparkering gäller i området.

Energideklaration: Energiprestanda 119 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Tillhörande förråd.

Information Förening

Förening: Brf Norra Gubberogatan 9-11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 56 st lägenheter varav 10 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 9-11 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:5 samt 69:6. fastigheterna består av två flerbostadshus i 6 våningar med delvis inredd vind och källare. Föreningen omfattar två uppgångar med sammanlagt 56 bostäder. Fastigheterna uppfördes 1939 och utgjorde hyresrätter fram till i juni 2015 då de ombildades till bostadsrätter. Byggnadsår för fastigheterna är 1939, tillbyggnadsår (stambyten mm) 1989.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. Förrådet är märkt med lägenhetsnumret.
Tvättstuga återfinns på nedre botten i respektive uppgång. Dessa är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Tvättider mellan kl 7-22, fördelat på fem tvättpass. Cykelförråd på nedre botten i respektive uppgång. Soprum med sortering i 9:an, hushållsavfall och matavfall i 11:an.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen höjer avgifterna årligen med 2%, kontrollerat med föreningen 20200319.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF försäkringsbolag. Ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar med egen hemförsäkring ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som grundas på en utförd teknisk besiktning med åtgärdsförslag för åren 2015-2025. Kostnaden för underhållet skall täckas av fondavsättningen.
Kommande underhåll:
Montage av nya balkongskivor/isolering under balkongerna.
Eventuell relining samlingsledning avlopp (föreningen utreder just nu resultaten av filmningen som gjorts av samlingsledningen).
Byte av termostater inkl. injustering av värme - 2020.
Nya ytskikt i tvättstugan - 2022.

Utförda renoveringar:
2019 Filmning av rör, injustering värmesystem och brandsäkerhet.
2018 sanering krypgrund samt sättningskontroll.
2017 filmning av avloppsstammar samt byte av trasiga maskiner i tvättstugan.
2015 renoverades båda fastigheternas hissar gemensamt av tidigare fastighetsägaren och föreningen.
1989 utfördes stambyte mm.

Parkering: Boendeparkering gäller i området.

TV och bredband: Grundutbudet av TV-kanaler (18 st) från Telia ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Telia Öppen fiber (kan välja mellan olika leverantörer) och tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, detta ingår inte i avgiften. Från och med 1 april 2020 har föreningen beslutat om ett gruppavtal för bredbandet som nu kommer ingå i avgiften. Ingen höjning av avgiften kommer ske.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning