Såld

Modernt möter bevarad femtiotalscharm

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennifer Bäck
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Träringen 76

4:a Björkekärr

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 656 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 74 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1956
Adress:
Träringen 76,
416 79 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till denna mysiga lägenhet där moderna materialval möter bevarad femtiotalscharm som fiksbensparkett, fina originaldörrar och platsbyggda garderober med tidstypiska beslag. Lägenheten har ett genomgående läge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en västerbalkong mot grönskande omgivningar. Köket har stilrena moderna materialval och är praktiskt utformat med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Öppet samband mellan vardagsrum och kök skapar trivsamma sällskapsytor och gott om utrymme för långbord vid stora middagssällskap. Tre bra sovrum i olika storlek och gott om förvaringsmöjligheter. Lägenhetens badrum är helkaklat och bjuder på vardagslyx som badkar vilket även passar perfekt för barnfamiljen. Ett extra plus är även att den gemensamma tvättstugan ligger i anslutning till lägenhetens uppgång.

Björkekärr är området som erbjuder ett liv rikt på både naturupplevelser och livskvalitet. I närheten finner ni Härlanda Tjärn med motionsslingor och badplats och det är inte heller långt till vare sig Delsjöområdets naturreservat eller Skatås. I närområdet ligger små trevliga torg som Trätorget, Spåntorget och Stabbetorget där ni finner bland annat matbutiker, café, frisör, blomsterhandel, bageri, pizzeria, apotek, vårdcentral, presentshop och gymmet Life. Det är även nära till köpcentrumet Allum i Partille där ni finner ett stort utbud av affärer. Kommunikationerna in till centrum är goda och med stombuss 17 tar ni er smidigt in till centrum. Det är även nära till Östra Sjukhuset där flertalet buss- och spårvagnslinjer avgår.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren, som är en säkerhetsdörr, möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i sex platsbyggda garderober med överskåp och tidstypiska beslag. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd och bevarad femtiotalscharm.

Stilrent renoverat kök med ljusgråa släta luckor med läderhandtag, bänkytor i kompositsten med marmorimitation och stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp. Stor öppning mot vardagsrummet vilket ger en naturlig plats för matsalsbordet.

Trevligt vardagsrum som kan inredas med både soffa och matsalsbord. Välbevarad originalparkett i fiskbensläggning och vita tapetserade väggar. Fint ljusinsläpp och utgång till en härlig balkong med grönskande omgivningar.

I lägenhetens största sovrum ryms med lätthet en dubbelsäng och det finns goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Rummet präglas av en mörkgrå mönstrad tapet som skapar en ombonad atmosfär.

Det näst största sovrummet nås från vardagsrummet och är tapetserat i en behaglig grågrön nyans. Här finns plats för dubbelsäng alternativt säng och skrivbord. Förvaringsmöjligheter finns i form av två inbyggda garderober med överskåp och tidstypiska beslag.

Det minsta sovrummet är tapetserat i en ljus gröngrå nyans. Här kan man inreda med en säng och arbetshörna eller byrå. Fint ljusinsläpp från ett fönster med grönskande utsikt.

Helkaklat badrum med mörkbrunt klinkergolv och ljust sandfärgat kakel med en mörkbrun mosaikbård. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp med infällda spotlights samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 656 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för digital-tv, bredband och IP-telefoni tillkommer med 199kr/mån. Kostnad för el tillkommer enligt individuell mätning och debiteras kvartalsvis.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,21066%. Andel av årsavgift är 0,21442%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 145 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1956.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 74 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Energiprestanda 123 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-10-26.

Information Förening

Förening: HSB Brf Björkekärr i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 519 st lägenheter och 16 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Björkekärr byggdes på mitten av 1956-1957- talet som bostadsrätter och består av sammanlagt 519 lägenheter varav 40 radhuslägenheter. Föreningen har även 16 lokaler upplåtna som hyresrätt. Fastigheterna Sävenäs 117:1-124:1 upplåts med tomträtt, avtalet löper 10 år. Föreningens adresser är Träringen 1-75, Träringen 2-88, Trätorget 1 samt Stockvagnsgatan 1 A-H.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns det flera gemensamma tvättstugor samt cykelförråd i källaren. I föreningen finns det även en övernattningslägenhet, föreningslokal samt möjligt att hyra festlokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Avgifterna hölls oförändrade inför 2020. Föreningen har däremot beslutat att höja kostnaden för garage med 100kr/mån och parkering med 50kr/mån från och med andra kvartalet 2020.
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för digital-tv, bredband och IP-telefoni tillkommer med 199kr/mån. Kostnad för el tillkommer enligt individuell mätning och debiteras kvartalsvis.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår relining av samlingsledning i källarnas bottenplatta, block 1 (Träringen 66-88) samt renovering av tvättstuga och torkrum i Block 1.
2020 planeras fortsatt renovering av tvättstugor och torkrum i övriga hus målning av ytskikt i källargångar och tvättstugor.
2020 eller 2021 (ej fastställt) planeras renovering av tak och fasader i två kvarvarande radhus och ett flerfamiljshus, troligtvis Träringen 1-9.
Redan utfört underhåll:
2006-2007 renoverades trappuppgångarna och porttelefoner installerades.
2006-2008 stambyte samt renovering av samtliga badrum.
2009 byttes elen och kompletterades till 3-fas.
2010-2013 renovering av tak och fasader.
2012 ombyggnad av lokal till lägenhet.
2013 åtgärder av dränering vid radhusen.
2013- cirka 2020 fortsatt renovering av fasad och tak.
2016 Arbete med ventilation i lägenheterna steg 1, förstärkning av gräskanterna vid utsatta gångvägar, målning av vita ytor på balkonger, block 13 och 14, ny stödmur bakom panncentralen som ersättning för en raserad mur, byte av samtliga elmätare och ett nytt överordnande system för individuell mätning av el och ett nytt system för tidsstyrning av utebelysning, tvättmaskiner och torkrum samt styrning av ventilation och värme, Arbete med ventilation i lägenheterna steg 2 samt renovering av tvättstuga och torkrum samt målning i källare i två eller tre block.
2018 Renovering av tak och fasader i två hus, målning av fönster i ett hus samt ombyggnation av en lokal till lägenhet. Det har även utförts åtgärder för att få ner radonhalten under gränsvärdet i radhusen.
2019 Renovering av tak och fasader på Träringen 2-12 samt Träringen 38A-H, relining av samlingsledning i källarnas bottenplatta block 3 (Träringen 16-30) samt renovering av tvättstuga och torkrum i Block 3, Träringen 16-30, Block 8, Träringen 55-65, Block 12 Träringen 19-25 och Block 15 Träringen 49-53, ombyggnad i källare för att skapa mer utrymme för cyklar och barnvagnar i block 1, (Träringen 66-88), renovering av murar vid radhusens källarentré mot skogen, Träringen 32, 36 och 38 och vid Yoga Nu-lokalen, TR 47B samt förbättring av ventilationen i vissa lokaler utifrån krav i den obligatoriska ventilationskontrollen.

Parkering: Det finns totalt 240 parkeringsplatser i området. Ett antal parkeringsplatser är avgiftsbelagda och avsedda för besökare. 79 parkeringsplatser har tillgång till el för motor- och kupévärmare. Dessa är jämt fördelade i området och kostar 250 kr/mån. Övriga parkeringsplatser kostar 200 kr/mån. (from andra kvartalet 2020 blir kostnaden 300 kr/mån för plats med el respektive 250kr/mån för vanlig) Föreningen har även 155 varmgarage som kostar 500 kr/mån att hyra (from andra kvartalet 2020 600kr/mån). Det finns alltid lediga garageplatser och oftast lediga parkeringsplatser. Parkeringarna administreras av HSB.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Telenor för bredband (250/250 Mbit/s), digital-TV (ca 17 kanaler) och IP-telefoni (ej samtalskostnad).

Gårdsplats: Gemensam innergård med sittplatser.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder/barn med uppdelning 90/10.

Björkekärr

skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och en grundskola, Rosendalsskolan. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning