Snart till salu

Totalrenoverad trea med västerbalkong & vidsträckt utsikt

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Carolina Lindén
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Partille

Med Lundin Partille får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Skolvägen 21

3:a Sävedalen

Kortfakta

Avgift:
4 292 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 84 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1993
Adress:
Skolvägen 21,
433 61 Sävedalen
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Välkomna till Skolvägen 21 i Sävedalen! Uppe på en höjd och högst upp i huset ligger denna ljusa och välplanerade trea som har totalrenoverats 2018 med fina materialval. Lägenheten erbjuder härliga sällskapsytor med generöst vardagsrum och kök, två bra sovrum, gott om förvaring samt modernt badrum med egen tvättutrustning. Stor insynsskyddad balkong som har ett eftertraktat västerläge med vidsträckt utsikt över omgivningarna. Ett extra plus är att man även har en egen parkering som tillhör lägenheten.

Strax nedanför Skolvägen ligger Göteborgsvägen som erbjuder kaféer, butiker och matvarubutik. På gångavstånd finner ni även förskola och skola samt en stor grönskande park tvärs över gatan. I närområdet har ni även Vallhamra torg som består av över 200 nya bostadsrätter, fräscha butiker och vardaglig service som blir en trygg och modern plats där människor kan mötas och leva tillsammans. Goda kommunikationer med fler busslinjer som tar ca 10 minuter in till centrala Göteborg eller Partille centrum. Sävedalen är även ett naturskönt område med behagligt avstånd till Delsjöns naturreservat. På det befintliga Vallhamra torg finns idag ICA Supermarket, blomsterhandel, konditori, frisör, fotvård, pizzeria och spel-och tobaksbutik. Apotek, vårdcentral och tandläkare ligger också här.

Lägenhetens 84 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med gott om plats för avhängning samt en klädkammare som erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter. Mörkgrått laminatgolv och vita väggar. Trappan upp till övriga lägenheten är målad i svart.

När man tagit trappan upp möts man av den övre hallen som knyts samman med vardagsrummet som är ett rum för samvaro och gemenskap. Vardagsrummet är generöst utformat och erbjuder flera olika möbleringsalternativ. Mattlackad ekparkett och gråa väggar. Härifrån når ni även lägenhetens balkong som har ett eftertraktat västerläge och vidsträckt utsikt.

Stort och rymligt kök med gott om förvaring samt utrymme för större middagssällskap. Köket har köksinredning i grått från HTH med släta luckor som kombineras med bänkytor och stänkskydd i kompaktlaminat. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion och inbyggnadsmikro i ergonomisk arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Alla vitvaror är från 2018. Mattlackad ekparkett och vita väggar som bryts av med en fondvägg i mörkgrått. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang. Sovrummet är målat i en mörkblå nyans som skapar en ombonad känsla och golvet kläs av mattlackad ekparkett. Två fönster bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Det andra sovrummet har plats för en enkelsäng samt arbetshörna. Två inbyggda garderober erbjuder förvaringsmöjligheter. Ekparkett och gråa väggar samt ljusinsläpp från två fönster.

Man har även tillgång till en väl tilltagen klädkammare med plats för det mesta.

Totalrenoverat badrum med snyggt ljust klinker och kakel och inredning från Kvik. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av en wc, avlastningsyta med ovanliggande handfat och kommod under, spegelskåp med infälld belysning, handdukstork, duschhörna med raka vikväggar i glas samt både handdusch och taksil. I badrummet finns även en inbyggd tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt förvaringsskåp.

Information Ekonomi

Avgift: 4 292 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för tv, bredband och IP-telefoni tillkommer om ca 379kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 7,41%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 500 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 350 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 12 .

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Byggår: 1993.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 84 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong i västerläge med vidsträckt utsikt.

Energideklaration: Energiprestanda 55 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2008-06-02.

Information Förening

Förening: Brf Ugglum i Partille. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 12 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Partille Ugglum 2:178 och 2:317. Föreningen skapades 1993 då även båda husen färdigställdes. Brf Ugglum i Partille är en bostadsrättsförening med 12 lägenheter vackert belägna i norra Sävedalen. Föreningen består av lägenheter i varierande storlek mellan två och fyra rum. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns motionsrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av föreningen själva. Föreningen höjde avgifterna med 5% i januari 2020.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Inom kort planerar man att utföra en ny energideklaration samt byta ytterligare några stuprör och hängrännor.
2019 tvättades och ommålades hela fastigheten samt carporten. I samband med detta rengjordes taket och man bytte även vissa stuprör och hängrännor.
2010 installerades en ny bergvärmepump.
2018 genomfördes en del mindre åtgärder kring värme och trädgård.

Parkering: Varje lägenhet har en egen parkeringsplats i anslutning till lägenheten. Föreningen har tre carportplatser som sommartid är fria. Vintertid betalar man för eventuell användning av värmare. Dessutom finns ett antal besöksplatser för i första hand besökande men kan även användas om man har två bilar i familjen. I dagsläget finns det ingen kö.

TV och bredband: Digital-TV (paket Lagom) och fiberbredband 100/100 samt IP-telefoni (ej samtalskostnad) från Telia ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen anordnar två arbetshalvdagar per år för underhåll av trädgård som medlemmarna förväntas delta på.

Sävedalen

Sävedalen ligger i Partille kommun, precis intill Göteborgs stadsgräns. Området består av blandad bebyggelse med allt ifrån äldre villor till moderna radhusområden och bostadsrätter. Det är ett populärt och attraktivt område att bo i med naturen i nära anslutning.

Sävedalens köpgata är en levande shoppinggata som löper genom hela dalen. Här finns all tänkbar service med butiker, matbutiker, restauranger, bageri, bensinstation och kommunikationer mot både Göteborg och Partille. Längs gatan ligger bland annat Sävedalens delikatessfyllda saluhall, Triumfglass mysiga café och Oves välkända gatukök. Varje vår och höst arrangeras även en trevlig marknad längs köpgatan. Vid Vallhamra torg som är Sävedalens nya centrum med stora framtidsplaner finns också flertalet butiker, en välsorterad mataffär, café, blomsterbutik och mycket mer. Det är inte heller långt till Partille centrum samt Allum köpcentrum. Även Östra sjukhuset ligger på bekvämt avstånd.

Kommunikationerna är goda med E20 i nära anslutning som smidigt tar er till både Göteborg och Alingsås. Det finns även bra bussförbindelser. För barnfamiljen finns flertalet förskolor som ligger inom gångavstånd samt två grundskolor upp till årskurs 9. I Partille centrum finns gymnasium.

Rekreationsområden med fina vandringsleder och elbelysta motionsspår finns bland annat i Delsjöns naturreservat och Skatåsområdet samt runt Kåsjön. Här kan man dessutom hyra kanot, fiska och bada. Mitt i Sävedalen ligger parken Bockemossen som är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer och Vallhamra Idrottsplats erbjuder bland annat fotbollsplaner, ishall och inomhushall.

Planritning